ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κρις: «Υπάρχουν τρία ενδεχόμενα για το πρωτάθλημα»

Ο γνωστός νομικός μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95,0 για τον κορωνοϊο, τα διατάγματα και το κυπριακό πρωτάθλημα

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και την εκπομπή «Κάνε παιχνίδι» μίλησε ο γνωστός νομικός και πρώην πρόεδρος της ΚΟΠ και του ΑΠΟΕΛ, Κρις Τριανταφυλλίδης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την κατάσταση που βιώνουμε: «Είναι πρωτοφανείς οι συνθήκες με τρόπο αρνητικό κυρίως διότι χάνονται ανθρώπινες ζωές. Υπάρχει ένα ιός που η επιστήμη δεν έχει βρει ακόμα τρόπο για να τον αντιμετωπίσει. Χρειάζεται υπομονή και ψυχική δύναμη. Χρειάζεται υπακοή στα διατάγματα τα οποία εκδίδονται. Όσο πιο συνεπείς είμαστε τόσο πιο γρήγορα θα έρθει και το τέλος αυτής της ιστορίας».

Για την αυστηρότητα των διαταγμάτων: «Αυτή τη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης είναι η ιατρική επιστήμη. Η νομική επιστήμη με κάποια όρια βεβαίως να ευκολύνει την ιατρική επιστήμη να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο. Όταν ενδεχομένως κάποια από τα αυτά τα διατάγματα να παραβιάζουν ανθρώπινα δικαιώματα. Αν εκδίδονταν αυτά τα διατάγματα υπό κανονικές συνθήκες σίγουρα θα υπήρχε πάρα πολύ έδαφος να προσβληθούν στο δικαστήριο και ενδεχομένως επιτυχώς. Η Αστυνομία δεν μπορεί να μπαίνει στο σπίτι κανενός όμως μπορεί ευγενικά να ρωτά ποιοι βρίσκονται μέσα στο σπίτι. »

Για το άρθρο 183 του συντάγματος: «Καθορίζει το πότε και τη διαδικασία του πως κηρύσσεται μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Το πως είναι με διακήρυξη του υπουργικού συμβουλίου η οποία θα επικυρωθεί από τη βουλή των αντιπροσώπων. Το άρθρο λεει ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύττεται ότι διακυβεύεται η δημοκρατία. Στην προκειμένη περίπτωση δεν κινδυνεύει η ύπαρξη της δημοκρατίας».

Για το θέμα των συμβάσεων: «Στο νόμο επί συμβάσεων υπάρχει η θεωρία της ματαίωσης. Λέει ότι εάν συμβεί ένα απρόβλεπτο γεγονός που δεν προκλήθηκε από τις δυο πλευρές και δεν μπορούσε να τύχει θεραπείας, τότε μπορεί να πει η μια ή η άλλη πλευρά ότι η σύμβαση ματαιώθηκε. Δεν σημαίνει ότι συμφέρει κάποιου να πει ότι ματαιώθηκε η σύμβαση γιατί αν έπιασε χρήματα θα πρέπει να τα επιστρέψει».

Για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο: «Οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουν οι άνθρωποι είναι δύσκολες και πρωτόγνωρες. Θα ξαναδούμε εκείνα τα τεράστια ποσά των μεταγραφών και των μισθών; Οι οικονομίες θα δεχτούν ένα μεγάλο χτύπημα, όποτε πολλά πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν».

Για το κυπριακό πρωτάθλημα: «Υπάρχουν τρία ενδεχόμενα. Το ένα ενδεχόμενο είναι να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα μέχρι να τελειώσουν. Το θέμα είναι ότι αυτή η ιστορία του κορωνοϊού θα τελειώσει ταυτόχρονα σε όλες τις χώρες; Το να συνεχίσουν μια κουβέντα είναι για όλα τις χώρες. Ο άλλος τρόπος είναι να ανακηρυχθούν ο πρωταθλητής και οι ευρωπαίοι με βάση την τρέχουσα κατάταξη. Η 3η λύση είναι να ακυρωθεί εξ ολοκλήρου η σεζόν. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε αυτά τα τρία ενδεχόμενα που είπα. Το θέμα είναι να πάρεις μια απόφαση που να έχει τον μεγαλύτερο βαθμό σωστού και το μικρότερο βαθμό λάθους».

*Ακούστε περισσότερα στο ηχητικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X