ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο νόμος για καταγγελίες τύπου Ηλία, Παπασταύρου

Θα υπάρχουν επιπτώσεις σε περίπτωση μη τεκμηρίωσης

Τα όσα λέχθηκαν δημοσίως από τον πρώην πρόεδρο της Αγίας Νάπας Κώστα Ηλία ή τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής εταιρείας της Ομόνοιας Σταύρο Παπασταύρου έγιναν αντικείμενο συζήτησης και στην πολιτική σκηνή και φαίνεται πως λήφθηκαν αποφάσεις από την πολιτεία.

Θυμίζουμε πως υπήρξαν δυο σχολές σκέψεις πάνω στο κατά πόσο απαιτείται αυτός που καταγγέλλει κάτι δημόσια να το τεκμηριώνει στις αρμόδιες αρχές παραδίδοντας στοιχεία ή αν ισχύει το ανάποδο. Αν δηλαδή οι αρχές πρέπει να ερευνούν τυχόν καταγγελίες. Από πλευράς ΔυΣη είχαν την πρώτη άποψη και από πλευράς ΑΚΕΛ τη δεύτερη.

Όπως και να έχει, μέσα από τις αποφάσεις που μας ανακοίνωσε η εκτελεστική επιτροπή της ΚΟΠ το θέμα θα το ρυθμίσει η πολιτεία όπως ενημέρωσε σχετικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε.

Συγκεκριμένα αναφέρεται το εξής:

«Όπως τονίστηκε προς την ΚΟΠ σε σημερινή σύσκεψη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Πολιτεία προτίθεται να ενεργοποιήσει το σχετικό άρθρο του νόμου, σε βάρος όσων προχωρούν γενικά και αόριστα σε καταγγελίες, χωρίς την απαραίτητα τεκμηρίωση».

Ο ίδιος ο υπουργός μετά τη σύσκεψη κάλεσε όσους έχουν πληροφορίες για θέματα χειραγώγησης ή άλλης μορφής διαφθορά να της δώσουν στις αρχές και δεσμεύτηκε πως θα γίνει ότι είναι δυνατό για να εξασφαλιστεί ανωνυμία και η ασφάλειά τους.

Η λογική πίσω από την ενεργοποίηση του νόμου αυτού σχετίζεται με τις εντυπώσεις που αφήνονται από ατεκμηρίωτες καταγγελίες που γίνονται δημόσια.

Σημειώνεται πως ο Κώστας Ηλία είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που κλήθηκαν για κατάθεση σε σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση για το Οθέλλος-Αγία Νάπα.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X