ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Άρης: Δωρεάν μάθημα

Από το ματς στο ΓΣΠ, έχουν να κερδίσουν… μα και να γκρεμιστούν

Χρήστος Ζαβός

Χρήστος Ζαβός

Κακά τα ψέματα, πέρσι τους γλίστρησε και το πήρε. Κανείς δεν το ανάμενε, μη δίνοντας του την απαραίτητη προσοχή.

Φέτος όχι μόνο τον περιμένουν, αλλά τον σέβονται, ίσως και να τον φοβούνται. Σίγουρα τον υπολογίζουν, σ' αντίθεση με πέρσι. 

Κακά τα ψέματα οι πράσινοι του Σπιλέφσκι δεν είναι απλά ένα σύνολο που φτιάχνεται και κάνει εκπλήξεις, βγαίνοντας ακόμη και στην Ευρώπη.

Η ήττα από την ομάδα του Σα Πίντο, αποτελεί δωρεάν μάθημα για να καταλάβουν τι και πως πρέπει να το κάνουν, εάν επιθυμούν το σερί. Ήρθε την κατάλληλη ώρα από τον κατάλληλο αντίπαλο.

Είναι πρωταθλητής και ως τέτοιον τον αντιμετωπίζουν.

Άμα δεν το καταλάβουν μετά από όσα πέρασαν μες στο ΓΣΠ, τότε δεν αξίζει να πάρουν το πρωτάθλημα και ας έχουν μια ομάδα μοντέλο.

Που μόνο τέτοια δεν ήταν χθες.

Μιλώντας για το πρώτο ημίχρονο που παίχτηκε ποδόσφαιρο, ο Άρης είχε θολή σκέψη. Τους τάραξαν οι γηπεδούχοι στις κερκίδες και τους κέρδισε ο Σα Πίντο με την τακτική του.

Εν αντιθέσει ο Σπιλέφσκι δεν φρόντισε να προετοιμάσει την ομάδα ψυχολογικά μα ούτε και στην τακτική πήρε άριστα.

Δεν κατάφεραν να σπάσουν τον τσαμπουκά του αντιπάλου, δεν κατάφεραν να παίξουν κάθετα, ούτε να βρουν χώρους, δεν χτύπησαν στ’ αδύνατα σημεία , ο ΑΠΟΕΛ ξεκάθαρα επιβλήθηκε στο ημίχρονο.

Θα μπορούσε κανείς να πει επιφανειακά ότι το ματς κρίθηκε σε δύο τετ α τετ. Ένα του Εντογκαλά και άλλο ένα του Νίκολιτς.

Δεν είναι όμως σωστή προσέγγιση. Όσο παίχτηκε μπάλα, ο ΑΠΟΕΛ ήταν πιο αφοσιωμένος στην τακτική, μπλόκαρε τ’ ατού του αντιπάλου, ενώ ο Άρης τόσο ως σύνολο όσο και ως μονάδες, βρέθηκε σε κακή μέρα.

Ο Κοκόριν, δεν ξεκλειδώθηκε, ούτε και ξεκλείδωσε άμυνες, ο Στρούτσκι τραυματίστηκε, ο Μαγιαμπέλα ήταν εκτός ματς, ο Μουσούντα μες τα νεύρα, ο Γιανγκό χωρίς συγκέντρωση, ο Καζού χωρίς καθαρό μυαλό, ο Ουρόσεβιτς δεν κατάφερε να το πάρει πάνω του, η μπάλα δεν πήγαινε στο Μπέγκτσον, ο Μοντνόρ δεν βρήκε χώρους… είχαν όλοι ανεξαιρέτως θέματα, έως και ο Σόκε που μοιάζει πάντοτε να είναι αψεγάδιαστος.

Η έμπνευση του Σπιλέφσκι να τοποθετήσει τον Μαγιαμπέλα πίσω από τον Κοκόριν, δεν λειτούργησε, παραμένει ακατανόητη η παρουσία του κακού χθες Μουσούντα για 90 λεπτά, οι καθυστερημένες αλλαγές, ιδιαίτερα αυτή του Γκομίς στο 60’, κυρίως όμως η έλλειψη συγκέντρωσης που είχαν οι παίκτες, αποδεικνύει ότι άπαντες βρέθηκαν σε κακή μέρα. Από τον προπονητή μέχρι τον Ουρόσεβιτς που μοιάζει με ρομπότ .

Για το Β ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ έκανε όλα αυτά που πρέπει να κάνει για να μην αυξηθούν οι εντάσεις, και να μην ανοίξει το ματς. Τον βοήθησαν βέβαια ότι χάνονταν μπάλες, έπεφταν μπάλες και γενικώς δεν πολύ παίχτηκε κανά ματς της προκοπής.

Όπως και να έχει, αν ο Σπιλέφσκι και όλοι στον Άρη θεωρούν ότι θα το πάρουν σερί, χωρίς να φτύσουν αίμα, μάλλον πλανώνται.

Την πιο σωστή κουβέντα την είπε αυτή η τεράστια προσωπικότητα που έχει ο Άρης και ακούει στ΄ όνομα Βάνα Άλβες.

Από το ματς του ΓΣΠ, ο Άρης έχει μόνο να μάθει. Να μάθει πώς να διαχειρίζεται τα συναισθήματα του και τι εννοούμε καυτή έδρα στην Κύπρο.

Το παιγνίδι στο ΓΣΠ και η ήττα από την ομάδα του Σα Πίντο, αποτελεί δωρεάν μάθημα για να καταλάβουν τι και πως πρέπει να το κάνουν, εάν επιθυμούν να παραμείνουν εκεί που βρίσκονται από πέρσι. Ήρθε την κατάλληλη ώρα από τον κατάλληλο αντίπαλο.

Να μου πεις τα μαθήματα κάποτε μας διαφωτίζουν, κάποτε μας στραβώνουν. Εδώ είμαστε…

 

ΑΡΗΣ: Τελευταία Ενημέρωση

Άρης: Σε βαθιά κρίση

Άρης: Σε βαθιά κρίση

Πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο οι περσινοί πρωταθλητές – Τελικός το επερχόμενο ματς με την ΑΕΚ
 |  ΑΡΗΣ