ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι …Βαλερένγκες που μας πληγώνουν

Η παρουσία των Νορβηγών στην Κερύνεια είναι μεν κακό προμήνυμα, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, από το να παρακολουθούμε

Πέτρος Παπαγιώργης

Πέτρος Παπαγιώργης

info@24sports.com.cy

Στα κατεχόμενα για προετοιμασία βρίσκεται η Βαλερένγκα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Ηurriyet». Το 24sports έψαξε βαθύτερα το θέμα που ασφαλώς και έχει προεκτάσεις. Διόλου ευχάριστες.

Καταρχήν το γεγονός δεν δημοσιεύεται μόνο στη συγκεκριμένη εφημερίδα, αλλά σε μεγάλη μερίδα του Τουρκοκυπριακού Τύπου.
Η Νορβηγική ομάδα είναι η πρώτη ομάδα ανήκουσα σε χώρα μέλος της ΦΙΦΑ που κάνει χειμερινή προετοιμασία στο κατεχόμενο μέρος του νησιού. Η παραμονή της  θα διαρκέσει μία βδομάδα.

Στο «Ακαπούλκο»
Συγκεκριμένα οι Σκανδιναβοί κάνουν προετοιμασία στο ξενοδοχείο «Ακαπούλκο» που βρίσκεται στην Κερύνεια στην περιοχή Αγίου Επικτήτου που βρίσκεται 5 χμ. ανατολικά της πόλης και μισό περίπου χμ. από τη θάλασσα. Το «Ακαπούλκο» είναι παραλιακό ξενοδοχείο πέντε αστέρων με 800 δωμάτια. Η παρουσία της πρώην ομάδας του Ζαχίντ στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, μόνο τυχαία δεν είναι.

Στο ξενοδοχείο αυτό έχει ανεγερθεί γήπεδο προπονήσεων εδώ και ένα μήνα. Είναι μια προσπάθεια των Τουρκοκύπριων να δημιουργήσουν αθλητικό χειμερινό τουρισμό. Το ξενοδοχείο ανήκει σε ένα βαθύπλουτο Τουρκοκύπριο επιχειρηματία, που όπως πληροφορούμαστε, το αγόρασε από τον Ελληνοκύπριο ιδιοκτήτη. Πριν το 1974 στην υπέροχη όντως παραλία, υπήρχε εκεί ένα κέντρο αναψυχής και ένα πολύ μικρό ξενοδοχείο, με το ίδιο ακριβώς όνομα.

Το παρελθόν
Το δημοσίευμα κάνει αναφορά σε γεγονότα του παρελθόντος. Το κάνουμε και εμείς παραθέτοντες γεγονότα που θεωρούμε πιο σημαντικά
Η Εθνική Τουρκίας έχει έλθει δις στην Κύπρο (1978 1979) και αγωνίστηκε με τους Τουρκοκύπριους. Το Σεπτέβρη του 1980 οι Τουρκοκύπριοι μετέβησαν στη Σμύρνη και αγωνίστηκαν σε τουρνουά που έλαβαν μέρος οι Τουρκία Λιβύη, Μαλαισία, Σαουδική Αραβία.

Το 1983, όταν ανακηρύχθηκε αυτό το… μόρφωμα στο κατεχόμενο μέρος του νησιού,  η ΦΙΦΑ απαγόρευσε κάθε αθλητική δραστηριότητα σε ομάδες μέλη της, με Τουρκοκυπριακές ομάδες.

Το 1988 η Γκενγκλερμπιρλίγκι, ομάδα της Άγκυρας, είχε έρθει στα κατεχόμενα και έπαιξε φιλικό παιχνίδι με την Τουρκ Οσάγκι Λεμεσού στην Κερύνεια μπροστά από αρκετούς θεατές, παραβλέποντας την προειδοποίηση της ΦΙΦΑ. Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου επέβαλε ποινή υποβιβασμού με αναστολή στην τουρκική ομάδα.

Η ομάδα Near East University (Yakın Doğu Üniversitesi ) που είναι ομάδα πανεπιστημίου στην κατεχομένη Λευκωσία και ανήκει σε Τουρκοκύπριο αποτελείται από Αμερικανίδες κυρίως παίκτριες και έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη, το 2017 κατέκτησε το FIBA EuroCup αλλά και το νταμπλ στην Τουρκία.

Όσο εμείς και οι Τουρκοκύπριοι δεν συνομιλούμε πραγματικά και το Κυπριακό πρόβλημα μένει άλυτο, οι… Βαλλερέγκες θα αυξάνονται. Και δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, παρά μόνο να πληγωνόμαστε.  Όσοι βέβαια, πληγώνονται…

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X