ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Τι προνοούν οι νέοι κανονισμοί διαιτησίας

Ο Κωστάκης Καπιτανής εστίασε στο VAR και στα νέα δεδομένα...

Ο εκπαιδευτής διαιτησίας της ΚΟΠ και παρατηρητής διαιτησίας κ. Κωστάκης Καπιτανής ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Cytavision, ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΠΑΛΑ και μίλησε για τους νέους κανονισμούς.

Πρώτα σχόλια:

«Ο κόσμος πρέπει να μάθει να διαχωρίζει κάποια πράγματα. Δεν είναι ούτε η FIFA ούτε η UEFA αλλά η IFAB, η οποία είναι αρμόδια για τους κανονισμούς. Ως βασικοί άξονες ήταν οι εξής:

Οι διαιτητές εξετάζονται κατά την διάρκεια της σεζόν σε τέσσερα τεστ φυσικής κατάστασης

1.Αύξηση του αγωνιστικού χρόνου στο παιχνίδι.

2.Αύξηση δικαιοσύνης.

3.Βελτίωση της συμπεριφοράς των ποδοσφαιριστών.»

Αρνητική ή θετική η χρήση VAR ;

«Η χρήση του VAR βοηθά στα οφθαλμοφανέστατα λάθη. Επεμβαίνει όταν υπάρχουν στοιχεία για λάθος. Πρέπει να είναι ξεκάθαρα λανθασμένη η φάση. Τα άτομα στο δωμάτιο προσπαθούν να βρουν την καλύτερη οπτική, ούτως ώστε να ευκολύνουν τον πρώτο διαιτητή. Είναι ένας τρόπος να μην εκτίθεται ο διαιτητής και με βρίσκει απολύτως θετικό.»

Όσο αφορά το θέμα των αλλαγών: Ο ποδοσφαιριστής μπορεί να φύγει από το πλησιέστερο σημείο ( για να μην αργεί το παιχνίδι) όταν θα γίνει αλλαγή.

Προπονητές / Πάγκος: Πληροφορική παρατήρηση στους παράγοντες / προπονητές.

Κίτρινη κάρτα: Αν ο παραβάτης δεν μπορεί να αναγνωρισθεί, ο κυρίως προπονητής που βρίσκεται στην τεχνική περιοχή θα δεχθεί την ποινή ( έχει την ευθύνη σαν επικεφαλής στον πάγκο ).

Ελεύθερα – Λακτίσματα: Η μπάλα είναι εντός παιχνιδιού όταν κινηθεί ( π.χ κόρνερ).

Η επανέναρξη του αγώνα: Ο διαιτητής θα αφήσει την μπάλα στον ποδοσφαιριστή που ακούμπησε τελευταίος την μπάλα (fair play).

Ο διαιτητής θα διακόπτει το παιχνίδι όταν η μπάλα χτυπάει πάνω του και:

1.Υπάρχει υποσχόμενη επίθεση ή αντεπίθεση.

2.Η μπάλα πηγαίνει κατευθείαν στο τέρμα.

Χέρι: Δεν επιτρέπεται να μπει γκολ απευθείας με χέρι ή ακόμα όταν ακουμπήσει στον αντίπαλο έστω και άθελα ή όταν αυξάνεται ο όγκος του.

Η ομάδα η οποία κερδίζει φάουλ δεν μπορεί να τοποθετεί παίκτη της στο τοίχος. Για παράδειγμα το ακυρωθέν γκολ του Ράγιος στο παιχνίδι με την Ε.Ν.Π. 

Στο τέλος ο κ. Καπιτανής μίλησε και για την σημερινή κατάσταση των διαιτητών:

« Η ομοσπονδία έχει γυμναστές σε όλες τις πόλεις για τους διαιτητές, οπότε θεωρώ ότι σ’ αυτόν τον τομέα είμαστε καλά. Επιπλέον, οι διαιτητές εξετάζονται κατά την διάρκεια της σεζόν σε τέσσερα τεστ φυσικής κατάστασης.»

ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

Έμειναν δυο...όλε όλε για τον τίτλο

Ήταν κυπελλούχοι

Η πρόκριση για την ΑΕΛ ήταν κυρίως θέμα νοοτροπίας
Δημήτρης Χριστοφόρου
 |  ΑΕΛ
X