ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νεοφυτίδης: «Θα δούμε σενάρια αν δεν καταπολεμήσουμε τον ιό»

Τι είπε για την τηλεδιάσκεψη που θα γίνει με την ΚΟΠ

Για τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος στην τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο Σύνδεσμος με την ΚΟΠ μίλησε, ανάμεσα σε άλλα, στην εκπομπή «Pressing» στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95 ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το κατά πόσον τα μέλη του ΠΑΣΠ τηρούν τα μέτρα απομόνωσης: «Πρέπει να επικεντρωθούμε στην καταπολέμηση του ιού, στην απομόνωση ώστε να αντεπεξέλθουμε. Θέλω να πιστεύω ότι το τηρούν, προσπαθούν σε μεγάλο βαθμό. Δεν είναι θέμα ΠΑΣΠ και Ομοσπονδίας, είναι θέμα νομοθεσίας. Έκλεισαν οι αθλητικοί χώροι και τα γυμναστήρια, απαγορεύεται η εκγύμναση. Όλα τα μέλη από την πιο μεγάλη μέχρι και την πιο μικρή ομάδα δίνουν το καλό παράδειγμα».

Για το κατά πόσον μπορεί να ολοκληρωθεί η σεζόν και την αβεβαιότητα που υπάρχει: «Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα τίποτα. Αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη. Αν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουν οι αρχές, μπορούμε να μιλάμε με ημερομηνίες. Αν πάθουμε πανωλεθρία δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε».

Για τα εναλλακτικά πλάνα που υπάρχουν: «Στην Κύπρο αντιδράσαμε γρήγορα και σωστά, πολιτεία και αθλητισμός. Ήταν καίρια η παρέμβαση να μη γίνουν οι αγώνες έστω και στο παρά πέντε. Ακόμα δεν έχουμε κρούσματα με αθλητές. Αν εκτονωθεί η κατάσταση θα μπορούν άμεσα να ξεκινήσουν προπονήσεις. Αν υπάρχουν κρούσματα σε μια ομάδα που προπονούνταν μαζί τότε η ομάδα τίθεται νοκ-άουτ για 15 μέρες. Ήμουν ποδοσφαιριστής και προπονητής ξέρω πώς σκέφτονται. Δεν είναι εύκολο να περιοριστείς, υπάρχουν και πιέσεις και θέλουν να επανέλθουν άμεσα στη δράση. Όλοι το θέλουμε, αλλά τώρα είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση».

Για τις θέσεις που εκφράζονται αναλόγως συμφερόντων: «Τα πράγματα είναι σοβαρά, περιμένουμε οδηγίες από την UEFA και αυτή τη γραμμή θα ακολουθήσουμε. Η συνάντηση αύριο θα είναι προκαταρκτική, θα δούμε σενάρια επί χάρτου σε περίπτωση που δεν καταπολεμήσουμε τον ιό. Έχουμε μια απειλή πολύ μεγάλη, μετά τον Σεπτέμβρη θα χτυπήσει και θα φανεί η οικονομική κρίση. Ας μην είμαστε απαισιόδοξοι, πήραμε γρήγορα μέτρα και είμαστε σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με άλλους».

Για τα σενάρια που θα εξεταστούν: «Πρέπει να βρει 15 σενάρια, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε. Μακάρι να ξεκινήσουμε και θα τα βρούμε στον προγραμματισμό. Το πρόβλημα είναι το πότε θα ξεκινήσεις για να δοθούν μέρες στους ποδοσφαιριστές για να επανέλθουν και να διασφαλιστεί η υγεία των ποδοσφαιριστών, το ότι δεν θα χτυπηθούν από τον ιό, γιατί εκεί θα καταρρεύσουμε. Πρέπει όταν ξεκινήσουμε να τελειώσουμε».

Για την κατάσταση σε άλλες χώρες: «Σε όλες τις χώρες υπάρχει έξαρση του ιού. Υπάρχει παντού Lockdown και απαγόρευση προπονήσεων. Όλοι υπολογίζουν ότι μετά το Πάσχα, αρχές Μαΐου, να ξεκινήσουν με κάποιο τρόπο δειλά-δειλά οι προπονήσεις. Γίνονται έρευνες για την οικονομική ζημιά που θα υπάρξει και αναμένουμε. Το μοναδικό μας όπλο είναι η απραξία».

Για την προστασία των ποδοσφαιριστών: «Δεν θα ανεχτούμε εκμετάλλευση από τον οποιονδήποτε, ειδικά για τους χαμηλόμισθους ποδοσφαιριστές. Οι οδηγίες από την UEFA ήταν ξεκάθαρες, τα πρωταθλήματα πρέπει να τελειώσουν. Ή θα τελειώσουν όλοι ή κανένας. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκέφτονται κάποιοι. Είμαστε όλοι μαζί, θα πάθουμε όλοι ζημιά. Είμαστε όλοι χαμένοι και παλεύουμε για να περιορίσουμε τη ζημιά».

Για τις ανακοινώσεις να ξαναρχίσουν προπονήσεις σε άλλες χώρες: «Αυτοί που το είπαν είναι γνωστοί. Η Σιόν είναι η πρώτη ομάδα σε προσφυγές. Τώρα που τον παρέλαβε ο Σύνδεσμος της Ελβετίας θα δει τι θα πάθει, θα τον κρεμάσουν ανάποδα».

Για τις μειώσεις σε συμβόλαια στην Ισπανία: «Θα έχουμε πολύωρο μίτινγκ με την Πρέμιερ Λιγκ, θα γίνουν κι άλλες. Θα τεθούν πολλά στο τραπέζι. Είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν σκληρές διαπραγματεύσεις. Προτεραιότητα είναι οι ευάλωτες ομάδες, τα μικρά σωματεία και οι χαμηλόμισθοι ποδοσφαιριστές. Ένας που παίρνει 40 και 50 χιλιάδες των μήνα, μια μείωση 20% δεν θα του φανεί. Κάποιος που παίρνει 800 θα του φανεί».

Για το κατά πόσον μια ποδοσφαιρική εταιρεία μπορεί να πάρει οικονομική στήριξη από το κράτος: «Το ψάχνουν τα νομικά μας τμήματα. Θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει τις εταιρείες που εργοδοτούν ποδοσφαιριστές. Εμείς φωνάζουμε χρόνια ότι έπρεπε να υπάρχει στρατηγικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη σωματείων της β’ και της γ’ κατηγορίας. Είναι τεράστια η ψαλίδα. Είδαμε τα προβλήματα σε θέματα εγκαταστάσεων. Είναι τεράστιο πρόβλημα».

Για τα μεταγραφικά παράθυρα: «Εξετάζεται το θέμα, αλλά θα καθοριστεί από το πότε θα τελειώσουμε. Αν χρειαστεί θα πάρουν περιθώριο παράτασης».

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X