ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νεολαίες κομμάτων: «Άμεση αλλαγή στο νόμο για τη βία»

Αντιδρούν ΝΕΔΗΚ , ΕΔΟΝ , Νεολαία ΕΔΕΚ , Νεολαία Οικολόγων και Νεολαία Αλληλεγγύης

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι οργανώσεις νεολαίας ΝΕΔΗΚ , ΕΔΟΝ , Νεολαία ΕΔΕΚ , Νεολαία Οικολόγων και Νεολαία Αλληλεγγύης, μέσω της οποίας καλούν τη βουλή να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές στο νόμο για την καταστολή της βίας στα γήπεδα και την κάρτα φιλάθλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι οργανώσεις νεολαίας ΝΕΔΗΚ , ΕΔΟΝ , Νεολαία ΕΔΕΚ , Νεολαία Οικολόγων και Νεολαία Αλληλεγγύης , σε συνέχεια της κοινής μας συνάντησης που πραγματοποιήσαμε στις 10 Απριλίου 2019 και της κοινής μας ανακοίνωσης που ακολούθησε και αφορά την ανάγκη ουσιαστικών και δραστικών αλλαγών στο «Νόμο περί της Πρόληψης και της Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς Χώρους (Τροποποιητικός) Νόμος του 2014 (Ν. 132(I)/2014)», επανερχόμαστε ενόψει της επερχόμενης συνεδρίας της Επ. Νομικών της Βουλής στην παρουσία και του νέου Υπ. Δικαιοσύνης.

Επαναλαμβάνουμε την εναντίωση μας στη γενικότερη φιλοσοφία του νόμου, στην πλήρη έλλειψη πρόληψης και διαπαιδαγώγησης της νεολαίας και του φίλαθλου κοινού, στην παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας, αλλά και βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην ετσιθελική επιβολή της την αγωνιστική χρονιά που μας πέρασε.

Ταυτόχρονα επαναλαμβάνουμε ότι στη δική μας αντίληψη ο νόμος έχει αποδειχθεί πανηγυρικά ανεφάρμοστος, ενώ έχει επιφέρει ζημιά αντί κέρδος στον Κυπριακό Αθλητισμό. Στη φετινή αγωνιστική χρονιά που ολοκληρώθηκε, παρακολουθήσαμε μερικές από τις πιο απογοητευτικές εικόνες άδειων γηπέδων στην ιστορία του κυπριακού αθλητισμού, με χιλιάδες φίλαθλους να μένουν μακριά από τα γήπεδα.

Ως οργανώσεις νεολαίας επαναλαμβάνουμε πως είναι επιτακτική και άμεση ανάγκη, οι πρόνοιες της νομοθεσίας που καθιστούν αυτόν το νόμο ως «Τρομονόμο», να καταργηθούν (αναφερόμαστε συγκεκριμένα σε αυτές τις πρόνοιες στην προηγούμενη μας ανακοίνωση ημ/νίας 17 Απριλίου). Απαιτούμε από την Κυβέρνηση όπως προχωρήσει άμεσα, όπως έχει δεσμευτεί, στην κατάθεση τροποποιήσεων πριν την ολοκλήρωση των εργασιών της Βουλής για το καλοκαίρι και η νέα αγωνιστική χρονιά να ξεκινήσει από διαφορετική αφετηρία με διαφορετικό πλαίσιο. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Στη συζήτηση που θα γίνει στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, είναι σημαντικό να καλεστούν οι οργανώσεις νεολαίας, τα Σωματεία, οι οργανωμένοι οπαδοί και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, για να εκφράσουν τις απόψεις τους επί των προτεινόμενων τροποποιήσεων».

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X