ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κίρζης για Πετράκη, Τορναρίτη, Big 6 και Σωφρόνη

Μίλησε για όλα τα θέματα ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα

Ο Απόλλωνας παρουσίασε το νέο του τεχνικό, Γιάννη Πετράκη, και από σήμερα μπήκε σε μια νέα εποχή. Ο τεχνικός της ομάδας μίλησε για τους στόχους, την ομάδα και το διαζύγιο με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Νίκος Κίρζης σχολιάσε τα πάντα. Απ' τον Πετράκη, στον Τορναρίτη, τη συμφωνία των Big 6, τον Σωφρόνη αλλά και τα μεταγραφικά.  

Αναλυτικά:

Πρώτος μίλησε ο Νίκος Κίρζης:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Σωφρόνη Αυγουστή που έδωσε τα πάντα για αυτήν την ομάδα. Λίγοι έχουν δώσει αυτά που έδωσε αυτός στον Απόλλωνα. Σήμερα αρχίζει μία καινούργια μέρα με τον Γιάννη Πετράκη. Είναι ένας άνθρωπος τον οποίο διακατέχει η σοβαρότητα. Ξέρει πολύ καλά που ήρθε και γιατί ήρθε. Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί συμφωνήσαμε πως τα κύρια συστατικά για να πετύχουμε τον στόχο μας, το πρωτάθλημα, είναι να δουλέψουμε πολύ σκληρά όλοι μαζί».

Στη συνέχεια μίλησε ο Γιάννης Πετράκης:

Αρχικό σχόλιο: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια του Ολυμπιακού που μου έδωσε την ευκαιρία να έρθω στην Κύπρο και για τις ωραίες στιγμές που ζήσαμε. Θεωρώ πως βοηθήσαμε την ομάδα στα μέγιστα. Εγώ όσα χρόνια κάνω προπονητική δεν έκοψα την ευκαιρία από κάποιον να πάει παραπάνω. Είμαστε εγώ και οι συνεργάτες μου χαρούμενοι. Ήρθαμε σε ομάδα που έχει άλλο επίπεδο. Είναι χαρά μας που είμαστε εδώ να βοηθήσουμε τον Απόλλωνα να πετύχει τους στόχους μας».

Για τη νέα του ομάδα και τη φιλοσοφία του: «Στη ζωή μου, όπου και να βρίσκομαι, όποιος και να είναι ο στόχος, όλα γίνονται όταν κερδίζεις στόχους κάθε μέρα. Να γίνουμε ομάδα με σκληρή δουλειά, να βελτιωνόμαστε και να είναι ορατό κάθε Κυριακή. Το αποτέλεσμα είναι φυσικό επακόλουθο. Να είμαστε συνεπείς στην καθημερινότητα. Όλα τα άλλα είναι θέμα δουλειάς. Ο Απόλλωνας θέλει να πάρει το πρωτάθλημα εδώ και 10 χρόνια. Δεν παίζουμε μόνοι μας. Εμείς πρέπει να κάνουμε την διαφορά. Αυτή είναι η διαδικασία».

Για το αν ο Απόλλωνας μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Αν δεν το πίστευα, δεν θα ήμουν εδώ. Δεν υπάρχει χρόνος και μέτρο. Η εξέλιξη δεν σταματά ποτέ. Δεν θέλω να λέω πολλά, να βλέπουμε πράξεις».

Για την ένταση των προηγούμενων ημερών: «Εγώ είμαι υπεύθυνος για αυτά που λέω και κάνω. Τήρησα το πρωτόκολλο. Σέβομαι την άλλη πλευρά, προκλήθηκε ναι αναστάτωση, αλλά δεν θέλαμε να γίνει. Επικοινωνούσα και ήμουν σωστός και με τις δυο πλευρές».

Για το αν υπάρχουν οικονομικές κι άλλες εκκρεμότητες με τον Ολυμπιακό: «Κανένα σχόλιο».

Για το αν εντόπισε αδυναμίες στην ομάδα: «Είναι νωρίς ακόμα. Χρειάζεται υπομονή. Κάθε πράγμα στην ώρα του».

Για την κατάσταση της ομάδας: «Είχα πει και παλιά ότι θεωρώ πως είναι πολύ καλή ομάδα».

Εν συνεχεία έγιναν ερωτήσεις προς τον πρόεδρο της ομάδας:

Για τον Σωφρόνη: «Μετά από τέσσερα χρόνια, φτάσαμε σε ένα σημείο που δεν εξελισσόμασταν. Υπήρχε διάσταση απόψεων πάνω σε σοβαρά ποδοσφαιρικά θέματα. Σε μια οικογένεια, όταν διαφωνούν οι δύο γονείς, την πληρώνουν τα παιδιά. Τα παιδιά, είναι η ομάδα. Είπαμε πως είναι το καλύτερο να χωρίσουμε, έτσι φιλικά, ώστε να μην επηρεαστεί η ομάδα. Δεν υπάρχει λόγος να επεκταθώ, ήταν θέματα ποδοσφαιρικά».

Για τις κατηγορίες του Τορναρίτη: «Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν πως δεν θα πέσω σε αυτό το επίπεδο. Να μπω σε αυτό τον διάλογο. Δεν μου το επιτρέπει η μόρφωση και ο χαρακτήρας μου. Πρέπει να πω, γιατί είμαι υπόλογος μόνο στον κόσμο του Απόλλωνα, πως όπως ενεργεί η διοίκηση τα τελευταία χρόνια, έτσι ενεργήσαμε και τώρα. Με τον σωστό και νόμιμο τρόπο. Όταν καταλήξαμε πως ο Πετράκης είναι ο κατάλληλος, πήρα τηλέφωνο τον Σεραφείμ και τον ενημέρωσα πως μας ενδιαφέρει, πως είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε. Ο όρος υπήρχε στο συμβόλαιο και αντίστροφα. Δηλαδή αν ο Ολυμπιακός ήθελε να διώξει τον προπονητή θα έπρεπε να πληρώσει αυτό το ποσό. Από’ κει και πέρα, δεν θέλω να σχολιάσω τι ακολούθησε. Κάποιοι παράγοντες ή ομάδες, δεν αντιλαμβάνονται όταν υπογράφουν, ότι δεν είναι αλα καρτ και δεν αποφασίζουν όταν τους βολεύει ή όχι. Δεν φταίει ο Απόλλωνας ούτε εγώ, αν η συμφωνία με τον Πετράκη, επέτρεπε στον Απόλλωνα να ενεργήσει με την νόμιμη οδό. Επίσης επειδή γράφτηκε για αντιπαράθεση στο Zoom των προέδρων, θέλω να σημειώσω πως μόλις άρχισε η συνάντηση των προέδρων, άρχισε η ο κύριος Τορναρίτης και εγώ αποχώρησα αμέσως. Δεν μου το επιτρέπει η μόρφωση και ο χαρακτήρας μου».

Για το γεγονός πως και αρκετοί φίλοι του Απόλλωνα διερωτώνται αν δεν υπήρχε άλλος προπονητής: «Όταν πήραμε την απόφαση για λύση της συνεργασίας με τον Σωφρόνη καταλήξαμε στον κύριο Πετράκη. Συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Και εμάς πριν δυο χρόνια σαν καθόμασταν καλό Φεβρουάριο υπήρχε πρόταση για τον Μάγκλιτσα, είχε τη ρήτρα που πλήρωσε η ομάδα της Κίνας και μείναμε χωρίς αυτόν στα play off. Δεν υπήρχε άλλος επιθετικός. Έτσι είναι το μοντέρνο ποδόσφαιρο».

Για την επιλογή Πετράκη και την πρώτη εντύπωση: «Η πρώτη θετική εντύπωση ήταν το ματς που αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό για τον κύριο Πετράκη. Και σαν άνθρωπος πρέπει να καλύπτει αυτά που θέλουμε. Να ξεκαθαρίσω πως Παρασκευή είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο του Ολυμπιακό για το ενδιαφέρον μας για τον κύριο Πετράκη και για να ασκήσουμε την οψιόν».  

Για τον Ντένιτς και την οψιόν αγοράς: «Θα εξασκήσουμε την οψιόν. Ο νέος προπονητής χθες ήρθε, ακόμα δεν κάναμε αυτή την συζήτηση. Η πρόθεση μας είναι αυτή. Ο άρχοντας όμως είναι ο Πετράκης».

Για τις αποζημιώσεις σε ΑΕΚ και ΑΕΛ και την συμφωνία των big 6: «Πρώτα έγινε μια συμφωνία, γραπτώς. Οι έξι ομάδες συμφώνησαν να μην υπάρχει αύξηση ομάδων από 12 σε 14. Δεύτερο, να μην πειράξει μια ομάδα ποδοσφαιριστή της άλλης. Μετά, ήρθε η ΑΕΛ και η ΑΕΚ, όταν ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεχιζόταν το πρωτάθλημα, και ζήτησαν χρήματα. Η Ανόρθωση ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. Ο ΑΠΟΕΛ και η Ομόνοια ήταν θετικοί. Εγώ τους είπα ότι θα το σκεφτώ γιατί εσείς δεν σεβαστήκατε τους άλλους όρους της συμφωνίας. Ότι δηλαδή θα καταψηφίσουμε την αύξηση ομάδων, και στο τέλος δεν το τήρησαν. Ήμουν ξεκάθαρος, σαν Απόλλωνας δεν είμαι θετικός αφού δεν τηρήθηκαν άλλα πράγματα μεταξύ των Big6».

Για τον Σάλαϊ και τη δημοσιεύματα που αυξάνονται: «Δεν υπάρχει τίποτα επίσημο. Ότι διαβάζετε εσείς, το διαβάζουμε και εμείς».

*Το κείμενο ανανεώνεται

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Τελευταία Ενημέρωση