ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
23° Λευκωσία,
28 Σεπτεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Λάμπρου: «Ο αγώνας της ΑΕΛ με την Βλάζνια έγινε χωρίς άδεια»

Επιβεβαίωσε το εν λόγω γεγονός ο πρόεδρος του ΓΣΟ

24sports team

info@24sports.com.cy

Στον ΣΠΟΡ FM 95.0 μίλησε ο πρόεδρος του ΓΣΟ Άκης Λάμπρου για το θέμα της διεξαγωγής του παιχνιδιού της ΑΕΛ με την Βλάζνια στις 22 Ιουλίου στο Τσίρειο Στάδιο χωρίς την απαραίτητη άδεια.

Αναλυτικά, τι ανέφερε στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» και στην Στέλλα Σωκράτους»: 

 Για το αν το παιχνίδι έγινε χωρίς άδεια: «Έτσι είναι τα πράγματα, αλλά έχουν και μια προϊστορία. Υποβάλαμε στην Αρχή την αίτηση της ανανέωσης άδειας, πριν την λήξη της τωρινής στις 30 Ιουνίου. Στείλαμε επιστολή στις 25 Ιουνίου. Πήραμε μια επιστολή από την Αρχή, η οποία ζητούσε επιπρόσθετα στοιχεία. Στατικότητας κλπ. Υποβάλαμε έκθεση από πολιτικούς μηχανικούς και μελετητές και για την ασφάλεια του στεγάστρου, όπως ζητήθηκε. Υποβλήθηκε έκθεση πως το στέγαστρο του Τσιρείου είναι ασφαλές, εντός δύο ημερών. Η έδρα της ΑΕΛ ορίστηκε πολύ προηγουμένως από την ίδια την ομάδα. Υπήρχε σε ισχύ η άδεια. Η Αρχή μας ανέφερε σε επιστολή της στις 28 Ιουλίου πως παραχωρήθηκε το στάδιο για Ευρωπαϊκό αγώνα. Λήφθηκαν υπόψη οι συνέπειες για την ΑΕΛ, αν δεν γινόταν ο αγώνας. Όλη η Ευρώπη ήξερε πως ο αγώνας θα γινόταν στο Τσίρειο. Έγινε κανονικά η επιθεώρηση από παρατηρητή της UEFA και η ΚΟΠ έδωσε άδεια διεξαγωγής του αγώνα ως νυκτερινού δύο ημέρες πριν. Η Αρχή δεν μας ενημέρωσε πως δεν είχαμε την τελική έγκριση. Δεν μας έχει ζητηθεί οποιοδήποτε έργο. Μόνο πιστοποιητικά και εκθέσεις. Θα έρθει ένας πολιτικός μηχανικός της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων την ερχόμενη Τετάρτη 4 Αυγούστου για έλεγχο».

«Αν γίνει το οτιδήποτε, φέρουμε την ευθύνη. Έχουμε την έκθεση των μελετητών για την ασφάλεια του στεγάστρου και την στατικότητα των κερκίδων. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι για την κατάσταση του Τσιρείου, την στατικότητα των κερκίδων και για τα στέγαστρα, αν και δεν υπάρχει άδεια. Δεν είχαμε έγκριση από την Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων για την διεξαγωγή του παιχνιδιού. Οι πάντες γνώριζαν για την διεξαγωγή του παιχνιδιού. Η Αρχή αδειοδότησης ήρθε τον Ιούλιο, υποβάλαμε τα σχετικά και γίνεται αλληλογραφία, μέχρι και σήμερα. Ότι έχει ζητηθεί, το έχουμε υποβάλει. Δεν καθυστερήσαμε καθόλου σε τίποτα. Έγιναν όλες οι απαραίτητες συσκέψεις για το παιχνίδι της ΑΕΛ, διότι τα παιχνίδια της ΟΥΕΦΑ δεν είναι απλά. Δεν παρευρέθηκα στη σύσκεψη, αλλά δεν μπορώ να απαντήσω εκ μέρους της Αστυνομίας για το αν γνώριζε αν το γήπεδο είχε άδεια».

Για το πρόβλημα με τον φωτισμό: «Το πρόβλημα με τον φωτισμό είναι πως είναι μικρότερος, σε σχέση με αυτά που ζητάει η ΟΥΕΦΑ. Δεν υπάρχουν τα λεφτά για αναβάθμιση του σταδίου. Στις 18 και 20 Αυγούστου παίζουν οι Apollon Ladies στο Τσάμπιονς Λιγκ και το γήπεδο έχει παραχωρηθεί από τον Φεβρουάριο. Και το Ευρωπαϊκό του Στίβου που έγινε εδώ τον Ιούνιο, είχε παραχωρηθεί δύο χρόνια πριν. Αυτό που ζητείται είναι οι μελέτες για την στατικότητα του σταδίου».

Για την αλληλογραφία με την Αρχή: «Στις 21 Ιουλίου η Αρχή Αδειοδότησης Σταδίων ζήτησε από τους μελετητές μας την έκθεση των πολιτικών μηχανικών για τα μεταλλικά στέγαστρα και την στατικότητα. Η απάντηση μας είναι πως το παιχνίδι της ΑΕΛ με την Βλάζνια έγινε μια μέρα μετά».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση