ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 sports

Ανδρέου: «Καμία σύλληψη για τη βόμβα»

Διέψευσε τη σύλληψη, μίλησε και για τις έρευνες για τους φακέλους

Για το θέμα των φακέλων, αλλά και τη βομβιστική επίθεση σε βάρος του διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου μίλησε στην εκπομπή «Κάνε Παιχνίδι» στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95 ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, που τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία σύλληψη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το χρονικό των όσων συνέβησαν χθες (19/1): «Χθες είχε συλληφθεί ένα πρόσωπο 30 ετών μετά από μαρτυρία για μια έκθεση που είχε παραδοθεί στην αστυνομία από την ΚΟΠ. Ακολούθησαν εξετάσεις και έρευνες. Το πρόσωπο προέβαλε ισχυρισμό σχετικά με τη μαρτυρία, διαπιστώθηκε ότι ήταν σωστός ο ισχυρισμός. Υπήρξε ασάφεια. Λήφθηκαν άλλες καταθέσεις με άλλα πρόσωπα και αφέθηκε ελεύθερος, κρίθηκε ότι δεν έπρεπε να συνεχιστεί η κράτησή του».

Για το αν θα γίνουν νέες συλλήψεις: «Η έκθεση αναφερόταν σε συγκεκριμένα γεγονότα που διέπραξε το συγκεκριμένο πρόσωπο, σε συνδυασμό με άλλα γεγονότα. Το πρόσωπο δεν εμπλεκόταν στη συγκεκριμένη πράξη. Το άλλο πρόσωπο ανακρίθηκε χθες, με τα γεγονότα δεν μπορούσε να συλληφθεί το δεύτερο πρόσωπο».

Για τις έρευνες που γίνονται για τους υπόλοιπους φακέλους: «Έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες από ανακριτές του ΤΑΕ αρχηγείο. Όλες αυτές οι υποθέσεις είναι δύσκολο να τεκμηριωθούν. Τα πρόσωπα που καλούμε για μαρτυρία δεν τη δίνουν. Αναζητούμε λεπτομέρειες στη στοιχηματική δραστηριότητα που αφορούν χώρες που είναι στο εξωτερικό και κυρίως σε τρίτες χώρες. Δυστυχώς δεν έχουμε καμία απάντηση άρα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε».

Για το κατά πόσον θα προκύψουν άλλες συλλήψεις: «Αν προκύψει μαρτυρία για άλλο πρόσωπο θα προχωρήσουμε σε άλλες συλλήψεις, υπάρχει πάντα αυτό το ενδεχόμενο σε όλες τις ποινικές υποθέσεις».

Για τη σύλληψη 52χρονου για τη βομβιστική επίθεση στον διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου: «Δεν υπήρξε καμία σύλληψη για το συγκεκριμένο θέμα. Γίνονται ανακρίσεις και έρευνες».

Για τις προηγούμενες ανάλογης φύσεως επιθέσεις που δεν εξιχνιάστηκαν: «Τέτοιες σοβαρές υποθέσεις δεν μπαίνουν ποτέ στο αρχείο. Είναι ένα είδος εγκληματικών ενεργειών για το οποίο χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Εμπρησμοί και βομβιστικές επιθέσεις το κλειδί βρίσκεται στον κατηγορούμενο. Σε τέτοιες υποθέσεις η Αστυνομία ξεκινά από το μηδέν. Ζητάμε από τους κατηγορούμενους για να μας βοηθήσουν για να υπάρξει μια αρχή».

Για το κατά πόσον μπορεί να βρεθεί η άκρη του νήματος αυτή τη φορά: «Ως αστυνομία κάνουμε τις ενέργειες που μας παρέχει η νομοθεσία. Κάποια εργαλεία που θα μας βοηθήσουν είναι η νομοθεσία που αφορά τηλεφωνικά δεδομένα, είναι στη βουλή και αν εγκριθεί θα είναι πολύ βοηθητική για να εντοπίζουμε πρόσωπα που έχουν σχέση με αυτές τις υποθέσεις. Αναμένουμε αυτά τα νομικά εργαλεία για να μπορούμε να κάνουμε πιο αντικειμενικές και εύκολες εξετάσεις».

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X