ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Θέλει να παίξει στην Εθνική Κύπρου ο Μαϊσουράτζε

Θα προχωρήσει σε ενέργειες για να πάρει υπηκοότητα

Την αποκάλυψη ότι ο Ιράκλι Μαϊσουράτζε σκοπεύει να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να εξασφαλίσει κυπριακή υπηκοότητα, έχοντας ως στόχο να αγωνιστεί στην Εθνική μας ομάδα, γνωστοποίησε ιστοσελίδα της Γεωργίας.

Όπως αποκαλύπτει η crystalsport.ge, ο Μαϊσουράτζε προτίθεται να προχωρήσει στην υποβολή των απαιτούμενων εγγράφων προκειμένου να εξασφαλίσει κυπριακή υπηκοότητα και περιμένει απάντηση από τις αρχές. Όπως αναφέρει, ο βασικός λόγος για τον οποίο ο 31χρονος μέσος θέλει να πάρει κυπριακό διαβατήριο, είναι γιατί επιθυμεί να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Κύπρου.

Σημειώνεται ότι ο Μαϊσουράτζε έχει φορέσει δύο φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Γεωργίας, όμως και οι δύο παρουσίες του ήταν σε φιλικούς αγώνες (με Μολδαβία και Ιρλανδία) κι αυτό, όπως προφανώς ερμηνεύει και ο ίδιος το Άρθρο 8 του σχετικού κανονισμού της FIFA, του δίνει το δικαίωμα να παίξει με την εθνική άλλης χώρας από τη στιγμή που οι συμμετοχές του δεν ήταν για κάποια επίσημη διοργάνωση.

Σημειώνεται επίσης πως αν ο Μαϊσουράτζε πάρει κυπριακή υπηκοότητα και αγωνιστεί στην Εθνική, τότε θα μπορεί να εγγραφεί ως γηγενής και δεν θα παίρνει πλέον θέση στη 15άδα ξένων/κοινοτικών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΕΝΠ: Τελευταία Ενημέρωση