ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Μιχαηλίδης: «Δεν θέλουμε να κλείσει ο Αθλητισμός»

Δημιουργεί ειδική ομάδα που κάνει ελέγχους ο ΚΟΑ

Για όλα τα ζητήματα του Αθλητισμού μίλησε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Αντρέας Μιχαηλίδης, που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» του ΣΠΟΡ FM 95. Αρχικά μίλησε για τα μέτρα που πρέπει να παίρνονται, ενώ ανακοίνωσε την δημιουργία μίας ομάδας από τον ΚΟΑ που θα κάνει ελέγχους στα γήπεδα:

«Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να προστατευτεί η δημοσία υγεία. Είμαστε υπέρ των ελέγχων και δη των αυστηρών. Δεν είμαστε όμως υπέρ στο να κλείσει ο Αθλητισμός. Και αυτό το έχουμε μεταβιβάσει στον Υπουργό Παιδείας, που είναι μάλιστα ο πολιτικός μας προϊστάμενος. Μάλιστα, στην πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με τον Υπουργό, αποφασίστηκε ότι εκτός από τους ελέγχους που γίνονται από τους αρμόδιους, θα δημιουργήσουμε μία ομάδα από τον ΚΟΑ, η οποία θα εκπαιδευτεί ταχύτητα και θα βγει έξω για να κάνει ελέγχους. Δεν αναφερόμαστε στην α΄ κατηγορία, αλλά για άλλα αθλήματα και κλειστούς χώρους. Δεν θα είμαστε αστυνομία και δεν θα πάμε με εξώδικο. Να βοηθήσουμε θέλουμε και θα πηγαίνουμε εκεί για να επιβλέπουμε εάν τηρούνται σωστά τα πρωτόκολλα και να κάνουμε διορθώσεις εκεί που χρειάζεται. Τώρα, εάν μετά από υποδείξεις, δεν αλλάξει κάτι, τότε θα προβούμε σε καταγγελίες. Αυτή είναι η πρόθεση του οργανισμού και την έχουμε μεταβιβάσει σε όλους τους αρμόδιους».

Για το γεγονός ότι έχουν ξεκινήσει άλλα αθλήματα: «Εμείς αποστέλλουμε στις ομοσπονδίες το εγκύκλιο του Υπουργείου και μέσα εσωκλείουμε όλα τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται. Αυτό ήταν το πρώτο βήμα. Αν κάποιος λέει ότι μπορεί να γινόταν πιο γρήγορα. Εμείς το συζητήσαμε με τον Υπουργό Παιδιάς και μετά όταν θα ξεκινήσουμε τους ελέγχους, θα αξιολογήσουμε τα δεδομένα. Νομίζω το θέμα πήρε τον σωστό δρόμο»

Για τις προπονήσεις των ακαδημιών: «Το συζητήσαμε κι αυτό με τον κ. Προδρόμου, διότι οι προπονήσεις αυτές δεν είναι μόνο μία υποχρέωση και παιχνίδι των παιδιών, είναι και μία κοινωνική συνάθροιση των γονιών που πηγαίνουν εκεί τα πάρουν τα παιδιά τους. Για να είμαστε σωστοί, αυτή την στιγμή που υπάρχει μία έξαρση και θα πρέπει να αποφεύγονται αυτές οι συναθροίσεις», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να επικρίνω καμία δήλωση του Υπουργού, αλλά η άποψη μου είναι από την στιγμή που δεν υπάρχει απαγόρευση, δεν γίνεται παρανομία που δεν προπονούνται τα παιδιά».

Για το πρόβλημα που προέκυψε με τις Σχολικές Αίθουσες: «Το συζητήσαμε προχθές και πάλι με τον Υπουργό και ο κ. Προδρόμου μας είπε ότι θα μιλήσει ο ίδιος με τον κ. Έλληνα, τον πρόεδρο της Σχολικής Εφορίας της Λεμεσού και θα δει το θέμα. Αφού ο πολίτικός μας προϊστάμενος θα επικοινωνούσε αυτός, κρίναμε ότι δεν χρειάζεται να παρέμβουμε εμείς».

Για την παρουσία του κόσμου: «Ο ΚΟΑ έχει συμβουλευτική παρουσία και ειδικά για το συγκεκριμένο ζήτημα. Μάλιστα, όταν πάρθηκε η απόφαση για το 33%, η πρόθεση μας ήταν να γίνει σταδιακά στο 50%. Αλλά μετά την έξαρση έπρεπε να παρθούν κάποια νέα μέτρα για να το περιορίσουμε. Εμείς δεν θέλουμε να κλείσει ο Αθλητισμός, αλλά να τηρούνται τα πρωτόκολλα, για να μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία»

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

Δεν χαλάστηκαν...

Δεν χαλάστηκαν...

Ομόνοια και ΑΕΛ μάλλον είδαν το αποτέλεσμα του ντέρμπι με ικανοποίηση
 |  ΑΕΛ