ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
28° Λευκωσία,
18 Μαΐου, 2022
sport fm - listen live

Κορυφαίος... και με αριθμούς!

Ο Γάλλος κατατάσσεται ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του φετινού Απόλλωνα

Αντρέας Τζιακούρης

Αντρέας Τζιακούρης

Τι μπορεί να πει κανείς για την αξία του Βαλεντίν Ρομπέρζ; Μπορείς να τον χαρακτηρίσεις ως τον «ακρογωνιαίο λίθο» της αμυντικής γραμμής του Απόλλωνα, ως κορυφαίο, ως ηγέτη και πολλά ακόμη. Η σταθερότητα που δείχνει και στο φετινό πρωτάθλημα είναι άξια αναφοράς.

Φυσικά δεν χρειάζεσαι και πολλές «αλχημείες» για να καταλάβεις την συνεισφορά του Ρομπέρζ στο αγωνιστικό κομμάτι και το γεγονός πως αποτελεί τον κορυφαίο παίκτη του φετινού Απόλλωνα. Ακόμα και με γυμνό μάτι μπορεί να καταλάβει κάποιος την ποιότητα που κουβαλάει στα πόδια του ο ποδοσφαιριστής και για αυτό άλλωστε ψηφίστηκε και στην καλύτερη 11άδα του φετινούς πρωταθλήματος.

Δεν είναι όμως μόνο η απόδοση του Γάλλου. Έχουμε δει σε αρκετά παιχνίδια να βελτιώνει αυτομάτως και τον παρτενέρ του στα στόπερ μεταφέροντας του σιγουριά και ηρεμία. Τρανό παράδειγμα; Το δίδυμο με τον Κατελάρη (προτού να τραυματιστεί) όπου μας υποχρέωσε ο τελευταίος να γράψουμε εγκωμιαστικά σχόλια για αυτόν, αλλά χωρίς τον Ρομπέρζ ποτέ δεν ήταν ίδιος.

Περνώντας στο στατιστικό κομμάτι, όπως το παρουσιάζει ο δείκτης InStat Index ο οποίος με λίγα λόγια αξιολογεί την απόδοση και την συμβολή ενός ποδοσφαιριστή στην ομάδα του, κατατάσσει τον Γάλλο ως τον παίκτη με την μεγαλύτερη συνεισφορά στην Λεμεσιανή ομάδα και συγκεκριμένα τον βαθμολογεί με σκορ 231,6.

Ο δείκτης αυτός λαμβάνει υπόψιν αρκετούς τομείς. Μεταξύ άλλων στην περίπτωση των αμυντικών εξετάζει πόσες φορές ανέκοψε μια επίθεση, πόσες ήταν οι ορθές πάσες, τα λάθη, τα τάκλιν και αρκετά ακόμη. Συνυπολογίζοντας όλα αυτά τα στοιχεία ο Ρομπέρζ για ακόμη μια χρονιά είναι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας και εκ των πραγμάτων χωρίς αυτών το πιθανότερο είναι πως ο Απόλλωνας δεν θα ήταν τώρα αγκαλιά με τον τίτλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση