ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Όλα στο φως

Δεν υπάρχει άλλη λύση που να απονέμει δικαιοσύνη

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Σαφώς και το τεκμήριο της αθωότητας είναι δικαίωμα για τον καθένα και το σεβόμαστε, όσο προφανή κι αν μοιάζουν κάποια πράγματα και επίσης σεβαστές είναι οι αποφάσεις που λαμβάνει η ΚΟΠ αφού αποτελεί το αρμόδιο όργανο για να τις παίρνει.

Όμως δικαίωμα υπάρχει και στην κριτική των αποφάσεων, όταν αυτές αντί να παράγουν δίκαιο παράγουν αδικία. Πέρσι τον Απρίλιο, όταν διακόπηκε το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας, λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις για το πώς η ΚΟΠ θα χειριζόταν τις εκθέσεις της UEFA που αφορούσαν το πρωτάθλημα αυτό. Αποφάσεις που ενείχαν τον κίνδυνο να τιμωρηθούν και αθώοι, όμως κρίθηκε πως ήταν η μόνη λύση για να περιοριστεί το φαινόμενο των χειραγωγημένων αγώνων που αποτέλεσε γάγγραινα για το άθλημα.

Δυστυχώς, η πράξη από τη θεωρία απείχε αφού με το που ήρθε η στιγμή να επιβληθούν οι ποινές μπήκε νερό στο κρασί και ξεκίνησαν τα ναι μεν αλλά. Θέσαμε με κείμενά μας ερωτήσεις προς την ομοσπονδία για το αν ήρθαν κι άλλοι φάκελοι από όσους ανακοινώθηκαν και μέσω της ανάρτησής της η ΚΟΠ αρκέστηκε στο:

«πάγια τακτική της, είναι να προωθεί ενώπιον των διωκτικών αρχών όλες τις εκθέσεις που αποστέλλονται από την UEFA για πιθανούς προσυνεννοημένους αγώνες».

Μα αν αυτό αρκούσε, τότε δε θα υπήρχε κανένας λόγος να διακόψουμε πέρσι το πρωτάθλημα και να πάρουμε τα μέτρα που πήραμε. Επίσης αν η πάγια τακτική είναι μόνο αυτή, ο καημένος ο Διγενής τι δουλειά έχει στον όμιλο της διαβάθμισης, κινδυνεύει να πέσει κιόλας, αφού εκεί βρέθηκε με το -3 που του επέβαλε ο αθλητικός δικαστής;

Για να το ξεκαθαρίσουμε, πολύ καλά κάνει η ΚΟΠ και στέλνει στοιχεία όπως αυτά που ήδη έδωσε στην αστυνομία για το Οθέλλος-Αγία Νάπα. Όμως όταν ένα φαινόμενο το αφήνεις ανεξέλεγκτο, τότε με μαθηματική ακρίβεια οδηγείς στην αποθράσυνση αυτών που κάνουν όσα κάνουν και μια καλή μέρα γίνεται το μπαμ και η κοινή γνώμη μένει να παρακολουθεί συγκλονισμένη.

Σε κανέναν μας, που ασχολείται με τις μάππες, δεν αρέσει που όλοι πιάνουν στο στόμα τους το άθλημα με την ουρά της λέξης διαφθορά αλλά η λύση δεν είναι να κρύψουμε το οτιδήποτε. Η λύση είναι να πείσουμε πως τα μέτρα που εξαγγέλλουμε τα τηρούμε και για όλους.

Όχι, δεν αρκεί να προωθούνται στην αστυνομία. Χρειάζεται να έρχονται και στο φως και να επιβάλλονται στους εμπλεκόμενους οι αθλητικές ποινές που προβλέπονται. Αλλιώς ήδη αδικήσαμε κάποιες ομάδες και τις αδικούμε κάθε μέρα που περνά και αυτές συμμετέχουν σε ένα πρωτάθλημα που οι ποινές εφαρμόζονται αλακάρτ.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X