ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ομίλους χωρίς μεταγραφές

Είναι άβολο το παράθυρο για τους Ευρωπαίους μας

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Είναι μια συζήτηση που πιθανότατα δε θα την κάναμε πριν από 15 χρόνια ή και να την κάναμε ήταν για να περνά η ώρα μας και να συνδέουμε τις θερινές νύχτες με τα όνειρα. Αυτά τα δυο θα συνδέονται πάντα αλλά είναι μια ωραία κουβέντα για άλλη στιγμή.

Οι όμιλοι είναι τόσο απαιτητικοί που θες όσες παραπάνω λύσεις, μας ήρθαν αρκετοί καταλόγου Β’ ξένοι τέλη Αυγούστου, και από την άλλη έχεις μια άνεση παραπάνω στο οικονομικό

Η ανακοίνωση της ΚΟΠ για παράταση της μεταγραφικής περιόδου μέχρι τις 15/9 έχει στόχο να ισορροπήσει ανάμεσα στα θέλω των ευρωπαίων και των υπόλοιπων, όμως στην πράξη δε βολεύει καθόλου τις ομάδες που προγραμματίζονται με βάση και τη συμμετοχή τους στην Ευρώπη.

Η πρακτική σε ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα, οι ομάδες που μπήκαν ομίλους πιο συχνά, ήταν ναι μεν να φτιάχνουν το ρόστερ τους κανονικά από τον Ιούλιο αλλά όταν εξασφάλιζαν είσοδο σε ομίλους πάντα κάτι καλό αξιολογούσαν και το έπαιρναν. Από τη μια οι όμιλοι είναι τόσο απαιτητικοί που θες όσες παραπάνω λύσεις, μας ήρθαν αρκετοί καταλόγου Β’ ξένοι τέλη Αυγούστου, και από την άλλη έχεις μια άνεση παραπάνω στο οικονομικό. Όσο και να προσπαθούμε να το υποβαθμίσουμε το θέμα αυτό, μια χρονιά έμειναν εκτός οι δυο τους και η ζημιά στο μπάτζετ είναι φανερή.

Φέτος θα μάθουν οι ομάδες του Europa αν θα μπουν ομίλους 1 Οκτωβρίου αν φτάσουν βέβαια να παίξουν play offs.Οι πλείστες άλλες χώρες θα μπορούν μέχρι τις 5 του μήνα να κάνουν τις κινήσεις τους. Εμείς θα το χουμε κλείσει 15 μέρες πριν άρα εντός των ομίλων μπορεί να βρουν ομάδες ενισχυμένες σε σχέση με τις ίδιες. Επίσης αν έρθει πρόταση για κάποιον παίκτη μετά τις 15, θα μείνουν σύξυλοι αφού δε θα μπορούν να τον αντικαταστήσουν. Ο Απόλλων την έχει πάθει με τον Μάγκλιτσα, η ΑΕΛ με τον Σα, ο ΑΠΟΕΛ φέτος με τον Σόουζα και κάποτε με τον Αίλτον και σίγουρα θα βρούμε κι άλλες περιπτώσεις όσο το ψάχνουμε.

Ναι είναι σωστό το επιχείρημα πως δε γίνεται ενάμιση μήνα μες τη σεζόν να έχουμε ανοιχτό το παζάρι και το μυαλό των παικτών να μην είναι 100% συγκεντρωμένο στο αγωνιστικό. Ναι ισχύει πως οι άλλοι ξεκινούν Σεπτέμβρη τη χρονιά τους και για αυτό προσαρμόζουν και το παράθυρο ανάλογα. Όμως από τη στιγμή που η UEFA έφτιαξε το καλεντάρι τους για εκείνους που παίζουν και όχι για όσους διέκοψαν το πρωτάθλημα καλό θα ήταν να βρει τρόπους και η ΚΟΠ να πράξει κάτι ανάλογο. Σωστά δεν το ανατρέπει το καλεντάρι της για χάρη των ευρωπαίων ειδικά φέτος που είναι η χρονιά μικρότερη, αλλά το μεταγραφικό είναι κάτι άλλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X