ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Φυλακή, πρόστιμο ή και τα δύο μαζί

Βαριές ποινές προβλέπει το αδίκημα περί του ασυμβίβαστου

24sports team

info@24sports.com.cy

Το πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και Αθλητισμού για διπλή ιδιότητα αθλητικών παραγόντων και προέδρων ποδοσφαιρικών σωματείων (δες ΕΔΩ) επισύρει βαριές ποινές, που καλύπτουν πλήρως το γράμμα του Νόμου γι' αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το άρθρο 14 (4) του Νόμου, ένα αθλητικό πρόσωπο που υποπίπτει στο εν λόγω αδίκημα μπορεί να τιμωρηθεί με βαρύ χρηματικό πρόστιμο, αλλά ακόμα και με φυλάκιση. Αυτή δεν υπερβαίνει τα τρία έτη, ενώ το χρηματικό πρόστιμο δεν υπερβαίνει τις 75000 ευρώ. Σε πολλές περιπτώσεις, συμπεριλαμβάνονται και οι δύο ποινές για τα αδικήματα των αθλητικών παραγόντων, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και εκπρόσωποι ποδοσφαιριστών.

Πλέον, οι περαιτέρω κινήσεις είναι στην διακριτική ευχέρεια του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Γιώργου Σαββίδη, ο οποίος είναι ο αρμόδιος να αποφασίσει για τα επόμενα βήματα στην όλη υπόθεση. Ο ίδιος έχει στα χέρια του την επιστολή της επιτροπής από τις 12 Οκτωβρίου.

Θυμίζουμε πως η επιτροπή έχει κατονομάσει τρία πρόσωπα, που σχετίζονται με τα εν λόγω αδικήματα του «ασυμβίβαστου». Τον πρόεδρο της Δόξας Κώστα Χριστοδούλου «Καραβίδα», τον διευθυντή της ομάδας Ανδρέα Κόγια, αλλά και τον πρώην τιμ μάνατζερ Στέλιο Ιωάννου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση