ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Λάζος: «Ένιωσε ότι έκλεισε ο κύκλος του ο Πουρσαϊτίδης»

Το «αντίο» στον Πούρσα και τα του προγραμματισμού

Για την αποχώρηση του Σάββα Πουρσαϊτίδη και τα θέματα προγραμματισμού μίλησε στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95 ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Σαλαμίνας, Δημήτρης Λάζος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την αποχώρηση Πουρσαϊτίδη και την τριετία που πέρασε ως προπονητής της ομάδας: «Έχει επικοινωνήσει μαζί μας από το πρωί, συζητήσαμε κάποια θέματα και είπαμε αντίο. Φεύγει σαν φίλος, υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση. Έχει προσφέρει πάρα πολλά. Ήρθε σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ήμασταν σε μια δύσκολη βαθμολογική θέση. Είχε καταφέρει μαζί με τους συνεργάτες και τη διοίκηση να αντιστρέψει το όλο κλίμα, ολοκληρώνοντας τη σεζόν μακριά από περιπέτειες. Την επόμενη χρονιά θα τη θυμόμαστε για πολλά χρόνια, ήταν η καλύτερη Σαλαμίνα των τελευταίων χρόνων. Τερματίσαμε στην πρώτη εξάδα, ήμασταν ανταγωνιστικοί και μπορούσαμε να κάνουμε τη ζημιά απέναντι στον οποιονδήποτε. Φέτος ήμασταν εντός στόχων μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές, δεν μπήκαμε στην εξάδα και αποκλειστήκαμε στο κύπελλο, και κάπου εκεί τελείωσε η χρονιά. Είναι από τους πιο πετυχημένους προπονητές στο τελευταίο διάστημα. Παλαιότερα αλλάζαμε πολύ εύκολα προπονητές, ο Πουρσαϊτίδης στηρίχτηκε. Η διοίκηση πήρε ρίσκο φέρνοντάς τον και μας βγήκε».

Για τον λόγο της αποχώρησής του: «Νιώθει ότι ο κύκλος του έχει τελειώσει. Δεν πρέπει να μπούμε σε διαδικασία να αναλύσουμε τους λόγους. Ο Σάββας έδωσε και πήρε πολλά, έμαθε και βοήθησε την ομάδα να αναβαθμιστεί και να αλλάξει επίπεδο».

Για το τιμ που υπήρχε: «Είναι δεδομένο ότι συνεχίζει ο Μάκης Παπαϊωάννου, υπάρχει προφορική συμφωνία. Ο Μιχάλης Μελεμενής και ο Γιώργος είναι μέλη του ΔΣ, πλαισιώνουν το όποιο προπονητικό τιμ. Θα γίνουν αναβαθμίσεις σε όλο το φάσμα και μπορεί να εμπλουτιστεί κι άλλο το προπονητικό επιτελείο. Σύντομα ο Μάκης Παπαϊωάννου θα κοιτάξει για την επόμενη μέρα».

Για τον προγραμματισμό: «Έχουν μπει προτεραιότητες για το πώς θα κινηθούμε. Πρώτη ήταν να κλείσουν οι εκκρεμότητες στο οικονομικό για το 2019-20. Απομένουν ακόμα δύο απαντήσεις, οι υπόλοιποι έχουν υπογράψει. Η δεύτερη διαδικασία είναι να ετοιμαστεί ο προϋπολογισμός και να ξεκινήσει η διαδικασία του χτισίματος του προφίλ του προπονητή. Θα δώσουμε προτεραιότητα στο υφιστάμενο ρόστερ, θα γίνουν προτάσεις και θα δούμε τι ανάγκες θα υπάρχουν για να φέρουμε ποδοσφαιριστές με σκοπό να συνεχίσουμε απ’ εκεί που σταματήσαμε».

Για τον προϋπολογισμό: «Θα είναι μειωμένος, θα κάνουμε ένα οικονομικό πισωγύρισμα. Ίσως γίνουν λιγότερες, αλλά ποιοτικότερες μεταγραφές και μαζί με τους δικούς μας θα δημιουργήσουμε μια καλή, ανταγωνιστική ομάδα».

Για το κατά πόσον υπάρχουν προτάσεις για ποδοσφαιριστές: «Τη δεδομένη στιγμή δεν υπάρχει κάτι στα χέρια μας για ποδοσφαιριστή που έχει συμβόλαιο. Στο παρελθόν έχουμε αρνηθεί προτάσεις, όπως έγινε με τον Κορέια για τον οποίο το ποσό που θα εισέπραττε η Σαλαμίνα δεν αντικατόπτριζε την αξία του ποδοσφαιριστή. Αν έρθει πρόταση θα αξιολογηθεί. Είναι θέμα επιβίωσης στη Νέα Σαλαμίνα, βγάζουμε ποδοσφαιριστές και τους παραχωρούμε για να μπορούμε να επενδύουμε στο ποδοσφαιρικό τμήμα και να κάνουμε βήματα προόδου».

Για το κατά πόσον θα υπάρξει αποζημίωση στους κατόχους διαρκείας: «Ο κόσμος της Νέας Σαλαμίνας είναι πολύ διαφορετικός. Κανένας δεν ζήτησε πίσω ούτε ένα ευρώ. Oι τρόποι θα εξεταστούν από το ΔΣ, υπάρχει χρόνος να σκεφτούμε πώς θα βοηθήσουμε και θα μας βοηθήσει ο κόσμος».

Για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στο προπονητικό κέντρο: «Έχει σταματήσει το έργο, όμως υπάρχει ξεχωριστό κονδύλι για το έργο. Θα καθυστερήσει λόγω της κατάστασης αλλά θα ολοκληρωθεί κανονικά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X