ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα Σαλαμίνα: Οδηγίες σε όσους ήρθαν σε επαφή με κρούσματα

Πρέπει να τηλεφωνήσουν στο 1412

Νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο υγείας σε σχέση με το cluster της Νέας Σαλαμίνας, καθώς καλούνται όσοι ήρθαν σε επαφή με ένα από τα 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα να επικοινωνήσουν με το 1412.

Το αυτό ισχύει και όσους επισκέφθηκαν τη Μητρόπολη Κιτίου από 14-18 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με στόχο να διασφαλιστεί ότι όλοι οι πολίτες που είχαν επαφή με θετικά στον ιό άτομα, θα αξιολογηθούν και θα υποβληθούν σε εργαστηριακή εξέταση, το Υπουργείο Υγείας καλεί όσους πολίτες είχαν επισκεφθεί τη Μητρόπολη Κιτίου την περίοδο 14-18 Σεπτεμβρίου είτε είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο περιστατικό της Νέας Σαλαμίνας και δεν έχουν ενημερωθεί από την Ομάδα Ιχνηλάτησης του Υπουργείου, να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο 1412 (Δευτέρα-Παρασκευή, 8 π.μ. – 8 μ.μ.), ώστε να αξιολογηθεί η επαφή που είχαν και να διευθετηθεί ραντεβού για δειγματοληψία.

Επισημαίνεται ότι όσα άτομα επισκέφθηκαν τη Μητρόπολη ή είχαν επαφή με θετικά στον ιό άτομα της Νέας Σαλαμίνας και αναπτύσσουν συμπτώματα, πρέπει να επικοινωνούν αμέσως με τον Προσωπικό τους Ιατρό για ιατρική αξιολόγηση.

Σκοπός του μέτρου είναι να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν επιπλέον θετικά περιστατικά στην κοινότητα που πιθανόν να συνδέονται με τις δύο αλυσίδες, και να περιοριστεί η περαιτέρω διασπορά του ιού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X