ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Εγκώμια Πούρσα για Κωστή

Σκιαγράφησε τον 19χρονο για λογαριασμό του ΣΠΟΡ FM Ελλάδος

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε στον ΣΠΟΡ FM και τον Σωτήρη Ταμπάκο για τον Γιάννη Κωστή, που έχει κλείσει στον Ολυμπιακό, ο προπονητής του στη Νέα Σαλαμίνα, Σάββας Πουρσαϊτίδης. Ο Έλληνας τεχνικός ανέλυσε τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του 19χρονου μέσου, την εξέλιξή του από την δεύτερη στην πρώτη ομάδα και τη μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάββας Πουρσαϊτίδης στον Σωτήρη Ταμπάκο και την εκπομπή «Επίθεση από τα μπακ»:

Για τον Γιάννη Κωστή: «Μιλάμε για ένα παιδί 19 ετών. Όχι ότι είναι μικρός, αλλά όχι και με τόση εμπειρία για τη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα της μεταγραφής του. Έμενα προσωπικά δεν με είχε βοηθήσει ο ντόρος που είχε γίνει μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού. Ό,τι έχει καταφέρει, το έχει καταφέρει με την αξία του. Δεν του χαρίστηκα, έδειξε μεγάλο θράσος και δούλεψε. Είναι καταπληκτικό παιδί. Όταν ανέλαβα το 2017, ήταν στη Β ομάδα, ευνοήθηκε από το κακό υλικό που υπήρχε τότε και εισηγήθηκα, μαζί με μερικούς ακόμα παίκτες, να ανέβει στην πρώτη ομάδα και τον παρακολουθούσαμε κάθε μέρα. Πήρε δύναμη, μυϊκή μάζα και δικαίως βρίσκεται στην πρώτη ομάδα και κάνει πολύ καλή πορεία».

Για την πορεία του Γιάννη Κωστή: «Ήταν τυχερός που εκείνη την εποχή η ομάδα δεν είχε καλό υλικό και αναγκάστηκα να διώξω ποδοσφαιριστές. Ο βοηθός μου, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ήταν εκείνος που γνώριζε τους νεαρούς. Όποιος μπορεί προχωρά, ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι σκληρός. Ο Κωστή το άξιζε. Πέρυσι έδειξε αρκετά καλά στοιχεία και φέτος θεωρείται πρωτοκλασάτος και βασικό στέλεχος της ομάδας».

Για τη θέση που αγωνίζεται: «Μπορεί να αγωνιστεί στο χώρο του κέντρου, box to box, 8αρι, που μπορεί να αμυνθεί καλά, αλλά και στο σκοράρισμα και στο κράτημα της μπάλας. Σίγουρα μπορεί να παίξει και πίσω από τους επιθετικούς, ανάλογα με την τακτική του κάθε προπονητή».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Τελευταία Ενημέρωση

X