ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νεοφυτίδης: «Στην Κύπρο δεν ισχύει το ίδιο με Ισπανία-Ιταλία»

Σημείωσε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι πλήρως καλυμμένοι νομικά από τη στιγμή που έχουν σύμβαση εργοδότησης

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» μίλησε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τα συμβόλαια των παικτών: «Είμαστε σε συζητήσεις για να δούμε καταρχήν το ποιες είναι οι επιπτώσεις. Στην Κύπρο οι εργαζόμενοι είναι πλήρως καλυμμένοι οι παίκτες από τη στιγμή που έχουν σύμβαση εργοδότησης. Βάσει νόμου οφείλουν οι εργοδότες να πληρώσουν τους εργαζομένους τους. Νομικά η FIFA δεν μπορεί να επέμβει πάνω στα συμβόλαια και αυτό μόνο από τις εγχώριες ομοσπονδίες και τους συνδέσμους μπορεί να γίνει, πάντα με τη σύμφωνο γνώμη των παικτών».

Για τον νόμο που υπάρχει σε άλλες χώρες: «Στην Ισπανία και την Ιταλία υπάρχει ένα νόμος που έχει να κάνει με θέματα ανωτέρας βίας και δίνει το δικαίωμα να παγώσουν κάποιοι μισθοί, όχι μόνο στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και γενικότερα. Αυτό δεν υπάρχει στην Κύπρο».

Αν δικαιούνται οι παίκτες να πάρουν επίδομα από την κυβέρνηση: «Το ψάξαμε. Οι παίκτες δεν συμπεριλήφθηκαν μέσα στο σχέδιο. Είναι ένα πολύ καλό ερώτημα να το κάνετε στα σωματεία».

Για την επέκταση των συμβολαίων: «Αυτό θα λυθεί παγκόσμια και θεωρώ ότι θα ξεκαθαρίσει. Θα δείξουμε κατανόηση για τους μισθούς των δυο επιπλέον μηνών. Δεν μπορώ να δεχτώ όμως κάποιες προτάσεις από κάποιους ότι αποφάσισαν να κλείσουν το μαγαζί από τον Μάρτη. Αυτά είναι ανευθυνότητες. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να ρίξει όλο το βάρος πάνω στους παίκτες και ιδιαίτερα στις μικρότερες κατηγορίες».

Για την τηλεδιάσκεψη της ΚΟΠ: «Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση. Είμαι στο ακουστικό και αναμένουμε.»

*Ακούστε περισσότερα στο ηχητικό

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X