ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Άρης: Έτσι προκρίνεται στον τελικό με Σπάρτα

Το σενάριο πρόκρισης που χρειάζεται η ομάδα της Λεμεσού

Ο Άρης πάλεψε μέσα στην Σκωτία και παρουσιάστηκε παλικάρι μέσα στο «Ibrox Stadium», παίρνοντας την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη Ρέιντζερς, σε ένα παιχνίδι που μπορούσε να φύγει με τη νίκη.

Η απώλεια της νίκης αφήνει την «ελαφρά ταξιαρχία» εκτός του Γιουρόπα Λιγκ, όμως ο βαθμός που πήρε στη Γλασκόβη του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει στο όνειρο της πρόκρισης στο Κόνφερενς Λιγκ.

Για να προκριθεί ο Άρης στην επόμενη φάση του Κόνφερενς Λιγκ θα πρέπει να κερδίσει την Σπάρτα Πράγας με 2-0 μέσα στη Λεμεσό για να υπερτερεί στην ισοβαθμία με την Τσέχικη ομάδα.

Ο Άρης με νίκη κόντρα στην Σπάρτα θα ανέβει στους 7 βαθμούς και ισοβαθμήσει με την ομάδα της Πράγας, όμως αν κερδίσει με 2-0 θα υπερτερεί, καθώς η Σπάρτα κέρδισε τον Άρη με 3-2 στο πρώτο παιχνίδι. Σε αυτή την περίπτωση θα μετρήσει το δεύτερο κριτήριο ισοβαθμίας της ΟΥΕΦΑ.

Αναλυτικά τα κριτήρια ισοβαθμίας από την ΟΥΕΦΑ:

Εάν δύο ή περισσότερες ομάδες είναι ίσες σε βαθμούς κατά την ολοκλήρωση των αγώνων των ομίλων, εφαρμόζονται τα ακόλουθα κριτήρια με τη σειρά που δίνεται για τον καθορισμό της κατάταξής τους:

1)      Μεγαλύτερος αριθμός πόντων που ελήφθησαν στους αγώνες των ομίλων που παίχτηκαν μεταξύ των εν λόγω ομάδων·

2)      Ανώτερη διαφορά τερμάτων από τους αγώνες των ομίλων που παίχτηκαν μεταξύ των εν λόγω ομάδων.

3)      Μεγαλύτερος αριθμός γκολ που σημειώθηκαν στους αγώνες των ομίλων που παίχτηκαν μεταξύ των εν λόγω ομάδων·

4)      Εάν, μετά την εφαρμογή των κριτηρίων α) έως γ), οι ομάδες εξακολουθούν να έχουν ίση κατάταξη, τα κριτήρια α) έως γ) εφαρμόζονται εκ νέου αποκλειστικά στους αγώνες μεταξύ των υπόλοιπων ομάδων για να καθοριστεί η τελική τους κατάταξη. Εάν αυτή η διαδικασία δεν οδηγήσει σε απόφαση, τα κριτήρια ε) έως ια) ισχύουν με τη σειρά που δίνεται στις δύο ή περισσότερες ομάδες που εξακολουθούν να είναι ίσες.

5)      Ανώτερη διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες του ομίλου.

6)      Μεγαλύτερος αριθμός γκολ που σημειώθηκαν σε όλους τους αγώνες του ομίλου.

7)      Μεγαλύτερος αριθμός εκτός έδρας γκολ που σημειώθηκαν σε όλους τους αγώνες του ομίλου.

8)      Μεγαλύτερος αριθμός νικών σε όλους τους αγώνες των ομίλων.

9)      Μεγαλύτερος αριθμός εκτός έδρας νικών σε όλους τους αγώνες των ομίλων.

10)   Χαμηλότερο σύνολο πόντων πειθαρχίας με βάση μόνο τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες που έλαβαν οι παίκτες και οι υπεύθυνοι της ομάδας σε όλους τους αγώνες των ομίλων (κόκκινη κάρτα = 3 πόντοι, κίτρινη κάρτα = 1 πόντος, αποβολή για δύο κίτρινες κάρτες σε έναν αγώνα = 3 πόντοι).

11)   Υψηλότερος συντελεστής συλλόγων.

ΑΡΗΣ: Τελευταία Ενημέρωση