ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο ΠΑΣΠ πάει κόντρα στα στημένα παιχνίδια (vid)

Μόνο με θέληση και συνεργασία αλλάζουν κάποια πράγματα

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) είναι παρών στο τριήμερο Συνέδριο που διοργανώνει μεταξύ 18-20 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ολυμπιακό Μέγαροη Αστυνομία Κύπρου, με θέμα το έργο Integrisport Erasmus+ που αφορά την χειραγώγηση αθλητικών αγώνων. Την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, που ήταν ανοικτή για το κοινό, ο λειτουργός μάρκετινγκ του ΠΑ.Σ.Π. κ. Λοΐζος Χρυσοστόμου ήταν ένας από τους ομιλητές.

Παράλληλα, τέσσερα μέλη του Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Π., ανάμεσα τους ο πρόεδρος Γιώργος Μερκής, συμμετείχαν στα γυρίσματα του βίντεο για την καμπάνια της Αστυνομίας Κύπρου.

Το συνέδριο του έργου Integrisport Erasmus+ ενάντια στη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων, που διοργανώνει η Αστυνομία Κύπρου, συνδιοργανώνεται μέσα στα πλαίσια των δράσεων του έργου και σε συνέχεια των συνεντεύξεων που έχουν πραγματοποιηθεί τον Μάιο 2019 με όλους τους τοπικούς αρμόδιους φορείς και οργανώσεις που έχουν εμπλοκή με το αντικείμενο των παράνομα στημένων αθλητικών αγώνων.

Κύριος στόχος του συνεδρίου αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων για τα παράνομα στοιχήματα, την αναβάθμιση του τρόπουδιερεύνησης υποθέσεων τέτοιας φύσεως καθώς και την παρουσίαση απ΄ όλους τους φορείς και οργανώσεις, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για βελτίωση τουσυντονισμού τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο ΠΑ.Σ.Π. κλήθηκε να κάνει τη δική του παρέμβαση, με θέμα «Εθνική Αθλητική Άποψη: ΠΑ.Σ.Π. και ποδοσφαιριστές», την οποία πραγματοποίησε ο λειτουργός μάρκετινγκ του Συνδέσμου κ. Λοΐζος Χρυσοστόμου.

Σε αυτή ανέλυσε μεταξύ άλλων, τα αποτελέσματα έρευνας γνώμης μεταξύ των μελών του ΠΑ.Σ.Π., ενώ στάθηκε σε προτάσεις του Συνδέσμου για την αντιμετώπιση του φαινομένου των χειραγωγημένων αγώνων.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Οι ποδοσφαιριστές που μπορεί να προσεγγιστούν για να χειραγωγήσουν έναν αγώνα, δεν νιώθουν ακολούθως την απαραίτητη ασφάλεια για να δώσουν πληροφορίες στα αρμόδια όργανα. Θέση του ΠΑ.Σ.Π. είναι ότι πρέπει να αλλάξει το νομικό πλαίσιο και να δημιουργηθεί ένα ειδικό τμήμα στην Αστυνομία για τη διερεύνηση τέτοιων υποθέσεων, όπου θα προστατεύεται ο πληροφοριοδότης.

Για να καταπολεμηθεί το συγκεκριμένοφαινόμενο χρειάζεται η θέληση και η συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων του αθλητισμού αλλά και του κράτους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X