ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι ποινές για τους «Κόκκινους φακέλους»

Αυτά προνοούν οι πειθαρχικοί κανονισμοί της ΚΟΠ

Από χθες κιόλας η είδηση που αποκάλυψε η ιστοσελίδα μας, 24sports.com.cy, για έλευση κόκκινου φακέλου (ΔΕΣ ΕΔΩ), βρίσκεται στην κορυφή της επικαιρότητας. Το ερώτημα όμως είναι τι συμβαίνει από εδώ και πέρα. Τι ισχύει στο θέμα των «κόκκινων» φακέλων.

Με την έλευση λοιπόν ενός φακέλου απ’ την UEFA, υπάρχουν τρεις εκδοχές. Επί της ουσίας η UEFA θα δώσει την αναφορά της για την ευθύνη. Είτε την ευθύνη θα φέρει η μια απ’ τις δυο ομάδες, είτε οι δυο, είτε καμιά. Σε περίπτωση που η ευθύνη είναι σε μια ομάδα, τότε θα τιμωρείται μόνο αυτή. Αν πάλι η UEFA θεωρεί υπεύθυνες και τις δυο ομάδες, τότε τιμωρούνται και οι δυο, ενώ αν δεν καταλογίζεται ευθύνη σε καμιά ομάδα, τότε δεν την πληρώνει κανείς.

Τι ισχύει με τις ποινές για σωματεία Α κατηγορίας

Σε περίπτωση κατά την οποία υπάρχει ενημέρωση από την UEFA για ύποπτη στοιχηματική  δραστηριότητα για οιονδήποτε ποδοσφαιρικό αγώνα Πρωταθλήματος που διοργανώνει η ΚΟΠ και στην οποία καταλογίζεται και/ή αποδίδεται υπαιτιότητα σε συγκεκριμένο σωματείο, θα επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές:

1. Στον πρώτο φάκελο θα επιβάλλεται στο υπαίτιο σωματείο πρόστιμο €50.000.

2. Στο δεύτερο φάκελο θα επιβάλλεται στο υπαίτιο σωματείο πρόστιμο €50.000 και αφαίρεση 6 βαθμών. Σε περίπτωση που ο φάκελος αφορά ομάδα Β’, Γ’ ή Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ ή οποιασδήποτε άλλης Κατηγορίας Πρωταθλήματος ΚΟΠ, τότε επιπρόσθετα της ποινής του προστίμου των €50.000 και της αφαίρεσης των 6 βαθμών, θα επιβάλλεται η ποινή της απαγόρευσης ανόδου του σωματείου στην πιο πάνω ανώτερη κατηγορία και στη θέση του θα προάγεται το αμέσως επόμενο σωματείο.

3. Στο τρίτο φάκελο θα επιβάλλεται απαγόρευση συμμετοχής των σωματείων, στο πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχουν (διαβάθμιση) και αποκοπή όλων των χορηγιών και/ή εσόδων τα οποία τα σωματεία θα ελάμβαναν από τη συμμετοχή τους στα εν λόγω πρωταθλήματα, από τη ΚΟΠ.

4. Στο τέταρτο φάκελο θα επιβάλλεται η ποινή προστίμου €100.000 και παράλληλα διαγραφή του σωματείου από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας. Στην περίπτωση αυτή το σωματείο το οποίο έχει διαγραφεί από το μητρώο μελών της ομοσπονδίας δεν θα έχει δικαίωμα επανεγγραφής του και συμμετοχής του στα πρωταθλήματα της ΚΟΠ για τα επόμενα 5 χρόνια.

Τι ισχύει με τις ποινές για σωματεία Β κατηγορίας

Για την Β’ κατηγορία όπως δήλωσε παλαιότερα ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Γιώργος Κούμας, είναι λίγο διαφορετικά.

«Με έγκριση της ΟΥΕΦΑ, άμα έχουμε φάκελο που εμπλέκονται δυο σωματεία, θα τιμωρούνται και τα δυο άμεσα με αποκοπή οποιασδήποτε βοήθειας έχουν να παίρνουν από την ομοσπονδία. Στο δεύτερο φάκελο, θα είναι -3 και 5.000 ευρώ πρόστιμο, στον τρίτο -6 και 10.000 ευρώ, στον τέταρτο 20.000 ευρώ και απευθείας υποβιβασμό. Αν έχει ήδη πέσει η ομάδα, τότε θα διαγράφεται. Στον πέμπτο φάκελο, θα διαγράφεται. Αυτό είναι το πρώτο σκέλος που αφορά στον τρόπο διεξαγωγής και τις ποινές».

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X