ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Φιάκου: «Υπήρξε έντονη στοιχηματική δραστηριότητα - Δεν έχουμε δικαίωμα αφαίρεσης πρωταθλημάτων»

Δηλώσεις της προέδρου της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων στον ΣΠΟΡ FM 95.0

24sports team

info@24sports.com.cy

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» μίλησε η πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων Κύπρου, Ιωάννα Φιάκου.

Αναφέρθηκε στο παιχνίδι Καρμιώτισσα - Εθνικός Άχνας για το οποίο δόθηκε εντολή να αποσυρθεί από από τις στοιχηματικές εταιρείες, λόγω ύποπτης στοιχηματικής δραστηριότητας και γενικώς στις ενέργειες της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και στο πώς πράττει σε τέτοια ενδεχόμενα.

Αναλυτικά:

Για το γεγονός ότι η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων ζήτησε να αποσυρθεί από τις στοιχηματικές εταιρείες το παιχνίδι Καρμιώτισσα-Εθνικός: «Όσον αφορά τη χθεσινή ενημέρωση, όπως είναι γνωστό υπάρχουν οι αρμόδιοι οργανισμοί στη Δημοκρατία που ενημερώνουν. Στη προκείμενη περίπτωση είχαμε ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα. Ο σκοπός μας είναι η ενημέρωση και αφαίρεση του αγώνα ήταν σκοπούς προστασίας των εταιρειών και αφετέρου των παικτών και κυρίως των ανυποψίαστων παικτών».

Αν αυτός είναι ο ρόλος της Αρχής: «Σκοπός είναι η προστασία των παικτών. Μεταξύ άλλων είναι και η συνεργασία με τους αρμόδιους οργανισμούς ούτως άστε να παταχθεί η παράνομη δραστηριότητα στα αθλητικά γεγονότα».

Από που ήρθε η πληροφόρηση: «Ήταν από τους μηχανισμούς που κατέχουν οι αρμόδιοι οργανισμοί. Η κάθε πλευρά έπρεπε να αναλάβει τα απαραίτητα μέτρα όπως και πράξαμε. Θα γίνει έλεγχος του αγώνα από τοις εκλεκτικές αρχές».

Αν ενημερώνονται πρώτοι: «Λαμβάνουν την ενημέρωση στο στάδιο που θα χρειαστεί η εμπλοκή της Αρχής».

Τι κάνουν άν έρθει κόκκινος φάκελος: «Από τους σημαντικότερους στόχους είναι η πάταξη της χειραγώγησης των αγώνων. Αν έρθει κόκκινος φάκελος, τότε εμείς είμαστε στη διάθεση των αρχών για να δώσουμε την απαραίτητη πληροφόρηση. Εμείς οφείλουμε να λαμβάνουμε προληπτικά μέτρα. Ενημερώσαμε χθες τις εταιρίες, λίγες ώρες πριν αρχίσει το παιχνίδι».

Αν υπήρξε ξανά παρόμοια περίπτωση: «Υπήρξε άλλη μια τέτοια περίπτωση, που αφορούσε σε αγώνα δεύτερης κατηγορίας και πάλι είχαμε ενημερώσει».

Πως βλέπει την κατάσταση σχετικά με τη χειραγώγηση αγώνων στην Κύπρο: «Είμαστε σε ένα στάδιο όπου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, θεωρούμε ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται υπάρχει περιορισμός. Απώτερος σκοπός και στόχος είναι η εξάλειψη αυτού του φαινομένου. Έχουμε αρμοδιότητα από τις εταιρίες που έχουν άδεια από την Δημοκρατία. Αν υπάρχει οτιδήποτε παράνομο από παράνομες εταιρίες, είναι αρμοδιότητα αποκλειστικά της αστυνομίας. Ό,τι πληροφορίες έχουμε όμως θα τις δώσουμε, πράγμα που έχουμε ξανακάνει».

Διευκρίνιση για το ποιες είναι η αρμοδιότητες της Αρχής: «Προβαίνουμε σε περιπτώσεις που υπάρχει εύλογη υποψία για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα. Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε πρωταθλήματα, ενημερώνονται οι εταιρίες για να αφαιρέσουν αγώνα, αν υπάρχουν σημαντικοί λόγοι».

Αν υπήρξαν άλλες κατηγορίες που αφορούσαν ξανά σε συγκεκριμένη ομάδα πρώτης κατηγορίας: «Όχι».

Τι πρέπει να γίνει για να δώσουν πληροφορίες: «Πρέπει να έρθει φάκελος πρώτα ή να υπάρξουν καταγγελίες στην Αστυνομία».

Ακούστε λεπτομερώς όλα όσα είπε στο ηχητικό που ακολουθεί:


ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Τελευταία Ενημέρωση