ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΕΝΠ: «Πρώτα κεφάλι, μετά χέρι»

Απαντά στον Ολυμπιακό η ομάδα του Παραλιμνίου

Ανάρτηση ως απάντηση στον Ολυμπιακό για την χθεσινή φάση, όπου ζητάει πέναλτι η ομάδα της Λευκωσίας στο μεταξύ τους παιχνίδι, κάνει η ΕΝΠ.

Η ομάδα του Παραλιμνίου τονίζει πως η μπάλα βρίσκει πρώτα στο κεφάλι και έπειτα στο χέρι του Μουλαζίμη.

Αναλυτικά:

«Τhe ball touches a player’s hand/arm immediately from their own head/body/foot or the head/body/foot of another player. the ball touches a player’s hand/arm close to their body and has not made their silhouette unnaturally bigger.»

Σαν η πιο αδικημένη ομάδα του πρωταθλήματος τα τελευταία 3 χρόνια, καταλαβαίνουμε τις αντιδράσεις του Ολυμπιακού Λευκωσίας. Εντελώς φιλίκα θα πούμε ότι καμμιά χρονιά δεν κινδυνεύει από ένα και μόνο λάθος. Ο Κυριάκος Χριστοδούλου έκανε μια υψηλού επιπέδου διαιτησία τόσο στο παιχνίδι με ΑΕΚ όπου μας αδίκησε όσο και χθες. Το VAR έχει διόρθωσει το 85-90% των φάσεων. Η φάση στο 90’ κτυπάει πρώτα στο κεφάλι του αμυντικού, κανείς παίκτης του Ολυμπιακού δεν αντέδρασε στην φάση, λόγω και της φυσικής εξέλιξης της τροχιάς της μπάλας.Η αντίδραση του αμυντικού ήταν ενστικτωδώς, ο κανονισμός το καλύπτει και είναι θέμα ερμηνείας του κανονισμού.

Χθες η πιο αδικημένη από το VAR έως τώρα ομάδα, σύμφωνα και με χθεσινή ανακοίνωση της ΚΟΠ, κέρδισε με ένα γκολ που προήλθε από πεντακάθαρο πέναλτι.

Ένα πέναλτι το οποίο δυστυχώς δεν δόθηκε σε πραγματικό χρόνο από τον εντός γηπέδου Διαιτητή αλλά χρειάστηκε επέμβαση του VAR για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Χαρούμενοι για τη νίκη της ομάδας μας επιστρέφοντας από την Λευκωσία είδαμε και διαβάσαμε τις τοποθετήσεις του τηλεοπτικού σχολιαστή του αγώνα περί πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε χέρι ποδοσφαιριστή μας. Τοποθετήσεις οι οποίες αποτέλεσαν το έναυσμα μιας ομοβροντίας σχολίων περί πεντακάθαρου πέναλτι που δεν είδαν διαιτητής και VAR.

Εμείς κι από το γήπεδο αλλά και από τα στιγμιότυπα του αγώνα που αλιεύσαμε από τα ΜΚΔ, έχουμε την εντύπωση πως σωστά δεν δόθηκε πέναλτι γιατί πρώτα χτύπησε στο κεφάλι και έπειτα στο χέρι του ποδοσφαιριστή μας. Φάση για την οποία υπάρχουν ξεκάθαρες οδηγίες για μη καταλογισμό της εσχάτης των ποινών.

Και επειδή το έναυσμα της έντονης αντίδρασης για τον μη καταλογισμό πέναλτι στη συγκεκριμένη φάση έδωσαν τα σχόλια του τηλεοπτικού σχολιαστή καλούμε την παραγωγή της τηλεοπτικής κάλυψης του αγώνα, την Cytavision, αλλά και τον τηλεσχολιαστή να δώσουν στην δημοσιότητα πλάνα που να ξεκαθαρίζουν την φάση και όχι εκείνο το μακρινό που έχει μοιράσει τους τηλεθεατές σε δύο στρατόπεδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΕΝΠ: Τελευταία Ενημέρωση