ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
18° Λευκωσία,
17 Οκτωβρίου, 2021
sport fm - listen live

Κωνσταντίνου: «Από την ενδοεπικοινωνία VAR-διαιτητή θα προκύψουν πολλά»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 ο αντιπρόεδρος της Δόξας

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 και στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι», με τη Στέλλα Σωκράτους, μίλησε ο αντιπρόεδρος της Δόξας, Νίκος Κωνσταντίνου

Αναλυτικά:

Για την ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας: «Θα αναλάβουν την έρευνα για το παιχνίδι μας με την Ομόνοια δύο ερευνώντες λειτουργοί ναι. Ένας νομικός και ένας να κατέχει το θέμα διαιτησίας. Νομίζω είναι σωστή η απόφαση της Επιτροπής για να πάρουν συμβουλές από άτομα που κατέχουν το αντικείμενο. Περιμένουμε να δούμε τι θα εντοπίσει η επιτροπή για έναν αγώνα που έγινε αρκετή φασαρία και όχι αδικαιολόγητα κατά την άποψη μου».

Για τα στοιχεία της Δόξας: «Τα στοιχεία που έχουμε είναι το φύλλο του αγώνα και οι ενδοεπικοινωνίες μεταξύ των ανθρώπων του VAR και του διαιτητή. Νομίζουμε ότι από εκεί θα προκύψουν αρκετά πράματα. Τα ζήτησε η Επιτροπή από την ΚΟΠ και νομίζω είναι υποχρεωμένη να τα δώσει. Δε γίνεται να πηγαίνει ο διαίτης να πηγαίνει στο VAR να δει τη φάση και στη φάση του πέναλτι που κρίθηκε το παιχνίδι ούτε καν πήγε. Πως κρίνεται αυτή η συμπεριφορά. Όταν λέμε χειραγώγηση αγώνα είναι μέσα από τις ενέργειες σου αν επηρέασες την εξέλιξη του αγώνα και κατά την άποψη μας αυτό έχει γίνει».

«Όσο πιο γρήγορα κλείσει αυτό ο θέμα τόσο το καλύτερο γιατί αν δεν βγαίνουν τα ανάλογα πορίσματα θα υπάρχουν πάντα σκιές. Εμείς πιστεύουμε πως υπάρχει χειραγώγηση αγώνα και θέλουμε να μας αποδείξει κάποιος τεκμηριωμένα ότι ισχύει το αντίθετο. Πρέπει να γίνει εξέταση από ειδικούς και να μας πουν ότι ήταν φυσιολογικά τα όσα έγιναν», πρόσθεσε.

Για τις φωνές της Δόξας στον αγώνα με τον Εθνικό: «Για την επίμαχη φάση στο ματς με τον Εθνικό διερωτώμαι αν δεν υπήρχε το VAR, αν αυτό το τέρμα θα μετρούσε. Δεν αντιδράσαμε αλλά ο τρόπος χρήσης του κάπου μας οδηγεί σε λανθασμένη πορεία κατά την άποψη μου. Στο εξωτερικό δεν ασχολούνται με αυτά τα θέματα. Χάνουμε το νόημα της χρήσης του VAR».

Αν θα γίνει καταγγελία: «Όχι δεν θα ασχοληθούμε, μας ενδιαφέρει περισσότερο το τι θα γίνει με την έρευνα του παιχνιδιού με την Ομόνοια. Δεν θα επαναλάβουμε τον εαυτό μας».

Για το επόμενο παιχνίδι: «Αγώνα κυπέλλου αύριο απέναντι στον Ακρίτα. Είναι μια ευκαιρία για τον προπονητή να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν αρκετά μέχρι στιγμής».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΟΞΑ: Τελευταία Ενημέρωση