ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι χώρες που ανέδειξαν πρωταθλητή μετά τη διακοπή

19 χώρες πέραν της Κύπρου διέκοψαν οριστικά τις διοργανώσεις με την καθεμιά να αποφασίζει για πρωταθλητή ή όχι

Εφραίμ Γεωργίου

Συνολικά σε 20 χώρες ανά το παγκόσμιο έχουν αποφασίσει την οριστική διακοπή ή την ακύρωση του πρωταθλήματος με την Κύπρο να είναι μια εξ αυτών. Τα δεδομένα εδώ λίγο πολύ είναι γνωστά με την ΚΟΠ να μην δηλώνει πρωταθλητή (κάτι που δεν φαίνεται να αλλάζει), και τον Σταύρο Παπασταύρου να σημειώνει πως ίσως το απαιτήσει η Ομόνοια αν στις άλλες χώρες που διακόπηκαν οριστικά τα πρωταθλήματα ανακηρυχθεί κανονικά πρωταθλητής.

Απ’ τις 19 λοιπόν χώρες που έχουν διακόψει οριστικά ή ακυρώσει το πρωτάθλημα τους, 9 χώρες έχουν δώσει τον τίτλο του πρωταθλητή, 8 αποφάσισαν πως δεν θα υπάρξει πρωταθλητής και υπάρχουν 2 ακόμη ιδιαίτερες περιπτώσεις. Απ’ τη μια η Αργεντινή η οποία είχε πρωταθλήτρια πριν την οριστική διακοπή (αποφάσισαν πως δεν θα υπάρξει διαβάθμιση) και την Μαυριτανία που η απόφαση για πρωταθλητή και διαβάθμιση εκκρεμεί.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τι συνέβη:

Αγκόλα: Το πρωτάθλημα διακόπηκε χωρίς πρωταθλητή και χωρίς διαβάθμιση.

Αργεντινή: Μπορεί το πρωτάθλημα να έχει διακοπεί αλλά η Μπόκα είχε ήδη πάρει το πρωτάθλημα και ως εκ τούτου το πανηγυρίζει. Δεν θα υπάρχει όμως διαβάθμιση.

Βέλγιο: Οριστική διακοπή με ανάδειξη πρωταθλήτριας και αυτή είναι η Club Brugge.

Βοσνία: Το πρωτάθλημα διακόπηκε με την ανακήρυξη της FK Sarajevo ως πρωταθλήτρια.

Μπουρκίνα Φάσο: Η σεζόν ακυρώθηκε. Δεν υπάρχει πρωταθλητής, ούτε διαβάθμιση και στις διασυλλογικές διοργανώσεις βγαίνουν οι περσινές ομάδες με την ίδια σειρά.

Καμερούν: Οριστική διακοπή του πρωταθλήματος με το πρωτάθλημα να πηγαίνει στην Bamenda.

Κόγκο: Οριστική διακοπή με την AS Otôho να ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια.

Αιθιοπία: Το πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά, χωρίς πρωταθλητή, και δεν θα στείλουν ομάδες στις διασυλλογικές διοργανώσεις.

Γαλλία: Η διακοπή του πρωταθλήματος έφερε ένα μπάχαλο καθώς όπως φαίνεται υπήρχε χρόνος για διεξαγωγή και κάνουν τώρα την αυτοκριτική τους για τη βιαστική απόφαση. Ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια η PSG.

Ουαλία: Η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος συνοδεύτηκε με την ανακήρυξη πρωταθλήτριας και αυτή ήταν η Connah's Quay Nomads.

Κένυα: Το πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά με την Gor Mahia να παίρνει τον τίτλο του πρωταθλητή.

Λιβερία: Η σεζόν έχει ακυρωθεί χωρίς πρωταθλητή και θα υπάρξουν play offs για να βγουν τα εισιτήρια των διασυλλογικών διοργανώσεων.

Λουξεμβούργο: Το πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά, χωρίς την ανάδειξη πρωταθλητή, χωρίς υποβιβασμό και με αύξηση ομάδων.

Μάλτα: Η οριστική διακοπή συνοδεύτηκε με ανακήρυξη πρωταθλήτριας την Floriana.

Μαυρίκιος: Παρά το γεγονός πως η απόφαση είναι οριστική διακοπή, δεν έχει αποφασιστεί αν θα δοθεί πρωτάθλημα και πως θα εκπροσωπηθεί η χώρα στις διασυλλογικές διοργανώσεις.

Μεξικό: Το πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά και δεν θα υπάρξει πρωταθλητής.

Νίγηρας: Το πρωτάθλημα ακυρώθηκε. Δεν υπάρχει πρωταθλητής ούτε διαβάθμιση. Οι ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την χώρα στις διασυλλογικές διοργανώσεις θα είναι οι περσινές.

Ολλανδία: Η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος βρήκε τη χώρα χωρίς την ανάδειξη πρωταθλητή και χωρίς διαβάθμιση και ανόδους.

Σκωτία: Το πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά με την ανακήρυξη της Σέλτικ ως πρωταθλήτρια.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X