ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Η ουσία είναι ο φίλαθλος, όχι το χρήμα

Αλλού έπρεπε να ήταν στραμμένη η προσπάθεια των σωματείων και όχι η συρρίκνωση του ενδιαφέροντος...

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Το μεγάλο πρόβλημα και οι ενστάσεις που προβάλλονται από τους φιλάθλους για την αύξηση των ομάδων και αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος δεν έχει να κάνει τόσο με τις αλλαγές, αλλά πολύ περισσότερο ότι αυτές γίνονται στα μέσα της σεζόν και οι αποφάσεις θα ληφθούν τέσσερεις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου.

Αν πραγματικά οι ταγοί του ποδοσφαίρου θέλουν την πρόοδο του -ακόμη και αν επιμείνουν στις 14 ομάδες, παρ’ ότι η δική μου εκτίμηση είναι δύο επαγγελματικές κατηγορίες των 10- δε θα πρέπει να αναλώνονται σε αυτού του είδους τις αλλαγές αλλά στις πραγματικές που θα βοηθήσουν την βελτίωση του αθλήματος και συνάμα εξυγίανση του.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει «μικροί-μεγάλοι» να εξετάσουν τα οφέλη από την κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Άδικο βραχυπρόθεσμα για τις «μεγάλες» ωστόσο, θα έχουν πολύ μεγαλύτερα οφέλη στο μέλλον.

Τον τρόπο μπορούν να τον βρουν. Αν θέλουν μια πρώτη βοήθεια π.χ. 20% ισόποσα, 30% βάσει βαθμολογικής θέσης, 35% βάσει εισιτηρίων, 5% στις ομάδες που θα ανεβαίνουν, 5% στις ομάδες που θα υποβιβάζονται, 5% επιπλέον στη β’ κατηγορία για σκοπούς βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων τους και μόνο κ.λπ.

Θα μπορούσε ακόμη ένα ποσό από τα λεφτά της ΟΥΕΦΑ των ομάδων που εξασφαλίζουν θέση στους ομίλους να δίνεται ένα ποσό περίπου 5% στις Ακαδημίες που είναι ενταγμένες στην Ομοσπονδία και αυτές με τη σειρά τους να μειώσουν τα δίδακτρα για χιλιάδες παιδιά που ασχολούνται με το άθλημα. Και 5% στις ομάδες Γ’ και Δ’ κατηγορίας.

Οι διαιτητές να είναι καταρτισμένοι και έτοιμοι για αγώνες Α’ και Β’ κατηγορίας και να αυξηθούν οι παραγωγές του VAR, όχι μόνο δύο σε κάθε αγωνιστική. Η ΚΟΠ ως επικεφαλής του ποδοσφαίρου να αυξήσει τους Πειθαρχικούς Εισαγγελείς και να διευρύνει τα καθήκοντα τους.

Να ζητήσει επίμονα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας –που ξέχασε στην εξαγγελία των μέτρων κατά της διαφθοράς την Επιτροπή Δεοντολογίας - την πλήρωση των θέσεων έτσι ώστε να δραστηριοποιηθεί ξανά.

Επίσης να αναθεωρήσει τη στάση της για τα θέματα διαφάνειας και κυρίως για τον τρόπο λειτουργίας της Διαιτησίας. Ακόμη να βρει τρόπους διαφήμισης του ποδοσφαίρου και όχι να αφήνονται σκιές για τα πάρε-δώσε.

Όλα τούτα και άλλα πολλά θα έπρεπε να απασχολούν τα σωματεία και όχι αν θα πρέπει να αλλάζουν την προκήρυξη αθετώντας την υπογραφή τους μέσα σε λίγους μήνες. Ως πρώτο στόχο θα έπρεπε να καλλιεργηθεί κλίμα για επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα και όχι λόγους αποχώρησης του. Ακόμη και αν χρειάζεται με τη δημιουργία διαφόρων επιτροπών που θα συναντηθούν με οργανωμένους φορείς φιλάθλους έτσι ώστε να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη μέσα στα πλαίσια της Πολιτείας να αυξηθεί η παρουσία τους.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΠΟΕΛ: Να τριτώσει το καλό

ΑΠΟΕΛ: Να τριτώσει το καλό

Οι «γαλαζοκίτρινοι» θέλουν να κάνουν ότι έκαναν στα δύο προηγούμενα παιχνίδια που ακολούθησαν έπειτα από διακοπή
 |  ΑΠΟΕΛ