ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΚΟΠ: Ο Μάιος 2021 είναι ρεζερβέ για το Euro U17

Από το Φλεβάρη ήταν γνωστό το καλεντάρι

Είναι λες και σταμάτησε ο χρόνος μέσα Μαρτίου στη ζωή μας και πολλά από όσα συζητούσαμε ή κάναμε πριν τα διαγράψαμε από τη μνήμη μας. Όμως υπάρχουν γραπτά που μας τα θυμίζουν και τέτοιο είναι και το καλεντάρι της ΚΟΠ για τη σεζόν 2020-21.

Η απόφαση να προσαρμοστεί το καλεντάρι στο Euro U17 δεν λήφθηκε τώρα, ούτε αποτελεί κάποιου είδους έκπληξη η απόφαση να τελειώσουμε στα τέλη Απριλίου. Από τις 8/2 είχε προκύψει επίσημη ανακοίνωση της ΚΟΠ (δες ΕΔΩ) που προέβλεπε να ξεκινήσουμε 22-23 Αυγούστου και να τελειώσουμε 24-25 Απριλίου.

Ο λόγος είναι πως η UEFA μας ζητά τα γήπεδα αρχές Μαίου και αφού έχουμε μέσα στη λίστα «Α. Παπαδόπουλος», «Τάσος Μάρκου», «Αμμόχωστος», «Δασάκι» και «ΑΕΚ Αρένα» θα έχουμε πρόβλημα αν τρέχει παράλληλα και το εγχώριο πρωτάθλημα.

Από τότε βέβαια άλλαξαν τα δεδομένα αφού οι ομάδες του νέου πρωταθλήματος είναι 14 και έτσι υπάρχουν τέσσερις επιπλέον αγωνιστικές που θα πρέπει να τις «βολέψουμε» μέσα στο Καλεντάρι. Σκέφτηκαν να κάνουν το πρωτάθλημα μόνο με δυο γύρους όμως οι τηλεοπτικές πλατφόρμες είναι ήδη σημαντικά «ριγμένες» και δεν βλέπουν θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Για αυτό είναι φαβορί η διεξαγωγή 36 αγωνιστικών παρά 26.

Όμως υπάρχει το πρόβλημα των αγώνων των Εθνικών ομάδων που ουδείς ξέρει πότε θα γίνουν. Είχε τεθεί το ζήτημα αναβολής ολόκληρου του Nations League, όμως οι ομοσπονδίες αντέδρασαν προς την UEFA γιατί θα υπήρχε κι άλλη απώλεια εσόδων από τηλεοπτικά και χορηγούς που τα είχαν προϋπολογισμένα. Είναι σεβαστό ποσό ακόμα και για «μικρές» ομοσπονδίες όπως η δική μας. Μια σκέψη λέει να γίνουν τρία τρία ματς Οκτώβρη και Νοέμβρη για να βγει το πρόγραμμα αλλά αν έχουμε δεύτερο κύμα το πλάνο θα πάει στον κάλαθο. Ελπίζουμε, γιατί βεβαιότητα δεν έχουμε για τίποτα, πως στις 17/6 θα μας κάνει σοφότερους η UEFA.

Υ.Γ.: Οι Άγγλοι πρόπερσι που το διοργάνωσαν επέλεξαν γήπεδα μικρών κατηγοριών. Οι Ιρλανδοί πέρσι έφτιαξαν ένα καλεντάρι που δεν βόλευε την παράλληλη διεξαγωγή του Euro με το πρωτάθλημα. Οι Σουηδοί φέτος ό,τι κι αν είχαν σκεφτεί να κάνουν το κατάπιε ο COVID-19.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X