ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομόνοια: Φροντιστήριο οπαδικής συμπεριφοράς

Ο «πράσινος» λαός έχει σφιχταγκαλιάσει την ομάδα του

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

3.7.19: Πρώτη ανοικτή προπόνηση της σεζόν στο γήπεδο «Κερύνεια επιστροφή». Παρόντες δυόμιση περίπου χιλιάδες κόσμος.

10.8.19: Φιλικό Ομόνοια- Ανόρθωση 0-0,8.601 εισιτήρια.

24.8.19: Πρώτη αγωνιστική Δόξα-Ομόνοια 0-2, 2,875 εισιτήρια με τον κόσμο να ανεβαίνει στις τέσσερεις χιλιάδες.

31.8.19: Δεύτερη αγωνιστική Ομόνοια-Σαλαμίνα 2-0  9,053 εισιτήρια (αριθμός ρεκόρ στην εποχή της κάρτας).

Σε χρόνο μηδέν – δηλαδή μέσα σε καμία περίπου ώρα - χάθηκαν χθες τα 660, (αν είναι δυνατόν), εισιτήρια για το ματς της Κυριακής με αντίπαλο την ΑΕΚ στο Αρένα.

Διαβάστε  επίσης: Ομόνοια: Που είναι τα χαρτάκια…οεο;

Αυτά είναι τα πεπραγμένα των οπαδών της Ομόνοιας στην καλοκαιρινή περίοδο και στην (περίοδο) από την έναρξη του πρωταθλήματος και έπειτα.

Ο κόσμος της Ομόνοιας με τη συμπεριφορά του αυτή αποδεικνύει για νιοστή φορά την αφοσίωση του προς την ομάδα του. Βέβαια είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στην ιστορία να θυμίσουμε πως η μεγαλοσύνη αυτού του κόσμου αποτυπώνεται πολύ πιο απτά με ένα άλλο γεγονός, πολύ πιο σημαντικό. Γεγονός ιστορικό που έλαβε χώραν με τον πιο παραστατικό τρόπο το Μάρτη του 2013,  μέσα στις δυσκολότερες οικονομικές συνθήκες που βίωσε η Κύπρος μετά το 1974. Αυτός ο λαός  εκείνην τη χρονική περίοδο  σήκωσε την ομάδα του από τον βυθό και την έβγαλε στον αφρό, με τη μποτίλια οξυγόνου του ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ.

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στο μέλλον, δείχνει πιθανό να επαναληφθεί τέτοιο γεγονός.

Αυτό που κάνει ο κόσμος της Ομόνοιας από την πρώτη ανοικτή προπόνηση της σεζόν μέχρι και σήμερα λέγεται φροντιστήριο οπαδικής συμπεριφοράς.

Τονίζουμε: Οπαδικής συμπεριφοράς και όχι οπαδισμού. Γιατί η διαφορά των δυο όρων είναι χαώδης. Η νύξη δεν έχει να κάνει με τους οπαδούς της Ομόνοιας. Είναι γενικής υφής.

Είναι όντως μεγάλη η ανυπομονησία του κόσμου της Ομόνοιας, να βρεθεί πλάι στην ομάδα και να την στηρίξει στην δύσκολη προσπάθεια που θα καταβάλει κόντρα στην ΑΕΚ. Και εντονότατη η επιθυμία του για την τρίτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Εννοείται ότι κανείς όσο θετικά και αν διάκειται προς την Ομόνοια του 2019-20, δεν πετά στα σύννεφα. Γιατί τα τελευταία χρόνια έχει παραωριμάσει με όλα αυτά που είδε και (φυσικά) δεν θέλει να ξαναδεί.

Σήμερα Τετάρτη θα είναι παρόντες στην προπόνηση οι διεθνείς Γιάννης Κούσουλος, Κωνσταντίνος Παναγή και Ανταμ Λανγκ, τη δε Πέμπτη και οι Φράνσις Ουζόχο, Χαράλαμπος Κυριακίδης, Μαρίνος Τζιωνής και Ανδρόνικος Κακουλλής.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΟΜΟΝΟΙΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X