ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Νέα Σαλαμίνα: Ώρα για τόπο στα νιάτα

Το μεγάλο στοίχημα που έχει μπροστά του ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου

Κωνσταντίνος Νικολάου

Κωνσταντίνος Νικολάου

nikolaouk@sppmedia.com

Αρκετά έχει χαλάσει το κλίμα γύρω απ’ τη Νέα Σαλαμίνα το τελευταίο διάστημα και αυτό οφείλεται κυρίως στα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα. Η ομάδα της Αμμοχώστου όντως έκανε έναν εκπληκτικό πρώτο γύρο, ωστόσο εδώ και μερικές εβδομάδες δυσκολεύεται να βγάλει αντίδραση.

Τα πράγματα ουσιαστικά άρχισαν να παίρνουν την κατιούσα μετά τη συντριβή – αποκλεισμό από την Πάφο, μετρώντας πλέον πέντε ματς στο δεύτερο γκρουπ χωρίς νίκη.

Μπορεί αυτά τα αποτελέσματα να μην είναι καταστροφικά (ας μην ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει βαθμολογικό κίνητρο), ωστόσο οι τρεις ήττες και δυο ισοπαλίες, με εφτά γκολ κατά και μόλις δυο υπέρ μόνο ικανοποίηση δεν φέρνουν. Η εστία του Νίκου Μελίσσα έχει παραβιαστεί σε όλα τα ματς της δεύτερης φάσης, την ίδια ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σκοράρει μόνο απέναντι σε Οθέλλο και ΑΕΛ.

Ακόμη κάτι που αποτυπώνει το κακό σερί αποτελεί το γεγονός πως μαζί με την ουραγό ΑΕΖ αποτελούν τις μοναδικές ομάδες που δεν κέρδισαν ακόμη μετά το τέλος της πρώτης φάσης.

Από την πλευρά του, ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου, προς τιμή του, αναλαμβάνει συνεχώς την ευθύνη, προσπαθώντας να αποφεύγει τις δικαιολογίες, αν και θεωρούμε πως θα μπορούσε να προβεί σε μεγαλύτερο rotation αυτή την περίοδο.

Προτού αναλύσουμε, να ξεκαθαρίσουμε πως παρότι ο ίδιος δεν το λέει οι απουσίες των Φράγκου, Κατσιάρη και Λέουκο δυσκολεύουν κάπως την προσπάθεια αυτή, αφού έχουν μειωθεί σημαντικά οι εναλλακτικές επιλογές στις φυσικές τους θέσεις.

Επίσης, Παπαγεωργίου (εξτρέμ με τα λιγότερα λεπτά σε σχέση με τις τέσσερις πρώτες επιλογές), Οφόρι και Γκουανίνι… πράγματι αποτελούν τρεις παίκτες που για διαφορετικούς λόγους τώρα παίρνουν συνεχόμενο αγωνιστικό χρόνο ως βασικοί.

Από εκεί και πέρα, τονίζεται πως η πλειοψηφία των παικτών που αγωνίζονται ως βασικοί απ’ την αρχή της σεζόν συνεχίζουν να αποτελούν τα πρώτα βιολιά στις θέσεις τους και φυσιολογικά έχει επέλθει η κούραση. Επιπρόσθετα, οι περισσότεροι εξ αυτών δεν έχουν το κίνητρο να αποδείξουν κάτι, καθότι έχουν δείξει τις δυνατότητες τους προ πολλού.

Νεαροί ποδοσφαιριστές με μειωμένο χρόνο αγωνίζονται από λίγο έως και καθόλου και παρότι φαντάζει λογικό πως χρειάζεται η οποιαδήποτε αλλαγή να γίνει με προσοχή για να μην χαθεί η χημεία… και πάλι δεν βλέπουμε να γίνεται μεγάλη προσπάθεια διαφοροποίησης του αρχικού σχήματος.

Στη σχετική κατηγορία εκείνων που αξίζουν ευκαιριών, τη δεδομένη στιγμή, ανήκουν μεταξύ άλλων οι Καλανίδης (τ), Βίκτωρος, Χριστοδούλου, Προκοπίου, Σπυριδάκης, αλλά και γιατί όχι ποδοσφαιριστές της δεύτερης ομάδας.

Ο συμπατριώτης μας τεχνικός έδειξε πολύ καλά στοιχεία κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, όμως αυτή τη στιγμή έχει μπροστά του ένα πολύ μεγάλο στοίχημα να κερδίσει. Καλείται ουσιαστικά να βάλει ξανά την ομάδα του στο δρόμο των θετικών αποτελεσμάτων, δίνοντας παράλληλα περισσότερες ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες, που έχουν την προοπτική να προσφέρουν σε βάθος χρόνου. 

Στεκόμαστε σε αυτούς γιατί σε περίπτωση που δώσουν τα διαπιστευτήρια τους μόνο κέρδος θα αποφέρουν για το προσφυγικό σωματείο, το οποίο ειδικά στην παρούσα φάση δεν έχει τίποτα να χάσει σε περίπτωση που γίνει εκτεταμένο rotation. Έτσι κι αλλιώς τα αποτελεσμέτα μόνο θετικά δεν είναι.

Η διακοπή λοιπόν φαντάζει ως μια καλή στιγμή για τέτοιου είδους αλλαγές από πλευράς του Κύπριου τεχνικού και εναπόκειται στον ίδιο να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα και κατ' επέκταση το κλίμα στη Νέα Σαλαμίνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση