ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Πρέπει να υπάρξει οριστική διακοπή»

Ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας Θουκής Θουκυδίδης τοποθετείται στο 24sports

Χάρης Χαρίτωνος

Τη θέση της Νέας Σαλαμίνας για την κατάσταση που επικρατεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Θουκής Θουκυδίδης, με αποκλειστικές του δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας www.24sports.com.cy.

Ο πρόεδρος του αμμοχωστιανού σωματείου τάχθηκε υπέρ της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος, ενώ ήγειρε και πολλά ερωτήματα σχετικά με την επανεκκίνηση των προπονήσεων από τις 18 Μαϊου.

Αναλυτικά τι ανέφερε:

Ένα αρχικό σχόλιο για το τι μέλλει γενέσθαι: «Ελπίζω πως σύντομα η ΚΟΠ θα μας καλέσει σε μια Γενική Συνέλευση, για να συζητήσουμε το όλο θέμα. Θα πρέπει να κάνουμε ακόμα λίγες μέρες υπομονή. Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, να συνεχιστεί η σεζόν από εκεί που μείναμε ή να διακοπεί οριστικά. Ελπίζω πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχουμε τις τελικές εξελίξεις. Μπορεί να γίνει μια κάποια είδους συνάντηση σ ‘ ένα πολύ μεγάλο χώρο με τις κατάλληλες αποστάσεις με τα υπόλοιπα σωματεία, για να βρεθούν οι λύσεις. Αυτή την στιγμή δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει ΓΣ, λόγω καταστατικού».

Για την επανεκκίνηση των προπονήσεων και τα ερωτήματα που εγείρονται: «Εγείρονται πολλά ερωτήματα όμως υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορέσουν να επαναρχίσουν οι προπονήσεις. Ξέρουμε πως αυτές θα ξεκινήσουν ξανά σε μικρά γκρουπ ποδοσφαιριστών, αλλά πως θα διεξάγονται χωρίς διτέρματα κλπ; Πως θα επανακτήσουν την αγωνιστική τους κατάσταση οι ποδοσφαιριστές, ανεξάρτητα από την ομάδα; Είναι και το άλλο θέμα. Αν ένας ποδοσφαιριστής διαγνωστεί με κρούσμα κορωνοϊού τι θα συμβεί; Θα διακοπεί το πρωτάθλημα; Ποιος θα πάρει την ευθύνη γι΄ αυτό; Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων από τους αρμοδίους».

Για τη θέση της ομάδας, σχετικά με τη συνέχεια: «Η θέση της Νέας Σαλαμίνας είναι πως πρέπει να υπάρξει οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Για μας, πρώτιστο ρόλο παίζει η υγεία των ποδοσφαιριστών και μετά όλα τα άλλα. Το οικονομικό είναι εξίσου σημαντικός λόγος και δεδομένα θα αντιμετωπίσουμε μεγάλο πρόβλημα. Οι χορηγίες έχουν αποκοπεί, ενώ κανένας δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά. Άλλο μεγάλο ζήτημα είναι και η ψυχολογία των παικτών. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και με τα συμβόλαια των παικτών μας. Δεδομένα θα παίξουμε και μετά τις 30 Ιουνίου, αν συνεχιστεί η σεζόν. Θα πρέπει να βρούμε τις λύσεις, ούτως ώστε να ξεκινήσουμε τη νέα σεζόν με καλύτερο προγραμματισμό και ασφάλεια για όλους».

Για την κοινή ανακοίνωση των σωματείων του Β΄Γκρουπ κατά του ΠΑΣΠ: «Για μας η ανακοίνωση του ΠΑΣΠ ήταν προσβλητική. Αυτός ήταν και ο λόγος που επιλέξαμε να εκδώσουμε την εν λόγω ανακοίνωση, μαζί με τα άλλα σωματεία του δεύτερου γκρουπ. Δεν θέλουμε να δώσουμε άλλη έκταση στο εν λόγω θέμα. Στο μέλλον, θα τοποθετηθούμε με πιο καθαρό μυαλό για αυτό το θέμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X