ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Απορία για τις καταγγελίες των Ισπανών

Που προκύπτει μέσα από τις τοποθετήσεις του εκπροσώπου τύπου της αστυνομίας

Μία εύλογη απορία που προκύπτει από αρκετό κόσμο, με αυτά που επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Χρήστο Ανδρέου, που μίλησε στην εκπομπή της Cytavision «Ώρα για Μπάλα» είναι η εξής:

Από τον Μάρτιο του 2019 έφτασε στα χέρια της αστυνομίας από τις Ισπανικές αρχές η πληροφορία για κύκλωμα στημένων αγώνων στην Ισπανία, που άπλωσε τα πλοκάμια του και στην Κύπρο.

Μάλιστα, ο κ. Ανδρέου τόνισε ότι κάλεσαν τους ανακριτές και ήρθαν στην Κύπρο τον Ιούλιο του 2019 και παρέθεσαν στοιχεία.

Η τοποθέτηση, που επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του 24sports (Δες εδώ)

«Δεν ξέρω τι λέχθηκε. Αυτό που έγινε είναι πως η αστυνομία έλαβε πληροφόρηση το Μάρτιο του 2019. Η πληροφορία αναφερόταν σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που στο κυπριακό δίκαιο είναι παράνομή.

Εν πάσει περιπτώσεις καλέσαμε ανακριτές που ήρθαν τον Ιούλιο του 2019 και παρέθεσαν στοιχεία. Ζητήθηκε από τους Ισπανούς να παραθέσουν μεταφρασμένα τα έγγραφα αλλά όπως μας είπαν δεν είχαν ούτε αυτοί κάποια στοιχεία για την υπόθεση.

Οι αρχές της Ισπανίας είχαν παραθέσει μεταφρασμένο το υλικό. Η αστυνομία κάλεσε τη νομική υπηρεσία τον Ιανουάριο του 2020 για να μας πει κατά πόσο μπορούσαμε να συνεχίσουμε τη διερεύνηση με το μαρτυρικό υλικό που δε μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα κυπριακά δικαστήρια».

Η απορία είναι ότι εάν δεν υπήρχε το δημοσίευμα στην Ισπανία, πιθανόν να μην μαθαίναμε τίποτα για το θέμα αυτό και τις καταγγελίες που έγιναν και θα παρέμενε ακόμη μία υπόθεση στα συρτάρια της αστυνομίας, χωρίς να δει το φως της δημοσιότητας.

Βέβαια, το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός ότι ενδεχομένως να μην προχωρήσει η υπόθεση, καθώς οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που στο κυπριακό δίκαιο είναι παράνομή.

Θυμίζουμε ότι στην βουλή έχει περάσει ο νόμος για τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, έτσι ώστε να μην είναι παράνομες, όπως εισηγήθηκε εδώ και αρκετό καιρό η αστυνομία.

Ωστόσο, στην συγκεκριμένη περίπτωση, όταν έγιναν οι ηχογραφήσεις ήταν προϊόν παράνομης πράξης. Άρα, μόνο με σχετική απόφαση μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις για να προχωρήσει η υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Α Κατηγορία: Τελευταία Ενημέρωση

X