ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σκαπούλλης: «Ακόμα και διαγραφή για τέτοιο λάθος»

Τι είπε για το ακυρωθέν γκολ του Εθνικού με Απόλλωνα

Τον κανονισμό που ισχύει στην περίπτωση του ακυρωθέντος γκολ του Εθνικού Άχνας στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Απόλλωνα εξήγησε στην εκπομπή «Γκολ και Θέαμα» του ΡΙΚ ο Χρίστος Σκαπούλλης.

Tόνισε ότι κακώς δεν μέτρησε το γκολ, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι υπήρξε άγνοια κανονισμού εκ μέρους του βοηθού, κάτι για το οποίο η UEFA θα μπορούσε να τον τιμωρήσει ακόμα και με διαγραφή σε άλλη περίσταση.

Η ανάλυση του Σκαπούλλη:

Η θέση του για τον κανονισμό: «Όταν ο παίκτης που είναι σε θέση οφσάιντ παίρνει την μπάλα από αντίπαλο που θεληματικά θέλει να παίξει την μπάλα, δεν τιμωρείται και δεν είναι σε θέση οφσάιντ. Όταν η μπάλα πάει προς τα πίσω και έχει απόσταση ο παίκτης 6-7 μέτρα πίσω είναι γκολ. Υπήρξε λάθος συνεννόηση και δεν τιμά κανένα, ούτε τον διαιτητή ούτε τον βοηθό. Είναι βασική άγνοια κανονισμού. Αν γινόταν αυτό το λάθος στην UEFA πιθανόν να διαγραφόταν ο διαιτητής».

Επίσης εξήγησε σε ποιες περιπτώσεις υποδεικνύονται οφσάιντ: «Αν εξοστρακιστεί πάνω του είναι οφσάιντ. Αν είναι μπροστά από το τέρμα και προσπαθεί να αποκρούσει και η μπάλα πάει προς τα πίσω, είναι οφσάιντ».

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση

X