ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Μηδαμινό και άδικο το ποσό από το στοίχημα - Βούληση για συμφωνία με Πουρσαΐτίδη»

Στον ΣΠΟΡ FM 95 ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας και μέλος του Δ.Σ της ΚΟΠ, Γιάννος Χρυσοστόμου

Στον ΣΠΟΡ FM 95 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με την Στέλλα Σωκράτους, μίλησε ο πρόεδρος της Νέας Σαλαμίνας και μέλος του Δ.Σ της ΚΟΠ, Γιάννος Χρυσοστόμου.

Αναλυτικά:

Για την ομάδα και πως θα πορευθεί : «Με τόση διαφορά που έχουμε από τις άλλες ομάδες είναι ένα μεγάλο στοίχημα να κρατήσουμε την αγωνιστική ετοιμότητα με κίνητρα. Δεν υπάρχει παιχνίδι αδιάφορο. Έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου για τη νέα χρονιά».

Για το θέμα ανανέωσης του Πουρσαΐτίδη: «Θέλουμε να προχωρήσουμε με τον Σάββα Πουρσαΐτίδη. Είμαστε ευχαριστημένοι και ο ίδιος με εμάς. Ευελπιστούμε να ανανεώσουμε χωρίς να αποκλείω το οτιδήποτε. Υπάρχει η βούληση για συμφωνία».

Για τις δηλώσεις της Ιωάννας Φιάκκου (δες ΕΔΩ) για το πόσο που παίρνει η ΚΟΠ από το στοίχημα αλλά και το αίτημα της Ομοσπονδίας όπως αυξηθεί: «Να πούμε αρχικά ότι η κυρία Φιάκκου δεν έχει καμία εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, αρά γιατί να απευθυνθούμε κοντά της. Τα έσοδα του κράτους τα καθορίζει η εκτελεστική εξουσία. Το νομοθετικό σώμα, η βουλή, δεν μπορεί να μειώσει τα έσοδα του κράτους αλλά μπορεί να πάρει προτάσεις για να τα αυξήσει. Όσοι έχουν απευθυνθεί πέρα από ένα συμβουλευτικό λόγο που έχει, δεν μπορεί να κάνει κάτι. Η ΚΟΠ έχει αποταθεί και είναι σε συνεχή διάλογο με το Υπουργείο Οικονομικών»

Για το αν είναι δίκαιο η όχι το ποσό που λαμβάνεται: «Είναι σε συνεχή διάλογο η Ομοσπονδία και με την προηγουμένη ηγεσία και με τη νέα ηγεσία του Υπουργείο Οικονομικών. Αντιλαμβάνεστε ότι το ποσό αυτό ειναι μηδαμινό και άδικο. Φυσικά η κυρία Φιάκκου με τις δηλώσεις της έχει κρίνει ότι είναι αρκετά. Σαφώς και δεν γνωρίζει τα οικονομικά των σωματείων ούτε την βιομηχανία του ποδοσφαίρου. Είναι ειδήμον στα θέματα του στοιχήματος. Δεν νομίζω ότι το 1.5% που λαμβάνει το ποδόσφαιρο είναι αρκετά. Πληρώνουν παίκτες, γήπεδα και πολλά άλλα. Νομίζω ειναι επαιτεία το ποσό που δίνετε. Ας φανταστούμε ότι έχετε ένα θίασο, πληρώνεται τους ηθοποιούς, τους ταμίες, πληρώνεται και το ενοίκιο και έρχεται κάποιος μαγνητοσκοπεί την παράσταση που θα δώσετε κει την πουλά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση αυτό συμβαίνει. Μιλάμε για ένα τζίρο 952 εκατομμύρια ευρώ και παίρνει το ποδόσφαιρο 2,2 ή 2,3 εκατομμύρια».

Ότι αδικούνται τα σωματεία: «Εμείς λέμε τι είναι τα έξοδα των σωματείων που αυτά προσφέρουν θέαμα και εκμεταλλεύονται οι εταιρίες. Το τί λέμε εμείς, αν είμαστε αδικημένοι η όχι, είναι αντικειμενικό. Έχουν παιχτεί 952 εκατομμύρια στο στοίχημα. Ίσως θα έπρεπε η κυρία Φιάκκου να ασχοληθεί με το πρόβλημα του υπευθύνου στοιχήματος. Επαναλαμβάνω, δεν είναι θέμα αριθμού. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες παράγουν ένα προϊόν, το λαμβάνουν οι στοιχηματικές και το εκμεταλλεύονται. Κατ’ εμάς είναι ψίχουλα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση