ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Kala kaneis… mastre

O Καραβίδας είναι το πρόσωπο του ποδοσφαίρου μας

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Καλά τα είπε. Και όσο πάει περισσότερη συμπάθεια έχει από μας. Ότι και να του προσάψει κανείς, ότι και αν έχει ειπωθεί από κείνον, o Κώστας Καραβίδας είναι το πρόσωπο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Άμα οι Γερμανοί έχουν τον Μπεκεμπάουερ, οι Ολλανδοί τον Κρόιφ, οι Κροάτες τον Σούκερ, εμείς έχουμε Κώστα Καραβίδα. Και δεν είναι αστείο. Ίσως είναι το άτομο με την περισσότερη επιρροή στο χώρο τα τελευταία είκοσι χρόνια. 

Και είναι εκεί που συγκλονίζεσαι ότι θα αποχωρήσει. Άμα φύγει ο Καραβίδας, το ποδόσφαιρο μας θα γίνει ίσα με το περιστατικό στη Λάρνακα. Θα πάει δηλαδή στον πάτο.

Διάβαζα κάποια ρεπορτάζ σχετικά με την απόφαση του να αποχωρήσει και νόμισα ότι ήρθε το τέλος. Λίγο να φοβόσουνα περισσότερο και πήγαινες στο σούπερ μάρκετ να πάρεις τρόφιμα που διατηρούνται. Πως ήταν το Τσέρνομπιλ τη δεκαετία του 80’ που τρέχαμε να πάρουμε γάλα βλάχας, μη πεινάσουμε, κάπως έτσι.

Ευτυχώς πήρε την απόφαση πίσω. Και μέσα σ’ αυτό είπε όλη την αλήθεια. Ο καθένας κάνει και λέει ότι θέλει μες στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Ή να το θέσω καλύτερα, στην Κύπρο ότι δηλώσεις είσαι. Δηλώνεις δημοσιογράφος, είσαι. Δηλώνεις, παιδοψυχολόγος, είσαι.

Οκ, ένα γήπεδο θέλει να κάνει ο άνθρωπος μήπως και διατηρηθεί η φλόγα της προσφυγιάς αναμμένη και του έκαναν την ζωή ποδήλατο. Τρόμαξε ο Μιχαηλίδης με την ανακοίνωση του και κινητοποιήθηκε ολόκληρος κρατικός μηχανισμός για να λειτουργήσουν οι κάμερες.

Μπράβο στον κυρ Αντρέα που παρέμβηκε και σώθηκε το σύμπαν και το ποδόσφαιρο μας.

Όπως και να έχει, είναι σοφή η απόφαση του να παραμείνει γιατί κακά τα ψέματα και δεν κάνω καθόλου πλάκα… το κυπριακό ποδόσφαιρο χωρίς τον Καραβίδα είναι απλά άλλο πράγμα.

Kala kaneis, mastre. Kai mhn vouttiseis sti pisina giati en kryada.

 

ΔΟΞΑ: Τελευταία Ενημέρωση