ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κούμας: Αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις

Η μπάλα πια βρίσκεται στην αστυνομία

Με σημερινή της ανακοίνωση (27/09/2023) η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού γνωστοποίησε πως παρέλαβε την έρευνα σχετικά με το ασυμβίβαστο του Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), Γεώργιου Κούμα, τονίζοντας πως οι ερευνώντες Λειτουργοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι προκύπτει ασυμβίβαστο (δες εδώ).

Η σχετική ανακοίνωση

«Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, ανακοινώνει ότι, χθες 26 Σεπτεμβρίου 2023 σε συνεδρία της παρέλαβε από τους Ερευνώντες Λειτουργούς το πολυσέλιδο Πόρισμα σχετικά με ενδεχόμενο ασυμβίβαστο του Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Οι ερευνώντες Λειτουργοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι με βάση τη μαρτυρία και τα στοιχεία που συνέλεξαν προκύπτει ασυμβίβαστο του Προέδρους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, όπως αυτό ρυθμίζεται από το Νόμο 180(Ι)/2017.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, μέχρι εκεί που της επιτρέπεται, σε μεταγενέστερο στάδιο και μετά την ενδελεχή μελέτη του πορίσματος».

Τα επόμενα βήματα

Πλέον ο Γιώργος Κούμας, με βάση το άρθρο 14, του νόμου 180(Ι)/2017, βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις. Ο πρόεδρος της ΚΟΠ αναμένεται πως θα κληθεί από την Αστυνομία για ανάκριση, και εν συνεχεία με βάση όλα τα στοιχεία που θα έχει μπροστά του ο Γενικός Εισαγγελές, θα αποφασίσει εάν θα παραπεμφθεί σε δίκη. 

Σύμφωνα πάντως με τις διατάξεις της νομοθεσίας, πρόσωπο που παραβιάζει το ασυμβίβαστο είναι «ένοχο αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει τα τρία (3) έτη ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις εβδομήντα πέντε χιλιάδες ευρώ (€75.000) ή και στις δύο (2) αυτές ποινές».

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ: Δύο must win, αλλιώς…

ΑΕΛ: Δύο must win, αλλιώς…

Όσο δεν προσθέτει στην βαθμολογική της συγκομιδή, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η κατάσταση
Εύη Χριστοδούλου
 |  ΑΕΛ