ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κίκης: «Δεν τα βάζεις με την τεχνολογία. Κάποιοι επιμένουν όμως...»

Οι δηλώσεις του προέδρου του Εθνικού

24sports team

info@24sports.com.cy

Ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 95.0, αναφέρθηκε στον προσεχή αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, στο γεγονός πως το Υπουργείο Υγείας δεν αξιολογεί το ενδεχόμενο επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα, ενώ ήταν κάθετος στις απόψεις του όσον αφορά στο VAR και σε άλλα θέματα.

«Θα δουλέψουμε και θα κάνουμε την προσπάθειά μας. Υπάρχουν τα ματς, οι βαθμοί, θα γίνει από όλους μεγάλη προσπάθεια και θα παλέψουμε κάνοντας τον δικό μας αγώνα. Μια πολύ δύσκολη έξοδος απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Δεν παύει να είναι μεγάλη ομάδα, τίμησε πολλές φορές την Κύπρο στο εξωτερικό και ιστορικά είναι η μεγαλύτερη ομάδα σε τίτλους και διακρίσεις στην Κύπρο», είπε αρχικά μιλώντας στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τη Στέλλα Σωκράτους.

Και πρόσθεσε για τα αγωνιστικά: «Θα φανεί τις επόμενες μια-δυο μέρες. Ο Κοστόφσκι άρχισε σήμερα σιγά-σιγά, εκτός αποστολής ο Μιγκελίτο και θα δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση του Ουαλί. Κάθε παιχνίδι-κάθε βαθμός είναι σημαντικά. Θα γίνει μεγάλη μάχη ανάμεσα σε πέντε με έξι ομάδες που έχουν τις λιγότερους βαθμούς και είναι καθαρά ημέρας και πόσο βάθος θα έχουν οι ομάδες διότι θα φτάσουν σε σημεία που θα υπάρξουν τραυματισμοί, κούραση, τιμωρίες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Για το γεγονός πως το Υπουργείο Υγείας και η επιδημιολογική ομάδα δεν ανάβουν «πράσινο φως» για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, είπε: «Καταστροφή για τις ομάδες η απουσία κόσμου. Το φετινό πρωτάθλημα είναι ίσως το καλύτερο των τελευταίων χρόνων και δυστυχώς ο κόσμος δεν μπορεί να το απολαύσει από το γήπεδο. Είναι καθαρά θέμα των ανθρώπων που παίρνουν τις αποφάσεις, των επιστημόνων. Βλέποντας πως λειτουργούν σε άλλα θέματα, θα έπρεπε να γίνει προσπάθεια τουλάχιστον στα μεγάλα γήπεδα σε χωρητικότητα να επιτρέπεται στον κόσμο να πηγαίνει πάντα με ασφάλεια. Πάνω από όλα είναι η Υγεία, αλλά από τη στιγμή που υπάρχουν χαλαρώσεις μπορούσε να γίνει κάτι και στο ποδόσφαιρο, έστω με 20-25% παρουσία κόσμου ανά γήπεδο. Πιστεύω ότι η Ομοσπονδία προσπαθεί συνεχώς για να επιτραπεί η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, αλλά δεν είναι στο χέρι της ΚΟΠ ούτε καν της Κυβέρνησης, αλλά των ειδικών. Βλέπουμε σε κλειστούς χώρους να επιτρέπονται παρουσίες ατόμων έως και 75 άτομα».

Ακολούθως, υπογράμμισε ότι ο Εθνικός λόγω ελλείψεις εσόδων, από την απουσία κόσμου, είναι στα όρια της λειτουργικότητάς του: «Είμαστε στα όρια λειτουργικότητας και δυστυχώς δεν μπορούμε με αυτές τις συνθήκες να λειτουργήσουμε στο βαθμό που θέλουμε. Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να πάρουμε από τις χαλαρώσεις. Μιλάμε για ανοικτούς χώρους, άμα θέλουμε να γίνουν κάποιες αλλαγές μπορούμε, υπάρχουν και τα rapid test τώρα, μπορεί ο κόσμος να προσκομίζει τα αποτελέσματα στο γήπεδο».

Σχετικά με το VAR και την ανάλυση της ΚΟΠ που έγινε μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε προηγουμένως (δες εδώ), κατέληξε: «Είχα ξαναμιλήσει για το VAR. Είναι πολύ μεγάλο όπλο για το ποδόσφαιρο και τη διαιτησία για την οποία υπάρχει αμφισβήτηση. Είναι ευλογία που το έχουμε στην Κύπρο αυτό το βοήθημα. Κάποιοι όμως δεν αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορείς να τα βάλεις με την τεχνολογία. Δηλαδή συμβαίνουν κάποια λάθη και ο διαιτητής επιμένει να θεωρεί πως είναι σωστός. Αν ο καθένας θεωρεί πως είναι ικανότερος από την τεχνολογία, ε δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό. Η εκπαίδευση έγινε γρήγορα, υπάρχουν θέματα αλλά δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΕΘΝΙΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση