ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Δύο λάθη απ' το VAR στο Νέα Σαλαμίνα - ΕΝΠ

Ο απολογισμός στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρουσιάζει τον απολογισμό της χρήσης του VAR για την 9η και 10η αγωνιστική της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος Cyta για τον Α' όμιλο και για τη 12η, 13η και 14η αγωνιστική για το Β' όμιλο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς και το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας, στους 18 αγώνες που διεξήχθησαν, έγινε έλεγχος σε 106 συνολικά φάσεις.

Οι 9 φάσεις αφορούσαν πιθανή κόκκινη κάρτα, οι 39 ήταν φάσεις για πιθανό πέναλτι και οι 58 ήταν περιπτώσεις επίτευξης τέρματος.

Από τις 106 φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει σε 14 και στις 6 από αυτές έγινε χρήση του on field review.

Οι παρεμβάσεις του VAR για on field review αφορούσαν τρεις περιπτώσεις πέναλτι για φάουλ, μια κόκκινη κάρτα για σοβαρό παραβατικό παιχνίδι και την ακύρωση δύο πέναλτι αφού δεν υπήρξε χέρι.

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων ήταν κατά μέσο όρο 85 δευτερόλεπτα.

Η παρέμβαση του VAR χωρίς on field review αφορούσε πέντε ακυρώσεις τερμάτων για offside, την κατακύρωση τριών τερμάτων αφού δεν υπήρξε offside.

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων ήταν κατά μέσο όρο 155 δευτερόλεπτα.

Στους υπό αναφορά 18 αγώνες, διαπιστώθηκαν δύο λάθη διαιτητών / var. Τα λάθη έγιναν στο 30ο και στο 65ο λεπτό του αγώνα Νέα Σαλαμίνα - ΕΝΠ για τη 12η αγωνιστική της Β΄φάσης στο Β' όμιλο.

Σε δώδεκα περιπτώσεις, το VAR διόρθωσε λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών.

Στους 10 αγώνες, οι διαιτητές στο VAR ήταν Κύπριοι και στους 8 αγώνες ήταν ξένοι.

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση