ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το μειονέκτημα του Πετράκη

Ο Κέρκεζ είναι τρία χρόνια στην ΑΕΛ, ο Μπεργκ και ο Κετσπάγια δύο

Πανίκος Κωνσταντίνου

Πανίκος Κωνσταντίνου

constantinoup@sppmedia.com

Πολλή κουβέντα για την πίεση του πρωταθλητισμού έγινε στην τελευταία συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Πετράκη. Αν εισπράττω σωστά τα συναισθήματα στον Απόλλωνα είναι η μεγαλύτερη πρεμούρα σε σύγκριση με τους οπαδούς των υπόλοιπων ομάδων.

Τι εννοώ; Στην οικογένεια του Απόλλωνα σου δίδεται η εντύπωση πως ο κόσμος τελειώνει το Μάϊο και θα πρέπει να εκπληρωθεί η προφητεία. Πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα. Αν δεν το πάρει θα καούν όλη στην κόλαση. Δεν πάει όμως έτσι το πράγμα.

Όση πίεση έχει ο Απόλλωνας, άλλη τόση υπάρχει στην Ομόνοια, στην ΑΕΛ και στην Ανόρθωση. Το άγχος είναι παρόμοιο μην πω το ίδιο. Όλοι τους θέλουν πρωτάθλημα. Ο Απόλλωνας έχει 15 χρόνια να το κατακτήσει αλλά και η Ανόρθωση έχει 13, η Ομόνοια 11 και η ΑΕΛ εννιά.

Θέλω να πω όλες οι ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο έχει χρόνια να πανηγυρίσουν πρωτάθλημα και είναι απολύτως φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό. Αλλά πέραν του Απόλλωνα σε καμιά άλλη ομάδα δεν υπάρχει τόσο πολύ άγχος. Τόση πίεση, τόσο… ζόρι.

Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα που έχει ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές. Καλούς παίκτες δεν έχει μόνο ο Απόλλωνας, αλλά και οι άλλες ομάδες. Αν θέλετε και άλλο ένα μειονέκτημα που έχει ο Απόλλωνας σε σχέση με τους άλλους διεκδικητές είναι πως ο Πετράκης προχθές ήταν στον πάγκο της ομάδας του για 17ο παιχνίδι, 16 πρωταθλήματος και ένα στο κύπελλο. Ο Κετσπάγια ήταν 55ο παιχνίδι με τη Δόξα σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Κετσπάγια που εργάστηκε ξανά στην ομάδα. Ο Μπεργκ με ΑΠΟΕΛ έκατσε για 64ο παιχνίδι στον πάγκο της Ομόνοιας σε όλες τις διοργανώσεις και ο Κέρκεζ με τον Εθνικό ήταν για 97ο παιχνίδι στον πάγκο της ΑΕΛ ενώ επίσης σημαντικό και αυτός όπως και ο Κετσπάγια ήταν και ποδοσφαιριστές των ομάδων τους. Όλοι άλλοι προπονητές που διεκδικούν τον τίτλο έχουν τετραπλάσιο χρόνο από τον Πετράκη ενώ, μετράνε επίσης δύο Καλοκαιρινές προετοιμασίες παραπάνω (ο Κέρκεζ τρεις).

Δεν είναι τόσο απλό το πράγμα όσο φαίνεται. Οι παίκτες της Ομόνοιας, της ΑΕΛ και την Ανόρθωσης έχουν αφομοιώσει τον τρόπο παιχνιδιού των προπονητών τους. Αν θυμηθούμε επίσης ότι μέσα στο 2021 το πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα πιεσμένο που δεν σου έμενε χρόνος για να σχεδιάζεις και να εμπεδώσεις πράγματα στην προπόνηση τη στιγμή που οι άλλοι προπονητές το είχαν κάνει από την προετοιμασία τους.Είναι φυσιολογικό η ομάδα παρά τους πολύ καλούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει να δείχνει ακόμη μπερδεμένη.

Δεν ξέρω αν ο Πετράκης είναι καλύτερος ή χειρότερος. Αυτό που ξέρω είναι ότι όλοι οι υπόλοιποι είναι τουλάχιστον δύο χρόνια στις ομάδες τους και ο Πετράκης προσπαθεί ακόμη να μάθει τη δική του.

Η λύση της αλλαγής προπονητή εδώ που φτάσαμε δε θα ωφελήσει σε τίποτα. Οπότε καταλήγοντας η υπερβολική γκρίνια, μουρμούρα και απογοήτευση για τις εμφανίσεις ακόμη και μετά από νίκες βοηθάει όλες τις υπόλοιπες ομάδες να βγάλουν από τα πόδια τους ένα δύσκολο εμπόδιο. Λίγη εγκράτεια και λίγη υπομονή δεν βλάπτει.

Αν ο Πετράκης θεωρηθεί ανάξιος να οδηγήσει τον Απόλλωνα στο πρωτάθλημα η αλλαγή να γίνει το Καλοκαίρι. Αν όμως η διοίκηση τον εμπιστεύεται να τον κρατήσει και τη νέα σεζόν γιατί θα ξέρει πολύ καλύτερα την ομάδα του αλλά και το πρωτάθλημα μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση