Η Ομόνοια υποδέχεται το βράδυ της Πέμπτης (19/2, 22:00) τη Ριέκα στο ΓΣΠ, με στόχο να κάνει το πρώτο και καθοριστικό βήμα πρόκρισης πριν από τη ρεβάνς που θα ακολουθήσει σε μία εβδομάδα στην Κροατία.
Ως εκ τούτου ο προπονητής των πρασίνων Χένινγκ Μπεργκ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, και μίλησε για την αγωνιστική προσέγγιση, την κατάσταση του ρόστερ και τη σημασία της αναμέτρησης.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
Αρχικό σχόλιο:
«Ανυπομονούμε για τους αγώνες, σίγουρα είμαστε χαρούμενοι που είμαστε σε αυτή τη φάση, ήταν και ο στόχος μας μετά την πρόκριση στη League phase, πάμε για το καλύτερο δυνατό. Η Ριέκα είναι δυνατή ομάδα, δυνατό σύνολο, κατέκτησε το πρωτάθλημα την περσινή σεζόν και θα είναι ενα δύσκολο παιχνίδι, όμως εμείς έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα».
Για τους τραυματίες: «Ο Νικόλας Παναγιώτου είναι διαθέσιμος. Δεν έχει κάποιο τραυματισμό. Ο Εβάντρο έχασε το παιχνίδι με την ΕΝΠ. Έκανε χθες αρκετά πράγματα στην προπόνηση. Θα τον δούμε και σήμερα, και θα τεστάρουμε αν μπόρει να είναι στην αποστολή αύριο. Παραμένει αμφίβολος όμως δεν είναι μακριά να επιστρέψει»
Για τα συνεχόμενα παιχνίδια σε Κύπρο και Ευρώπη και αν υπάρχει ροτέισιον: «Είχαμε αρκετούς μακροχρόνιους τραυματισμούς, αντικαταστάθηκαν, μπορούμε να διαχειριστούμε τους μικρούς τραυματισμούς. Καταφέραμε να διατηρήσουμε καλό επίπεδο απόδοσης. Έχουμε καλό γκρουπ παικτών, έχουμε 4 στη σειρά δύσκολα παιχνίδι, το πάμε παιχνίδι - παιχνίδι, χρειάζεται όμως και ένας προγραμματισμός. Μεγάλο παιχνίδι για το σύλλογο, για τους παίκτες, για την Ομόνοια. Θα προσπαθήσουμε όσο το δυνατό περισσότερες επιτυχίες για τη συνέχεια, όλα είναι δύσκολα για μας».
Που δίνει προτεραιότητα, στο πρωτάθλημα ή στην Ευρώπη: «Και στα δύο».
Για τις ανανεώσεις των Νεοφύτου και Ανδρέου: «Είναι νεαροί παίκτες που δουλεύουν σκληρά και έδωσαν πολλά στην ομάδα. Ο Άγγελος σκόραρε ήδη κάποια γκολ στην Ευρώπη. Συναγωνίζεται με τους υπόλοιπους για να παίξει. Είναι μεγάλο ταλέντο και ήταν φυσιολογικό που του προτείναμε ανανέωση αφού έχει μεγάλη προοπτική. Έχει πράγματα να μάθει και να βελτιωθεί αφού είναι ακόμα μικρός. Ο Παναγιώτης δεν έπαιξε πολύ στην αρχή, αλλά μετά στην προπόνηση και στα ματς άρπαξε τις ευκαιρίες του. Παίζει αρκετά πλέον, θα βελτιωθεί, δουλεύει σκληρά και έχει προοπτική στη θέση που παίζει. Οι έμπειροι παίκτες βοηθούν τους νεαρούς. Δεν τους βλέπουν σαν κάποιους που θα τους πάρουν τη θέση. Είναι σημαντικό να υπάρχει αυτό στην ομάδα».
Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Κάρελ Αίτινγκ.
«Για εμάς δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά την προετοιμασία που κάνουμε και την νοοτροπία που δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν παύει όμως να είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι στο οποίο θέλουμε να πετύχουμε.»
Για την πορεία του στην Ομόνοια: «Οι παίκτες πιστεύουμε στους ευατούς μας και στο τι μπορούμε να κάνουμε. Υπάρχουν και συγκυρίες που πρέπει να είναι υπέρ σου αλλά εγώ νιώθω τυχερός που είμαι στην ομάδα».
Το μήνυμα προς τον κόσμο: « Είμαστε προνομιούχοι που έχουμε την εύκαιρια να έχουμε αυτό τον κόσμο στο πλευρό μας. Είμαστε ευγνώμων. Θέλουμε να πετύχουμε πράγματα. Και σίγουρα δεν μπορούμε να τα πετύχουμε μόνοι μας οι ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να πετύχουμε πράγματα όλοι μαζί, προπονητές, προσωπικό, παίκτες και κόσμος».
Χορηγοί Αποστολής LANDER POLAR ICE GEL και τα καταστήματα SCANDIA





























