ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κίκης… ένας αντάρτης της προσφυγιάς

Μετά τον Καραβίδα, ο Κίκης

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Είναι ανάλογα πως το βλέπει ο καθένας. Ισχύει όπως στην περίπτωση του Καραβίδα. Κάποιοι λυπήθηκαν με την περίπτωση του, κάποιοι απλά γέλασαν και θύμωσαν μαζί.

Αν όμως η περίπτωση του Καραβίδα περιλαμβάνει κυρίως το επιχειρηματικό κομμάτι, με ολίγη προσφυγιά, το στόρι του Κίκη Φιλίππου είναι μακράν πιο μελό. Διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία, που η γιαγιά θα ψάξει μαντήλι να σκουπίσει τα δάκρυα της.

Ο ιστορικός πρόεδρος του Εθνικού, παρευρέθηκε στην συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων και όλα όσα είπε μοιάζουν συγκλονιστικά (ανάλογα είπαμε πως το βλέπει ο καθένας).

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι τα προσφυγικά σωματεία καταφεύγουν σε τοκογλύφους προκειμένου να εντοπίσουν οικονομικές λύσεις στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Και κάθεσαι και ξύνεις το κεφάλι σου. Ρε τελικά στην Κύπρο η τοκογλυφία είναι νόμιμη; Απ’ ότι καταλαβαίνω, μάλλον. Στην Κύπρο το παράνομο από το νόμιμο απέχουν όσο μια τρίχα.

Πάν τα σωματεία δανείζονται από κάποιον που τα έχει, το επιλαμβάνεται μια από τις αρμόδιες αρχές του Κράτους και δεν γίνεται τίποτα. Μια αστυνομία ρε παιδί, ένας εισαγγελέας. Τίποτα. Απλά έμαθαν από πρόεδρο του σωματείου ότι δανείζονται μαύρα, από παράνομες δραστηριότητες. Έλα μωρέ, δεν έγινε και τίποτα.

Τα καλύτερο το άφησε ο Κίκης για μετά. Εδώ θα κλάψεις, προετοιμάσου.
Τα προσφυγικά σωματεία δεν μπορούν να διατηρήσουν ακαδημίες. Και εκεί που λες, λογικό είναι αφού τα πάντα έχουν ιδιωτικοποιηθεί σ’ αυτό τον τόπο… ο Κίκης πρόσθεσε και μια μάνα, η οποία δεν είχε λεφτά ούτε για ν’ αγοράσει ρούχα στο παιδί της.

Καθόλου λαϊκισμός, τίποτα. Παν στις επιτροπές και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα ούτως ώστε να ευαισθητοποιηθεί ένα αναίσθητο κράτος και ανοίξει την κάνουλα και ο καθένας ότι αρπάξει.

Με συγχωρείς αλλά άμα ένα παιδί έχει τέτοιο θέμα (δυστυχώς πλέον εκατοντάδες είναι στην κατά τ’ άλλα ανθηρή οικονομικά Κύπρο), τα λεφτά δεν πρέπει να παν στα προσφυγικά ή μη σωματεία αλλά στις οικογένειες που όντως δεν έχουν λεφτά να ντύσουν τα παιδιά τους.

Ο Κίκης είναι θεός. Βάζει μέσα αθλητισμό, σωματείο, προσφυγιά και λίγο κλάμα μάνας και υπερασπίζεται το σωματείο. Και άμα τα μέλη της Επιτροπής είναι ευαίσθητα πλάσματα ή κάποιος τους έχει σφυρίσει τα προβλήματα του Κίκη… τότε γίνεται η δουλειά.

Ο Κίκης πάντως είναι εκεί. Για την πατρίδα, προστάτης, θεματοφύλακας… ένας αντάρτης της προσφυγιάς. 

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X