ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παπαϊωάννου: «Οδηγούμαστε σε σύγκρουση μεταξύ ομάδων - ποδοσφαιριστών»

Δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή της Νέας Σαλαμίνας

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο μας και υπάρχουν ερωτηματικά για τον τρόπο και αν θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Στο πλαίσιο αυτό ο Μάκης Παπαϊωάννου, τεχνικός διευθυντής της Νέας Σαλαμίνας, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Δημήτρη Χριστοφόρου και Ονησίφορο Σταύρου.

Τα κυριότερα σημεία:

Για τον εγκλεισμό: «Για να είμαι ειλικρινής περνώ ωραία το χρόνο με τα παιδιά μου που με στερούνται πάρα πολύ. Τους αφιερώνω χρόνο και το απολαμβάνω».

Για το πως περνούν οι ποδοσφαιριστές: «Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα με τους ξένους ποδοσφαιριστές που είναι μακριά απ’ την οικογένεια τους σε ένα διαμέρισμα. Είναι δύσκολο και τους στηρίζουμε ψυχολογικά. Όσο προχωρά θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο για αυτούς αλλά και για εμάς για να το διαχειριστούμε».

Για το αν επικοινωνούν μαζί τους: «Γίνονται επαφές με αυτούς που έχουν περισσότερη ανάγκη. Να κάνω τηλεδιάσκεψη και να τους πω τι; Το να πω κάτι που δεν θα ισχύσει θα μεγαλώσει το πρόβλημα και αυτό που λέω στους ποδοσφαιριστές μου είναι πως όποιος τους πει κάτι τώρα δεν είναι σοβαρός γιατί κανείς δεν ξέρει. Στο τέλος θα γυρίσουμε σε στρατόπεδα και οδηγούμαστε σε μεγάλη σύγκρουση ομάδων και ποδοσφαιριστών. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις».

Για το γεγονός πως όλες οι πλευρές έχουν επιχειρήματα: «Απ’ την πλευρά τους όλοι έχουν δίκαιο. Οι ποδοσφαιριστές λένε πως ήρθαν εδώ και παίζουν. Απ’ την άλλη τα σωματεία δεν έχουν έσοδα, πως θα πληρώσουν. Όλοι θα χάσουν και πρέπει να βρεθεί χρυσή τομή. Πρέπει όλοι να βάλουμε νερό στο κρασί μας. Οδηγούμαστε σε σύγκρουση μεταξύ παικτών και διοικήσεων. Όλοι θα χάσουν. Το θέμα είναι να μοιραστούν δίκαια οι ζημιές σε όλους. Η UEFA θα έπρεπε να δώσει λύσεις. Δεν γίνεται να λέει βρείτε τα και αλλιώς ελάτε. Είναι σαν να σου λέει συγκρουστείτε».

Για την επόμενη μέρα: «Απ’ τη διοίκηση ενημερώθηκα πως θα έχω τουλάχιστον 20-30% μικρότερο μπάτζετ με τη νέα χρονιά. Και υπάρχουν και ερωτηματικά. Όσο δεν ξέρουμε τι γίνεται υπάρχει ερωτηματικό. Δεν ξέρει τι ποδοσφαιριστή ψάχνεις. Των πέντε, των δέκα, των τριών; Κάνουμε έρευνα, βλέπουμε αλλά πρέπει να περιμένουμε πρώτα να δούμε το οικονομικό, μετά το θέμα προπονητή και ύστερα βλέπουμε. Κάθε χρόνο θέλουμε να κάνουμε βήματα μπροστά. Από πέρσι ο προϋπολογισμός είχε ανέβει 20% αλλά όλα δείχνουν πως στο οικονομικό κομμάτι θα κάνουμε πίσω 2 βήματα»

Για τους Ελουντού και Κορέια: «Είναι δυο ποδοσφαιριστές που πρόσφεραν αρκετά τα τελευταία δυο χρόνια, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δουλειά μας είναι να τους αντικαταστήσουμε».

Για τον Κωστή: «Θεωρώ πως με τον τσαμπουκά και την ποιότητα που διαθέτει θα μπορέσει να πετύχει αν πάρει ευκαιρίες».

Για τις ακαδημίες της Νέα Σαλαμίνας: «Υπάρχουν τα ταλέντα και μπορούν. Χρειάζονται όμως χρόνο. Δεν μπορείς στην επόμενη χρονιά να βασιστείς πάνω τους αλλά μπορούν να είναι κάποιες επιπλέον λύσεις».

Για τον Πουρσαϊτίδη: «Έχουμε άριστη σχέση. Θεωρώ πως τεχνικός διευθυντής και προπονητής είναι ένα. Ο τελευταίος λόγος ανήκει στον προπονητή. Βγάζουμε το πλάνο μαζί και τα χαρακτηριστικά που θέλουμε, ετοιμάζω επιλογές και διαλέγουμε».

Αν δεν συνεχίσουμε το πρωτάθλημα τι θα συμβεί: «Έχεις ένα δείγμα των 2/3 του πρωταθλήματος και η δικαιοσύνη θα είναι στα 2/3 του πρωταθλήματος. Θεωρώ πως αν η απόφαση θα ήταν σήμερα να διακόπτουμε και τι θα γίνει, θα έπρεπε να τηρηθεί η βαθμολογία. Βέβαια το πιο δίκαιο είναι να αρχίσει ξανά και να τελειώσει στο γήπεδο το πρωτάθλημα και αν κάποιος λέει άλλα τότε μιλά για συμφέροντα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X