ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Φιλικό Πύλας: Δε θα παραστεί ο Ακκιντζί

Δεν εγκρίνει την επιλογή του γηπέδου

Ο ηγέτης της Τ/κ κοινότητας δεν θα παρακολουθήσει τον δικοινοτικό αγώνα στην Πύλα ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (19/03). Η τ/κ ηγεσία έδωσε στην δημοσιότητα πριν από λίγο ανακοινωθέν με το οποίο επεξηγεί τους λόγους αυτής της απόφασης.

Υπευθυμίζεται ότι στις 29 Ιανουαρίου 2019 ο Μουσταφά Ακιντζί είχε επαφή με την αντιπροσωπεία της Peace and Sport. Οι εκπρόσωποι της οργάνωσης κάλεσαν τους δυο ηγέτες στον αγώνα της Νέας Σαλαμίνας με την Τουρκική Δύναμη της Αμμοχώστου.

Αρχικά ο κ. Ακιντζί αποφάσισε να συμμετάσχει στην εκδήλωση, η οποία προγραμματιζόταν στην «ενδιάμεση περιοχή» της Πύλας.

Επικοινωνία Αναστασιάδη-Ακιντζί

Ωστόσο, στην συνέχεια, ο αγώνας μεταφέρθηκε σε γήπεδο που βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές. Η τ/κ ηγεσία επέμενε για την διεξαγωγή του αγώνα σε ουδέτερη ζώνη.

Το όλο ζήτημα συζήτησαν οι δυο ηγέτες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Δευτέρα ύστερα από αίτημα του Νίκου Αναστασιάδη. Στην τ/κ πλευρά μεταβιβάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις για το όλο ζήτημα που προέκυψε. Η τ/κ πλευρά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν έφερε ένσταση για την διεξαγωγή του αγώνα στην ουδέτερη ζώνη. Ωστόσο, ο ΟΗΕ πρόβαλλε το ζήτημα της ασφάλειας και έτσι τελικά ο αγώνας θα λάβει χώρα σε γήπεδο που βρίσκεται στην ε/κ πλευρά. 

Ωστόσο, η τ/κ πλευρά τονίζει είναι έτοιμη για παρόμοιες διοργανώσεις που θα λάβουν χώρα ξεχωριστά στο βόρειο και νότιο τμήμα του νησιού.

Τι λέει το «προεδρικό»

Ας σημειωθεί ότι κάποια τ/κ μέσα επιχειρούν να προβάλλουν το βράδυ της Δευτέρας την όλη υπόθεση με διαφορετικό τρόπο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο κ. Ακιντζί απέχει από την δικοινοτική οργάνωση επειδή δεν ήταν δυνατόν να μετέβη στην Πύλα με αυτοκίνητα που θα έφερε τα εμβλήματα της «ΤΔΒΚ».

Κύκλοι του «προεδρικού» δηλώνουν στην «Κ» ότι αυτά τα δημοσιεύματα δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα και ότι η ουσία του όλου του ζητήματος συνοψίζεται στο προαναφερόμενο ανακοινωθέν.

Πηγή: www.kathimerini.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X