ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Φιλίππου: «Ποιο πρωτάθλημα και ποιες προπονήσεις»

Δηλώσεις του προέδρου του Εθνικού Άχνας

Το μέλλον του Κυπριακού πρωταθλήματος αυτή τη στιγμή είναι αβέβαιο, μιας και το μοναδικό δεδομένο που έχουμε μπροστά μας είναι η πρόθεση να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μέχρι και τις 30 Ιουνίου. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος του Εθνικού Άχνας, Κίκης Φιλίππου, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95.0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» με τους Δημήτρη Χριστοφόρου και Ονησίφορο Σταύρου.

Τα κυριότερα σημεία:

Για τα σενάρια και τη θέση του Εθνικού: «Τώρα έχουμε λάβει τα σενάρια και δεν το έχω διαβάσει ακόμη. Σε δέκα λεπτά θα τα έχω στα χέρια μου και εγώ. Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φανταζόμαστε και ονειρευόμαστε ότι θα γίνουν. Είναι η υγεία των ανθρώπων πάνω από όλα. Και ότι κάνουμε τώρα είναι υποθέσεις και σενάρια. Βλέπω και κάτι άλλο όμως. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να ανοίξουν τα στάδια για προπονήσεις. Βλέπουμε πράγματα που μόνο σε ταινίες βλέπαμε. Υπάρχει και το θέμα πως δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τους ποδοσφαιριστές. Έχουν τα προβλήματα τους, με οικογένειες στο εξωτερικό και τα πράγματα δυσκολεύουν. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε. Δεν ξέρουμε τι είναι το σωστό. Εμπόλεμη κατάσταση δεν είναι αυτή γιατί αυτή τη στιγμή είναι ένας εχθρός και δεν μπορείς να του ρήξεις».

Για το αν μίλησε με τους ποδοσφαιριστές: «Είχα αναφέρει πριν τους φοιτητές γιατί όπως αισθάνονται αυτοί, το ίδιο αισθάνονται και οι ποδοσφαιριστές. Είναι δύσκολη κατάσταση, πολύ δύσκολη».

Τι προβλέπεται πως θα συμβεί; «Δεν μπορώ να προβλέψω και δεν μπορώ να μιλώ υποθετικά. Το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε υπομονή. Υπάρχει και το ανθρωπιστικό κομμάτι το είπα και χθες στους προέδρους αν κανείς είχε γιο ποδοσφαιριστή και του έλεγαν έλα προπονήσεις πως θα νιώθατε. Δεν είναι αστεία τα πράγματα. Ποιος θα βάλει την πλάτη του, ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Η μόνη μας άμυνα είναι να περιοριστούμε στα σπίτια μας».

Για το οικονομικό: «Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι οριακή. Παίρνουμε το καλύτερο σενάριο και τους αφήνουμε εδώ. Που θα βρεθούν τα χρήματα; Θα χρειαστεί επίσης συλλογική προσπάθεια από όλους».

Δεν υπήρξε συζήτηση στην τηλεδιάσκεψη χθες: «Όλοι μιλάμε υποθετικά. Αυτό που είπαμε όλοι είναι πως το συντομότερο πρέπει να αποφασίσουμε και εύχομαι να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για την υγεία των αθλητών και για όλους».

ΕΘΝΙΚΟΣ: Τελευταία Ενημέρωση