ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Champions League: Οι αλλαγές και η Κύπρος

Διαβάστε πως αναμένεται να επηρεάσουν οι αλλαγές του Champions League τις κυπριακές ομάδες

Κωνσταντίνος Νικολάου

nikolaouk@sppmedia.com

Η UEFA είναι αποφασισμένη να προβεί σε σημαντικές αλλαγές όσον αφορά τη διεξαγωγή του Champions League και ήδη το όλο θέμα έχει προχωρήσει αρκετά. Όπως έγινε γνωστό, τον ερχόμενο Μάρτιο (Δείτε ΕΔΩ) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσέφεριν, θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ με σκοπό να μιλήσουν για τις αλλαγές που ενδέχεται να γίνουν στο Champions League.

Τι προνοούν όμως αυτές οι αλλαγές και το κυριότερο πως επηρεάζουν τις κυπριακές ομάδες; Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστό αν υπάρχει η οποιαδήποτε σκέψη για αλλαγή της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης, όμως τα όσα διέρρευσαν για τη τελική φάση είναι αρκετά για να βγουν ορισμένα σημαντικά συμπεράσματα.

Το πλάνο της UEFA περιλαμβάνει 36 ομάδες, σε ένα μόνο γκρουπ. Δεν θα υπάρχουν δηλαδή ομίλοι! Αφού δημιουργηθεί μια βαθμολογία, βάσει του ranking της UEFA και ύστερα από κλήρωση, κάθε σύλλογος θα έχει να αντιμετωπίσει δέκα διαφορετικές ομάδες. Οι αγώνες αυτοί θα διεξάγονται από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, ενώ η κάθε ομάδα θα δίνει πέντε παιχνίδια εντός έδρας και πέντε εκτός.

Στη συνέχεια, θα προκρίνονται στην φάση των νοκ-άουτ οι πρώτοι 16, δηλαδή είκοσι ομάδες θα μείνουν εκτός συνέχειας του θεσμού. Όσον αφορά τα ζευγάρια της επόμενης φάσης, ο πρώτος της βαθμολογίας θα αντιμετωπίζει τον 16ο, ο δεύτερος τον 15ο και πάει λέγοντας. Παράλληλα, αυτοί που τερματίζουν στις πρώτες οκτώ θέσεις, θα αγωνίζονται στο πρώτο παιχνίδι των νοκ-άουτ ως φιλοξενούμενοι.

Επίσης σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα Marca, το νέο Champions League αναμένεται να αρχίσει το καλοκαίρι του 2024 και πιθανότητα θα έχει αυτή τη μορφή μέχρι το 2033. Ταυτόχρονα, οι αγώνες θα συνεχίσουν να γίνονται κάθε Τρίτη και Τετάρτη, ενώ θα προσθεθούν στο πρόγραμμα τέσσερις Πέμπτες.

Επί της ουσίας αυτό που μπορούμε να κρατήσουμε τη δεδομένη στιγμή είναι ότι σε περίπτωση που μια κυπριακή ομάδα καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα πρέπει να δώσει τέσσερα περισσότερα παιχνίδια, σε σχέση με το παρελθόν.

Σχετικά με τις πιο πάνω αλλαγές, οι τελευταίες ενδείξεις είναι θετικές, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το αν ο κ. Τσέφεριν καταφέρει να ικανοιήσει οικονομικά τους συλλόγους που εξέφρασαν την επιθυμία τους για να δημιουργήσουν δική τους ξεχωριστή λίγκα. Για αυτό τον λόγο άλλωστε, η UEFA αποφάσισε να αυξήσει τα παιχνίδια, καθώς σκοπός της είναι να έχουν οι ομάδες περισσότερα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και το μάρκετινγκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Κωνσταντίνος Νικολάου

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

Ξεγύμνωμα…

Ξεγύμνωμα…

Τα λάθη τα πληρώνεις μέχρι και το τελευταίο σεντ
Εφραίμ Γεωργίου
 |  ΑΠΟΕΛ