ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Επανασπορά στα μυαλά μας

Ο καθένας το μακρύ και το κοντό του σε αυτό τον τόπο

Δημήτρης Χριστοφόρου

Δημήτρης Χριστοφόρου

dimis_r21@hotmail.com

Δε γινόταν να είναι πιο τέλειο το σκηνικό: ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση, αναβολή, επανασπορά, τρεις αγώνες σε δυο μήνες για την «Κυρία», κάποιο άρθρο της προκήρυξης που καλύπτει τους πρωταθλητές και δώστου να παίρνουν φωτιά τα social media, δώστου μηνύματα στα ράδια και παρεμβάσεις ακροατών. «Αυτή είναι η Κύπρος ρε αδερφέ, δε βαριέσαι;», θα πει κάποιος. Δίκαιο έχεις… «γνωστέ άγνωστε φίλε» αλλά αν βαριόμασταν να ασχολούμαστε με αυτά δε θα κάναμε αυτή τη δουλειά. Δημοσιογράφος στην Κύπρο είσαι, είναι στο επάγγελμα όλα τα στραβά και τα ανάποδα.

«Αυτή είναι η Κύπρος ρε αδερφέ, δε βαριέσαι;», θα πει κάποιος. Δίκαιο έχεις… «γνωστέ άγνωστε φίλε» αλλά αν βαριόμασταν να ασχολούμαστε με αυτά δε θα κάναμε αυτή τη δουλειά

Μαζέψαμε όλους τους μύθους που ακούγονται από το πρωί, όταν και έγινε γνωστή η αναβολή, και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις γιατί μας γλυκαίνουν και μας οι μύθοι αλλά υπάρχει και η άτιμη η αλήθεια στη ζωή.

Μύθος 1: Η Ανόρθωση ήταν η πρώτη που μπήκε ομίλους, άρα η πρώτη που ευνοήθηκε και δεν πρέπει να παραπονιέται τώρα.

Αλήθεια 1: Η Ανόρθωση όντως μπήκε πρώτη το 2008, αλλά κανένα παιχνίδι της δεν αναβλήθηκε. Στις 27/8 έπαιξε στον Πειραιά και τη Δευτέρα (1/9) υποδέχθηκε την ΑΠΕΠ για το πρωτάθλημα. Όμως ισχύει πως αν η Ανόρθωση ήταν στη θέση του ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να το ανάβαλλε.

Μύθος 2: Αφού δεν ισχύει το «1», τότε άρχισαν οι αναβολές όταν μπήκε ο ΑΠΟΕΛ ομίλους για χάρη του.

Αλήθεια 2: Επίσης δεν ισχύει. Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε ομίλους στις 26/8/2009 και στις 30/8 έπαιξε, κι έχασε 4-3, με τον ΑΠΟΠ/Κινύρα στην Πέγεια.

Μύθος 3: Καλά γιατί δεν ξεκινούμε το πρωτάθλημα δυο βδομάδες μετά για να λυθεί το πρόβλημα;

Αλήθεια 3: Γιατί αυτό κάναμε μέχρι που η UEFA έστειλε οδηγίες για το αντίθετο. Μέχρι και τη σεζόν 2013-14 το πρωτάθλημα ξεκινούσε μετά το τέλος των play offs (τελευταίο Σ/Κ Αυγούστου) και οι αγώνες γίνονταν κανονικά. Όταν ήρθε η ντιρεκτίβα για να το μεταφέρουμε τουλάχιστον μια βδομάδα νωρίτερα, για να έχουν δυο τουλάχιστον ματς οι ομάδες στα πόδια τους πριν την διακοπή για τις Εθνικές, η πρεμιέρα έπεσε στο ενδιάμεσο των play offs και έτσι επιλέγηκε η μέθοδος των αναβολών.

Μύθος 4: Να χρειάζεται συναίνεση και της άλλης ομάδας. Να μην κάνουν ό,τι θέλουν οι ομάδες.

Αλήθεια 4: Γιατί την πρώτη σεζόν που έγινε λόγος για αναβολές (2014-15), η Ανόρθωση δέχθηκε να το αναβάλει με ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ δε δέχθηκε με τον Απόλλωνα και ήρθε 5-2 υπέρ της το ματς. Στον Απόλλωνα το είχαν παράπονο ένα χρόνο κι έτσι άλλαξαν την προκήρυξη ώστε να αναβάλλονται όλα. Θέλαμε να αποφύγουμε μια συζήτηση και ανοίξαμε άλλη.

Μύθος 5: Να παίζει Δευτέρα σιόρ και ας μην πάνε οι διεθνείς.

Αλήθεια 5: Δε γίνεται ούτε αυτό. Ήρθε νέα ντιρεκτίβα που απαγορεύει στις ομοσπονδίες να ορίζουν αγώνες Δευτέρα όταν ακολουθούν αγώνες Εθνικών. Εκείνη η Δευτέρα ανήκει στις Εθνικές. Αυτό γίνεται από πρόπερσι.

Μύθος/Απορία 6: Το σούπερ καπ γιατί γίνεται μετά που ξεκινά το πρωτάθλημα; Ποιος ευνοείται;

Αλήθεια 6: Γιατί από το 2018 άλλαξε το καλεντάρι της UEFA και ανάμεσα σε τρίτο γύρο και play offs δεν υπάρχει διακοπή μιας βδομάδας. Οπότε αφού οι δυο ομάδες του σούπερ καπ συνήθως παίζουν Ευρώπη τον Αύγουστο, το μετέφεραν. Τώρα αν ρωτάτε γιατί αναβάλλονται όλα τα ματς για να γίνει εκείνο, είναι για να μην χάσει την αίγλη του ένας θεσμός της ΚΟΠ. Αυτό μπορούσαμε να το παρακάμψουμε πάντως.

Μύθος 7: Η επανασπορά του ΓΣΠ δεν γίνεται να μας απασχολεί κάθε χρόνο.

Αλήθεια 7: Μας απασχολεί γιατί δεν έχουμε άλλο γήπεδο κατηγορίας 4, Όταν τα άλλα είναι κενά από επίσημα ματς στης διακοπές των Εθνικών το ΓΣΠ φιλοξενεί τη δική μας. Επίσης εκεί γίνονται όλα τα ματς των ομίλων για τους ευρωπαίους μας. Αν κάτσει δηλαδή εντός έδρας αγώνας της Κύπρου Αρχές Ιουνίου και αρχές Ιουλίου πρώτο ματς Ομόνοιας ή ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη, συντήρηση ΓΣΠ γιοκ. Γιατί φτάσαμε τώρα να το συζητάμε ενώ από τις 25/6 είχε ειδοποιήσει για το ζήτημα η διεύθυνση του σταδίου; Γιατί είμαστε Κυπραίοι. Όλοι μας. Πως λύνεται το πρόβλημα; Άντρο Καραπατάκη αν μας διαβάζεις κάνε την Αρένα Κατηγορίας 4 και σώσε μας. Πιστεύαμε πως θα σε προλάβαιναν στη Λεμεσό αλλά δεν...

Μύθος 8: Καλά όλες οι χώρες παίζουν Πέμπτη-Κυριακή εμείς γιατί όχι;

Αλήθεια 8: Ώπα! Εδώ είμαστε! Επιτέλους και ένα μύθος με ουσία. Ούτε για χάρη του ΑΠΟΕΛ γίνονται όλα, ούτε σκοτεινοί κύκλοι τα επιβάλλουν. Προσπάθεια να ευνοούνται οι ευρωπαίοι μας είναι που γίνεται και με τρόπο που αδικεί τις άλλες. Να το σταματήσουμε να τελειώνουμε επιτέλους.

Επανασπορά δε θέλουν μόνο τα γήπεδά μας, αλλά κυρίως τα μυαλά μας που παντού βλέπουμε φαντάσματα και φωνασκούμε με αποτέλεσμα να χάνουμε την ουσία. Μάλλον ματαιοπονούμε να πιστεύουμε πως θα αλλάξουμε μυαλά, αλλά όσο ακόμα έχουμε βήμα θα το παλεύουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΓΣΠ  |  Κύπρος  |  ΚΟΠ

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

ΑΕΛ – ΔΟΞΑ ( 0-0 )

ΑΕΛ – ΔΟΞΑ ( 0-0 )

ΑΕΛ και Δόξα αντιμέτωπες στο Τσίρειο Στάδιο στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.
 |  ΑΕΛ
X