ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ντιντιέ Ντρογκμπά: «Γιατί διαλέξαμε την Πύλα»

Το μήνυμα του μεγάλου σταρ ενόψει του αυριανού ματς

24sports team

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου, (αστέρια που έλαμψαν εκτυφλωτικά), βρίσκεται στο νησί μας ενόψει του αυριανού φιλικού αγώνα της Νέας Σαλαμίνας με το Τουρκοκυπριακό σωματείο Magusa FC (MTG) που θα γίνει στις 12 μμ στην Πύλα. Ο Ιβοριανός είναι εδώ υπό την ιδιότητα του ως αντιπροέδρος του Διεθνούς Οργανισμού PEACE AND SPORTS, που εδρεύει στο Μονακό.

Μεταξύ άλλων στο μήνυμα του για τον αγώνα αναφέρει τα εξής: «Ως αντιπρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού PEACE AND SPORTS, τον περασμένο Δεκέμβριο, εξέφρασα την επιθυμία μου να μεταφέρω το μήνυμα της ειρήνης μέσω του αθλητισμού σε επίπεδο βάσης, σε άμεση επαφή με τις κοινότητες.

Αυτή η πρωτοβουλία θα φέρει κοντά τους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου και της Magusa Türk Gücü FC για να συμβάλει στην προσέγγιση των δύο κοινοτήτων

Ξεκινώ τον Μάρτιο, πηγαίνοντας στον Κόλπο της Λάρνακας, στην Πύλα στην Κύπρο, ένα από τα λίγα χωριά του νησιού που βρίσκονται στη Νεκρή Ζώνη. Ο τόπος δεν επιλέγηκε τυχαία. Η Πύλα παραμένει το μόνο χωριό του νησιού που κατοικείται από ανθρώπους από τις δύο κοινότητες. Ως πρόδρομος της Διεθνούς Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (6 Απριλίου), με την υποστήριξη του «Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου» διοργανώνουμε στις 19 Μαρτίου μια μέρα ποδοσφαίρου με θέμα τη φιλία και το διάλογο για την επίσημη έναρξη της παγκόσμιας ψηφιακής εκστρατείας 2019 #WhiteCard.

Αυτή η πρωτοβουλία θα φέρει κοντά τους ποδοσφαιριστές της ομάδας της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου και της Magusa Türk Gücü FC για να συμβάλει στην προσέγγιση των δύο κοινοτήτων. 

Στην Πύλα, θα μιλήσω φυσικά για το ποδόσφαιρο. Είναι το κεντρικό σημείο. Ο κοινός παρονομαστής. Θα συζητήσω την καριέρα μου, τις νίκες και τις ήττες μου και τα μαθήματα που πήρα κατά τη διάρκεια των 20 χρόνων που παίζω μπάλα σε διάφορες ηπείρους. Πάνω απ 'όλα, θα μιλήσω για την ειρήνη. Θα εξηγήσω ότι ο αθλητισμός, ενώνοντας τους ανθρώπους γύρω από μια μπάλα, έναν αγώνα ή μια διαδρομή που τρέχει, μπορεί να καταρρίψει τα εμπόδια που δημιουργούνται από πολιτικούς, θρησκευτικούς και φυλετικούς ανταγωνισμούς. Για μια ακόμη φορά, θα θυμηθώ τη δέσμευσή μου ως πρεσβευτές των Ηνωμένων Εθνών και στη μνήμη της περίφημης “Khartoum Appeal” (Έκκληση του Χαρτούμ) το 2005, που έγινε με τους φίλους μου από το αποδυτήριο της ομάδας της Ακτής του Ελεφαντοστού. Αφού προκριθήκαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κάλεσα τους πολίτες της Ακτής Ελεφαντοστού να καταθέσουν τα όπλα τους και να ξεκινήσουν διάλογο. Μας άκουσαν».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X