ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κόπηκε η κορδέλα του «Αλφαμέγα Stadium» (vids-pics)

Τελέστηκαν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της Λεμεσού

Το νέο Στάδιο της Λεμεσού, το "Στάδιο Άλφα Μέγα" όπως έχει ονομαστεί, εγκαινιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και μια νέα εποχή αρχίζει για το ποδόσφαιρο της Λεμεσού, τις τρεις ομάδες που θα το χρησιμοποιούν ως έδρα τους αλλά και για το Κυπριακό ποδόσφαιρο γενικότερα.

O Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε συγκίνηση και υπερηφάνεια, προσθέτοντας ότι «η σημερινή μέρα είναι ιστορική για το κυπριακό ποδόσφαιρο, γενικότερα για τον αθλητισμό». Το νέο γήπεδο, συνέχισε, αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών που ξεκίνησαν το 2014 όταν οι τρεις ιστορικές ομάδες της Λεμεσού συνένωσαν δυνάμεις και αποφάσισαν «να δώσουν τη δυνατότητα στο κράτος να αναλάβει την ευθύνη ανέγερσης αυτού του πραγματικά υπέροχου σταδίου».

Δεν ήταν χωρίς προβλήματα η όλη πορεία, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι μετά από οκτώ χρόνια έγινε κατορθωτό να εγκαινιαστεί το γήπεδο. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα «ότι όλοι θα συμβάλουν στο να μην υπάρξουν νέα προβλήματα, να μη δημιουργήσουν νέα προβλήματα».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι το έργο περιλαμβάνει, πέραν του ποδοσφαιρικού γηπέδου, τέσσερα βοηθητικά γήπεδα για προπονήσεις, αποδυτήρια ομάδων και διαιτητών, πλήρη ηλεκτρονική εγκατάσταση με πυλώνες φωτισμού τόσο των γηπέδων όσο και περιμετρικά του σταδίου, καθώς επίσης και κερκίδες που δύναται να φιλοξενήσουν μέχρι και 10.800 συνολικά φιλάθλους.

Επιπλέον, συνέχισε, το μοντέρνο πενταώροφο κτήριο που συνδέεται με τις αθλητικές εγκαταστάσεις, διαθέτει μεταξύ άλλων ιατρείο, γραφεία διοίκησης και αίθουσες συνεδριάσεων, τρία εστιατόρια, καταστήματα μεταξύ των οποίων και αυτά των τριών ομάδων, υπαίθριο χώρο στάθμευσης 1.050 θέσεων, αίθουσα συνεντεύξεων, δημοσιογραφικά θεωρεία, καθώς και χώρους για τους λειτουργούς ασφαλείας.

Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι εργασίες που αφορούν το οδικό δίκτυο περιμετρικά του γηπέδου, διασφαλίζοντας την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση του φίλαθλου κοινού από και προς το γήπεδο».

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ απένειμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το «Αριστείο του ΚΟΑ» σε ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης της προσφοράς του στην ανάπτυξη του κυπριακού αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα. Ακόμη, εξήγησε ότι το «Αριστείο του ΚΟΑ», το οποίο προσφέρθηκε για πρώτη φορά απόψε, θεσμοθετήθηκε κατόπιν πρόσφατης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ και αποτελεί την ανώτατη διάκριση του Οργανισμού.

Η ΑΕΛ, ο Απόλλων και ο Άρης ετοιμάζονται να μετακομίσουν στο νέο ποδοσφαιρικό τους σπίτι και μαζί και οι χιλιάδες φίλαθλοί τους που ανυπομονούν να ζήσουν την ποδοσφαιρική εμπειρία του νέου, υπερσύγχρονου σταδίου της Λεμεσού.

*Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο slideshow

Δείτε ολόκληρο το βίντεο από τα εγκαίνια: 

Η ιστοσελίδα μας σας μετέφερε όλα όσα έλαβαν χώρα στα εγκαίνια: 

20:35 Ολοκληρώθηκε η εκδήλωση. Καλό σας βράδυ. 

20:33 Θα γίνει η αποκάλυψη της πλάκας από τον ΠτΔ. 

20:31 Φωτίστηκε ο ουρανός από τα πυροτεχνήματα. 

20:30 Κόπηκε η κορδέλα του νέου γηπέδου.

20:27 Έφτασε η στιγμή για το κόψιμο της κορδέλας. 

20:22 Στο βήμα ο ΠτΔ Νίκος Αναστασιάδης. «Νοιώθω πως η σημερινή μέρα είναι μια ιστορική μέρα για το κυπριακό ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό. Δεν ήταν χωρίς προβλήματα η όλη πορεία. Θέλω να ελπίζω ότι όλοι θα συμβάλουν στο να μην υπάρξουν νέα προβλήματα, να μην δημιουργήσουμε νέα προβλήματα».

20:11 Χαιρετισμός από τον Ανδρέα Μιχαηλίδη. «Συγγνώμη προς τους πολίτες του Λεμεσού που τους ταλάνιζε για δεκαετίες το γηπεδικό ζήτημα. Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την πόλη της Λεμεσού», σημείωσε μεταξύ άλλων. 

20:10 Το βίντεο με το όμορφο χορευτικό της Θέμιδας Χριστοδουλίδου.

20:04 Προβολή βίντεο με την πορεία υλοποίησης του γηπέδου.

20:02 Ολοκληρώθηκε ο αγιασμός.

19:53 Υπό έντονη βροχή τελείται ο αγιασμός. 

19:51 Αγιασμός απο΄ τον Μητροπολίτη Λεμεσού, κ. κ. Αθανάσιο. 

19:38 Αρχίζει η εκδήλωση. 

13:36 Νίκος Ανασταδιάδης: «Είναι μια συγκίνηση μετά από οκτώ χρόνια προσπαθειών να έρχεται για τα εγκαίνια ενός σταδίου που θα εξυπηρετεί τις τρεις ομάδες της Λεμεσού. Έπραξα το καθήκον μου, όχι μόνο για το στάδιο της Λεμεσού αλλά γενικότερα στον κόσμο του αθλητισμού μετά από σωρεία αποφάσεων της κυβέρνησης. Όταν υπάρχει αποφασιστικότητα και βούληση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί το οτιδήποτε».

19:34 Αφίχθηκε μόλις τώρα ο Νίκος Αναστασιάδης. 

19:31 Περίπου 600 προσκεκλημένοι βρίσκονται απόψε στο «Αλφαμέγα Stadium» για τα εγκαίνια.

19:30 Αναμένεται από στιγμή σε στιγμή o ΠτΔ.

19:27 Ανδρέας Μιχαηλίδης: «Χαιρόμαστε που ήρθε αυτή η ευλογημένη μέρα, θέλουμε να τη χαρούμε. Θα τελειώσει και αυτό το πήγαινε έλα για τους Λεμεσιανούς φιλάθλους για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αισθανόμαστε πολύ περήφανοι που το παραδίδουμε στα χέρια των ομάδων και εύχομαι το καλύτερα. Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το έργο, τον ΠτΔ, τις τρεις ομάδες της Λεμεσού. Χαιρόμαστε πάρα πολύ».

19:18 Δήλωση από τον Λύσανδρο Λυσάνδρου από πλευράς Άρη: «Συναισθήματα χαράς. Ένα όμορφο γήπεδο. Να το χαρούμε και να το διατηρήσουμε. Να το χαρούν οι Λεμεσιανοί και γενικά όλοι οι φίλαθλοι της Κύπρου. Ασπαζόμαστε την άποψη του κ. Σοφοκλέους. Θα γιορτάσουμε σήμερα και από αύριο αυτά που πρέπει να γίνουν θα γίνουν. Εύχομαι και στις τρεις ομάδες της Λεμεσού πολλά τρόπαια και χαρές«». 

19:11 Σημαντικές τοποθετήσεις από τον Ανδρέα Σοφοκλέους: «Ήρθαμε στο νέο μας σπίτι που θα φιλοξενηθούμε, δεν είναι δικό μας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο μας παράπονο. Με ένα μεγάλο κόστος οι ομάδες της Λεμεσού θα φιλοξενηθούν. Το αίτημα μας είναι στο τραπέζι. Θέλουμε να λάβουμε ότι έλαβαν ή θα λάβουν τα άλλα σωματεία για να κάνουμε δικό μας σπίτι. Πρέπει να συζητήσουμε πολλά θέματα που αφορούν τα γηπεδικά των ομάδων και το γήπεδο αυτό. Συγχαίρω τον κόσμο της ΑΕΛ, είναι οι πιο ένθερμοι στην Κύπρο. Είναι ένα στολίδι το γήπεδο και όπως το παραλάβαμε, θα πρέπει να το παραδώσουμε όταν θα φύγουμε. Έχουμε υποχρέωση να επενδύσουμε πάρα πολλά για να μην καταντήσει όπως το Τσίρειο».

19:00 Σύντομη τοποθέτηση του Νίκου Κίρζη: «Εδώ και δέκα χρόνια προσπαθούμε να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα και σήμερα μπαίνουμε στο νέο γήπεδο. Για εμένα προσωπικά όλοι οι κόποι των τελευταίων δέκα χρόνων καρποφορούν. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον ΠτΔ Νίκο Αναστασιάδη». 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση