ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θουκυδίδης: «Κάναμε το σωστό, ανεξαρτήτως τι λέει το Υπουργείο»

Ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας για τα κρούσματα

Για τα μαζεμένα θετικά κρούσματα κορωνοϊού και τις ενέργειες της ομάδας μετά τις συγκεκριμένες εξελίξεις μίλησε στην εκπομπή «Pressing» ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας, Θουκής Θουκυδίδης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την κατάσταση στην ομάδα: «Είμαστε ψύχραιμοι. Ευχαριστώ το ΔΣ, γιατί σαν εθελοντές τις τελευταίες ημέρες δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να τρέχουμε για την υπόθεση. Προσπαθούμε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο, τα θετικά κρούσματα, να περιοριστεί το πρόβλημα και να δούμε πώς προχωρούμε. Είναι 18 κρούσματα, 16 ποδοσφαιριστές».

Για το χρονικό των κρουσμάτων: «Την περασμένη Πέμπτη ήρθε ένας ποδοσφαιριστής μας από Πορτογαλία μέσω Βιέννης. Παρουσίασε αρνητικό τεστ στο αεροδρόμιο. Ο ποδοσφαιριστής δεν έπρεπε να υποβληθεί σε νέο τεστ, αλλά εμείς κάναμε νέο τεστ. Ήρθε σε επαφή με κάποια άτομα. Την Πέμπτη ανακοινώθηκε ότι ήταν θετικός και την Παρασκευή κάναμε μαζικό τεστ. Το βράδι μας ανακοινώθηκε ότι ήταν όλοι αρνητικοί, αλλά από τους 58 οι 15 είχαν υποβληθεί ξανά σε τεστ. Οι 10 εντοπίστηκαν θετικοί και ξεκίνησε το πρόβλημα. Έγινε επαναληπτικό τεστ βάσει πρωτοκόλλου και ενημερωθήκαμε ότι είχε ακόμα εφτά και είμαστε εδώ που είμαστε σήμερα. Προχωρούμε βάσει πρωτοκόλλου».

Για το πώς έφτασε σε αυτό το σημείο: «Αν έχεις μια αλυσίδα 30-35 ατόμων, ή ακόμα και πάνω από 50 άτομα, αν προσβληθεί ένας από κάπου υπάρχει πιθανότητα να πάθεις αυτό που πάθαμε εμείς. Δεν μπορώ να ανακαλύψω πώς ήρθε αυτό το πρόβλημα στα αποδυτήρια. Σε συνεργασία με τις αρχές θα δούμε πώς το περιορίζουμε».

Για τα όσα τους προσάπτει το Υπουργείο Υγείας: «Υπάρχουν δύο πρωτόκολλα, αυτό της ΚΟΠ λέει ότι πρέπει να γίνουν επαναληπτικά τεστ εντός 24 ωρών. Έπρεπε να κάνουμε γρήγορα το δεύτερο τεστ. Αυτό κάναμε, γιατί έτσι νιώθαμε τη δεδομένη στιγμή και πολύ σωστά κάναμε, ανεξάρτητα αν το Υπουργείο θεωρεί ότι κάναμε λάθος. Ποδοσφαιριστής μας είπε ότι του είπαν από το Υπουργείο να πάει στο νοσοκομείο να κάνει τεστ. Αυτός παραβιάζει το πρωτόκολλο; Αν εμείς κάναμε λάθος απολογούμαστε και αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Αν εντάσσαμε τον ποδοσφαιριστή που ήρθε στην ομάδα κανονικά και παίζαμε με τη Δόξα ή τον Ερμή, ξαφνικά θα φαινόταν πρόβλημα σε τρεις ομάδες».

Για τον αριθμό των τεστ που πρέπει να γίνουν πριν από κάθε παιχνίδι: «Οι ομάδες ήταν υποχρεωμένες να κάνουν ένα τεστ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε πριν τα παιχνίδια. Υπάρχουν ασάφειες».

Για τον αγώνα με τον Αχυρώνα: «Ένας αριθμός των τεστ που έγιναν είναι αρνητικά, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ότι βγήκαν τα αποτελέσματα για όλους».

Για το παιχνίδι με τον Ερμή: «Θεωρώ ότι δεν θα γίνει το παιχνίδι. Θα το ξεκαθαρίσουμε με την ΚΟΠ, ακόμα δεν υπάρχει ανακοίνωση. Όλοι οι παίκτες απέχουν από τις προπονήσεις και είναι σε περιορισμό. Ευχόμαστε να μη γίνει σε κανένα άλλο αυτό. Εύχομαι να το ζήσει μόνο η Σαλαμίνα. Πρέπει να συζητήσουμε από την αρχή αν πρέπει να γίνονται περισσότερα τεστ, όμως τα πρωταθλήματα τρέχουν. Πρέπει να δούμε ξανά πού υπάρχουν κενά και ασάφειες και όχι να ρίχνουμε ευθύνες ο ένας στον άλλο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X